Neden Kilo Veremiyoruz?

Konusu 'Kadınlara Özel - Beslenme & Diyet' forumundadır ve Despo tarafından 25 Nisan 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Neden kilo veremiyoruz?

    Yaptığınız sayısız diyete rağmen bir türlü fazla kilolarınızdan kurtulamıyor musunuz? Bir de Naturabella Medikal Estetik Merkezi Hekimi Dr. Neslihan İbrahimoğlu'nun önerilerine kulak verin


    İnsan vücudu zamanla gevşemeye başlar, kaslarını kaybeder, suyu tutma özelliği azalır. Yağlanma artar. Sarkmalar meydana gelir. Orantısız yağ birikimi ve kasların gevşemesiyle hiç de estetik olmayan şekil bozuklukları meydana gelir. Bu sorunu diyet ve egzersizle düzeltmeye çalışmanıza rağmen başarısız oluyorsanız; hormon yetersizliklerini ve dengesizliklerini mutlaka düşünmelisiniz, çünkü hiçbir diyetle altta yatan hormon dengesizliği düzeltilmeden sonuç alınamaz. Hormon seviyeleri yaşla birlikte değişmeye başlar. Bazen de yaşla ilgisi olmayan hormon dengesizlikleri görülebilir, Üreme sistemlerindeki hormon bozuklukları çok önemlidir. Hormonal sistemdeki denge, kilonuzun sabit kalmasını sağlar. Dengesizliğin nereden geldiğini ortaya çıkarmak en önemli basamaktır. Kendinizi aşağıdaki soruları sorarak değerlendirebilirsiniz:

    1- Sabah uyanınca yüzünüz şiş mi? Özellikle sabahlan yanaklarında ve göz kapaklarınızda şişkinlik, gözlerinizin altında torbalanma görülüyor mu? Ayak ve el bileklerinizde şişme var mı? Cevabınız evet ise; muhtemelen tiroid beziniz iyi çalışmıyor olabilir.

    2- Yüzünüz şişiyor mu? Stres hormonu olan kortizol fazlalığı olabilir.

    3- Adet döneminiz öncesinde göğüslerinizde aşın bir şişkinlik hissediyor musunuz? Göğüsleriniz normal ölçülerinden çok fazla mı büyüyor? Basenlerinizde ve kalçalarınızda yağ birikimi çok mu fazla? Armut tipinde bir kilo fazlalığınız mı var? Sürekli şekerli yiyecekleri mi tüketmek istiyorsunuz?

    Büyük olasılıkla insülin salınımında bir fazlalık olabilir. İnsülin, vücudumuzun karın, kalça, basen bölgelerinde yağ depolayarak yedek enerji oluşturur, çok fazla insülin yağ demektir. Yukarıdaki sorulardan en az birine evet diyorsanız, mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

    Ne yapmalı?

    Beslenme şeklinizle de hormonal dengenizi destekleyebildiğinizi unutmayın! İnsülin değerinizi düşürmek için bol sebze ve meyve yemelisiniz, özellikle meyveleri ayrı bir öğün ya da ara öğün olarak tüketin. Balık gibi et ürünleri ve faydalı yağlar insülin salınımını düşürür. Ekmek, makarna ve şekerli gıdalardan kaçınmalısınız, Proteinli gıdalar ve faydalı yağlar aynı zamanda hem erkek hem de kadınlarda cinsiyet hormonlarının artmasını sağlar. Bu yüzden diyetinizdeki protein miktarı önemlidir.
     
    balcis, nika ve statik bunu beğendi.
  2. BaRaCuDa
    Online

    BaRaCuDa Guest

    benım bu kortizol hormonuyla basım belada bazen gercekten kendımı begenıyorum fakat bazende cok kotu sekılde suratım sıstıgı ıcın dısarı cıkamıyorum arkadaslarda dalga gecıor hatta olum bu suratı ben senın anlayamıyorum bır gun bomba bır gun çok kotu balon gıbı :D dıorlar ne yapacam bılmıom yaw :D
     
  3. göçebe
    Offline

    göçebe Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Kilo verememenin en büyük etkisi bireyin kendisidir bana göre. Şayet diyete başladığı andan itibaren, sürekli aklında yiyecekler ve diyet varsa, ve açlık duygusundan bir türlü kurtulamıyorsa, ki diyete başlanan gün nedense en çok yemek yenilen günlerden biri olur ( bende böyle:)) .

    hamilelik döneminde aldığım kiloları dört yıl boyunca vermeye çalıştım, fakat çok da başarılı olamadım. Yemek yememle alakalı değil, sadece neden kilo veremiyorum düşüncesi sürekli aklımda olduğu için. (beyin ve mide arasındaki işbirliğinin benim aleyhime çalışması).
    Eve net bağlandıktan sonra, bir net kolik olarak, artık kilolarım hiç aklıma gelmedi, ve farkında olmadan 3 ay gibi sürede 10 kilo civarında ve diyet yapmadan verebildim. Şimdi 55 kiloyum. Benim için doğru ve sağlıklı bir kilo.

    Burda en önemli faktör özellikle bayanlar için iradedir. Şayet sağlık problemi yok ise; kilo vermemek için hiç bir neden yoktur.

    iyi forumlar diliyorum
     
  4. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.626
    Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Evet, irade önemli bir kelime. Kadın diyetlerinin bir numaralı problemi sitikrar eksikliği. Kilo vermeye başlayıp vücudun yağ yakmaya karşı direncini arttırdıktan sonra bozulan diyetlerle, hiç diyet yapmasaydı duracağı kilodan fazlasına çıkıyor çoğu kadın.
    Kararlı değilseniz panik halde kilo vermeye girişmeyin.
     
  5. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Evet, irade çok önemli bu noktada. Aslında belirli bir süre dayanabildikten sonra vücut kendini ona göre ayarlayabiliyor. Tabi bunun içinde irade şart. Ancak özellikle bayanların diyetlerinde yanlış bilgilendirme kurbanı olduklarınada şahit oldum. Edindikleri çeşitli bilgilerle kilo vermek için başka şeyler tüketmeye çalışıyorlar(yeşil çay, limonlu su bu liste uzadıkça uzar..)
    Bunların diyetteyken pozitif etkileri vardır ama ana kural :
    "YEDİĞİNDEN FAZLASINI YAKACAKSIN"
    Ayrıca birçok kız arkadaşımda hormonal dengenin bozulmasının olumsuzlukarını gördüm (özellikle regl döneminde) . Sanırım hormonların işleyişi bakımından erkekler bayanlara göre daha şanslı. Bu yüzden kilo vermek bayanlar için daha zor olabiliyor.
     
  6. cenci
    Offline

    cenci Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    ANKARA
    Bayanların en büyük problemi kesinlikle irade. Kilo veremediğinden şikayetçi bir bayan arkadaşıma beslenme ve antrenman programı hazırladım. Sürekli olarak yaptıklarını takip ederek destek oldum aynı zamanda. 4 ay içinde 13 kilo gibi dile kolay bir kilo kaybı oldu. İşlerimin yoğunluğu sebebiyle programını uygulamasını takip edemedim. 3 ay sonra verdiği 13 kilonun 6 kilosunu geri almıştı bile. Ve şu anda kilo verme konusunda fazlasıyla karamsar ve istikrarlı bir şekilde kilo almaya devam ediyor. Sanki 13 kiloyu kendi vermemiş gibi kilo verememekten şikayetçi.
    Kilo vermekte atılması gereken ilk adım kararlılık. Ben çok hasta olduğum zaman bile antrenman günümse salona gider ufak tefek kilolarla yarım yamalak da olsa antrenmanımı yaparım.
     
  7. KaRaBaSH
    Offline

    KaRaBaSH Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2007
    Mesajlar:
    234
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    0
    erkeklerin kilo vermek için bir avantajları daha var, her ne kadar irade ve diyet faktörlerine göre önemsiz kalsa da, erkeklerin vücudunda kas oranının daha fazla olması dinlenme durumunda dahi olsanız birim kütle başına kullanılan enerjiyi arttırıyor. bu da kilo verme için olumlu. ama iyi bir diyetin üstesinden hiç bir şey gelemiyor :)
     
  8. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    0
    Bayanların verdikleri kiloları hızlı bir şekilde geri almalarının sebebi spor yapmamalarıdır(tabi bu erkekler içinde geçerli) . Çünkü yağların gitmesiyle boşalan yağ bezeleri spor yaparak kasılıyor ve oradaki boşluk kapanıyor. Ancak spor yapılmaması durumunda ise diyetten sonra verilen kilolar hızlı bir şekilde tekrar geri alınabiliyor:(
     
  9. hotlife79
    Offline

    hotlife79 Üye

    Katılım:
    22 Aralık 2007
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    turzm inşaat
    Yer:
    Normalde ankara ama şimdi rusya
    İşte olay burada bitiyor arkadaşlar aynı şekilde yatağa bağımlı kalmadığım sürece deli gibi hasta değilsem gider hafidende olsa debelenirim az ağırlıklarla ama hafif bi ter atarak ve kendimi pskolojik olarakda daha ii hissederimbench_O


     
  10. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    tereyağı ve bal karışımı en etkili yağyakma aracıdır.
     
  11. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    marjinal örnekler verildiğinde , sebeplerininde açıklanmasında insanların yanlış yönlenmemesi adına fayda var..
    zira nezaman ,nasıl ve hangi miktarda yenmeli..?
     
    saydam bunu beğendi.
  12. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    ilk önce tereyağından başlayalım yağın en çok yağda çözündüğünü ve yemeklerde ve suplementlerinizde yağın eksik kalması vitaminlerinizin A D E K hariç hepsi yağda çözünürler eğer yağ alınmaz ise drect olarak örneğin c vitamini idrarla hoop denize. kanıtlanmıştır. 15-20 yaş arası tamamen yağdan kaçınmısındır. şimdiki aklım olsaidi kaşıkla yerdim. insanlar arasında yapılan deneyler de ve kimyasal tepkimeler yağın hormonsal faaliyetlerde öncelikli rol oynadığı kanıtlanmıştır. ( margarin ve türevleri hariç ) tabi beselde doymamış yağ asitleri az bulunduğundan bi kısmı iş görüyor.

    ayrıca yereyağını oda 28 derecede sıvı haldedir insan sıcaklı enzinlerin çalışması 28 37 derece dedir. insan icin vazgeçilmezdir. fakat margarin 40 c bile katıdır. insan için enfaydalı yağlar ( tereyağı ve z.yağı ).

    ( kanıt tereyağını bir bardağa koyunuz üzerene balı dökünüz sonuç tereyağı bala karışmaktadır. )

    artı tereyağı sütten yapılmaktadır. ve insan ve hayvanların büyümeleri için gerekli olan yağ zaten sütün içinde mevcuttur.

    ben sahsen hergün sabahları tereyağı ve bal karışımını spradyn 2 dilim çok tahıllı ekmek ve yumrtayı birlikte götürmekteyim.

    bal ise yağdaki ( karbondan ayıran özelliği fazla "h "olması)

    bal ise için de bulunan yüksek ve çeşitli enzimlerle yağdaki h oksiyenli suya dönüşmektedir. ve balın fermantasyona uğramayan tek sekerli madde olduğunu biliyormusunuz. haata fermantasyonu yavaşlatmaktadır şekere pek katıkmaz. hatta içine bir arı koyun yıllarca muhafaza eder havadaki mikro organizmaları içinde barındırmaz antiseptik özelliğivar dır benim tahminin nano metre büyüklüğünde emzimlerin hücreleri çevrelemesiyle organizmayı korumak tadır ben arada bir yüzüme sürmekteyim sonuç harika tabi z.yağıyla.
     
    azazil, BIROL ve nika bunu beğendi.
  13. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    hatta dikkat ederseniz arnold diyetlerinde tereyağını eksik etmemiştir.

    günlük 15-20g tereyağı işinizi görür. ve kesinlikle yanlız başına almıoyorsunuz ballabirlikte eğer tek başıona alacaksanız dediklerimi unutun yememeye devame edin.

    haa buarada bir tıp dergisinde t.yağının aklandığı yazısını görmüştüm ve gazete ve tvyede çıkmıştı bilim adamları kanıtlamıştı ben bunu 20 ayşımdan beri yapmaktayım.
     
    azazil ve nika bunu beğendi.
  14. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    ama öncelikle şunu belirmeliyim et ürünlerini kesinlikle yağ ile tüketmemeliyiz biz türkler ezelden beri tereyağı ile eti birleştirmisizdir. bu sakıncalıdır. ve protein lerle yağı birlikte tüketmemeliyiz.
     
    azazil bunu beğendi.
  15. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    atakan_irresistable,

    öncelikle flood yapmayınız, yani arka arkaya mesaj yazmak yerine diyecekleriniz tek mesajda söyleyiniz..

    ikinci olarak ise yukardaki açıklamalarınızı okudum.
    bazı konuları açıklığa kavuşturmuşsunuz.
    Ancak hala diez'in de sorduğu tereyağ-balı birlikte tüketmenin neden yağ yaktırdığı sorusunun cevabını ve bu iddianın kaynağını belirtmemişsiniz.

    Şahsen ben bu son derece iddialı tezin doğruluğunu bilimsel kaynağından teyit etmek isterim.

    Ayrıca ortaya yeni bir iddialı tez atmışsınız ve et-yağ kombinasyonunun tüketilmemesi gerektiğini söylemişsiniz.
    Bu iddianın da nedenlerini ve kaynağını öğrenmek isterim.
     
    diez ve saydam bunu beğendi.
  16. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Trofoloji

    Yağlar

    tereyağı ve sıvı yağlar karbonhidratların çoğu ve tüm sebzelerle birlikte tüketilebilmekte ancak midedeki gastrik salgıları engelleyerek etin sindirimini önlediği için et ve yumurta gibi konsantre hayvansal proteinlerle birlikte tüketilmemelidir. Ya ayrı tüketilmesi veya çok az miktarda kullanılması önerilmektedir.

    Proteinler
    Diğer besinlerle daha iyi bağdaşan bitkisel proteinlerin haricindeki konsantre hayvansal proteinler asidik ortama ihtiyaç duyduklarından diğer besinlerle özellikle de nişastalı karbonhidratlarla birlikte tüketilmemelidirler. çünkü karbonhidratlar alkalik hayvansal proteinler ise asidik enzime ihtiyaç duymaktadırlar.


    yağ ile bal ile ilgili yazdıkların yukarıdakiler objectif kavramlardır

    alıntı yuapamadım yukarıda yazdıklarımı bilmeyen yoktur gibi balın özellikleri ve yağın özelliklerinden o holde hipotez neden yanlış varsayımı içindesiniz. kendi tecrübelerimi yazmamı istemiştiniz.
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Kendi tecrübenizi tabiki yazacaksınız.
    Özellikle antrenman forumunda kişisel tecrübeler büyük anlam kazanmakta.

    Beslenme konusunda ise özellikle iddialı tezlerle karşımıza çıkıyorsanız, burada "ben bunu şöyle yaptım, böyle oldu" tarzı yorumlar çok fazla anlam taşımıyor.
    Bu durumda tezinizin anlam kazanması ve sorgulanması için sağlam bir şekilde desteklenmesi daha önemli.
    Biz de tezinizi temel aldığınız kaynağı istiyoruz ki, sizin yaptığınız yoruma ve tecrübenize anlam katabilelim.
     
    Son düzenleme: 17 Ağustos 2008
    atakan_irresistable bunu beğendi.
  18. atakan_irresistable
    Offline

    atakan_irresistable Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.203
    Beğenileri:
    710
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    istanbul
    sayın bonatchi, yukarıda yazdığım et-yağ ilişkisinin kaynağını belirttim
    fakat yağ bal karışımı tamamiyle kendi hipotezindir. fakat hipotezin geçerli olduğuna dair yukarıda yağdıklarım herkes tarafından bilindiği için geçerlilik niteliğinde sayılmaz mı?
     

Sayfayı Paylaş