Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
body ya da fitness bir yasam bicimi, duzenli yasamın anahtarı, antremandan sonra herhalde mutluluk hormonu salgılanıyor herhalde bizde bagımlılık yaratan bu. ben bir de antreman gunlerinde aksam cok guzel uyuyorum , diğer gunler aksam kafamı yastığa koyunca isle ilgili bir sürü sıkıntı kafama takılıyor uyuyamıyorum , ama antreman gunlerinde mısıl mısıl ruyalara dalıyorum. bazısı kanarya falan sever, biz de demir sevenler derneğindeniz.

iyi gözükmek
vucut ağrılarının aza inmesini düşünmek
kızlara yakışıklı gözükmek
indir kaldır güç gerektiren işlerde yardımcı olması
güçlü olmak kavga vs de dayak yememek
genç gözükmek
kıyafet alırken daha rahat ve isteğini giyeiblmek
aklıma gelenler bunlar.

Bu artık bizim için bi yaşam biçimi olmuş ve bu soruyuda kendime hiç sormadım biri sorduğunda da çok garip geliyor ve gülüyorum yani kimse bana neden yemek yiyorsun ya da neden su içiyorsun diye sormadı bu da onun gibi bişey benim için :D

ilk basta spor olsun diye basladim. sonradan farkettim ki, omrum boyunca cektigim, zaman zaman cok asiri agir olan migren agrilari yok denecek kadar azaldi. bu sadece sporla ilgili degil. beslenme ve uyku duzeni de ayni disiplinde olmali.

Kendi düşüncemdir.

Spor candır birtanedir. Her insanın hayat felsefesi olması gerektir,sporsuz hayat olmaz varsada boş hayattır. İnsan spor yaptığında kendisini iyi hisseder,özgüveni artar,hayata daha iyi bir açıyla bakar. Benim düşüncem budur. Allah'a emanet olun.

dikkat çekici kaslara sahip olmak ya da karşı cinsi etkilemekten çok daha ötede bir amaç ortaya koyup onu elde edebilmenin mutluluğunu yaşamak.sabretmek sıkıntı çekmek ama sonrasında başarmak ve güçlenmek. korkularla yüzleşmek.bilinçaltında bizi kontrol eden ne kadar kötü düşünce varsa kurtulmak. bedenimizin bizi hayal kırıklığına uğratmaması ve istediğimizi eninde sonunda bize vermesi olabilir.

Ben de yazayım, kendim için. Sigarayı bırakırken yardımcı olsun diye başlamıştım. Yıllar süren yoğun alkol ve sigara kullanımı sorununu çözüp daha az göbekli ve daha güçlü bir adam haline gelmek istedim. Bir süre sonra zaten sadece spor yapmak mutlu ettiği için devam etmeye başladım, zamanında niye başladığımı bile unuttum. Hala yolumun başındayım ve gidecek yolum olması beni mutlu ediyor. Her antrenmandan çıktığımda daha güçlü olduğumu hissediyorum ve bir sonraki antrenmanı iple çekiyorum. Sadece bu mutluluk hissi bile yeterli aslında.

Başka şeyler de var, zihinsel açıdan kendimizi geliştirmek için çok emek sarfediyoruz, okullar okuyoruz, kitaplar, gazeteler, dergiler okuyoruz, meseleler üzerine kafa patlatıyoruz, mesleğimizde gelişmek için çabalıyoruz fakat bedenimizi masa başında çürümeye bırakıyoruz. Bu doğal değil. Erkek de kadın da güçlü olmalı, çevik olmalı. Erkek ailesini koruyabilmeli, caydırıcı güç olabilmeli, "bize sataşırsan canını yakarım" mesajını verebilmeli ve bu mesaj bedenin duruşundan başlar. Kadın da kendi kendine kavanoz kapağı açabilmeli, koltukların yerini değiştirebilmeli :)

Başka faktörler de var, iş dünyası da değişiyor. Bir işe başvurduğunuzda dış görüntünüz diplomanız kadar, hatta daha önemli olabiliyor. Onun için bugün salona verilen paraların karşılığını misliyle geri alırsınız arkadaşlar, hiç acımayın verdiğiniz paraya :)

Bu konu uzar gider daha.

şimdi kimse kendini kandırmasın :D kendini kandırmasın diyorum çünkü ancak kendini kandırır :D bu spora genelde karı kız için başlanır ama daha sonra bağımlılık yapar hem kız hem kendimiz için yaparız :D bu kesindir.

Benim durum şöyleydi: Zayıf, çelimsizdim. T-shirt bile giymeden resmen seneyi tamamlıyordum. Çünkü kollar içinden sarkıyordu, o görüntü iğrençti. Üniversiteye başladığımda da önce erkek arkadaşlarımdan, sonra da bir kaç kızdan işitince spora başlama kararı verdim. Özgüvenim çok düşüktü, sporla özgüvenim yükseldi bir miktar. Rahatlıkla t-shirt giyebiliyorum. Kollarım kaybolmuyor içinde. Karı kız işinde de fit, kaslı bir vücudun da büyük artısı olacağını düşünerek başladım. Tabii karı kızın bu işte payı azımsanmayacak kadar yüksek. :D

eskiden sadece bir kız ve kendim için yapmaya başlamıştım hem özgüvenim hemde kız arkadaşım için ama artık öyle değil hayatımdaki en değerli 2 şeyden biri beni bırakıp gitti kaldı geriye body.
artık sadece kendim için yapıyorum ve bu sporun beni bırakmıycağına da eminim. Stres atıyorum rahatlıyorum sanki bir dost gibi. o acıyı unutturan tek şey bana bu spor.

karşı taraf için hiç düşünmedim onlar benim için ne yapıyorlar ?
sadece kendimi aynada seyretmek için.ve bu spor insanın hayatını inanılmaz derecede düzene sokuyor

Back
Yukarı