Ben de yazayım, kendim için. Sigarayı bırakırken yardımcı olsun diye başlamıştım. Yıllar süren yoğun alkol ve sigara kullanımı sorununu çözüp daha az göbekli ve daha güçlü bir adam haline gelmek istedim. Bir süre sonra zaten sadece spor yapmak mutlu ettiği için devam etmeye başladım, zamanında niye başladığımı bile unuttum. Hala yolumun başındayım ve gidecek yolum olması beni mutlu ediyor. Her antrenmandan çıktığımda daha güçlü olduğumu hissediyorum ve bir sonraki antrenmanı iple çekiyorum. Sadece bu mutluluk hissi bile yeterli aslında.
Başka şeyler de var, zihinsel açıdan kendimizi geliştirmek için çok emek sarfediyoruz, okullar okuyoruz, kitaplar, gazeteler, dergiler okuyoruz, meseleler üzerine kafa patlatıyoruz, mesleğimizde gelişmek için çabalıyoruz fakat bedenimizi masa başında çürümeye bırakıyoruz. Bu doğal değil. Erkek de kadın da güçlü olmalı, çevik olmalı. Erkek ailesini koruyabilmeli, caydırıcı güç olabilmeli, "bize sataşırsan canını yakarım" mesajını verebilmeli ve bu mesaj bedenin duruşundan başlar. Kadın da kendi kendine kavanoz kapağı açabilmeli, koltukların yerini değiştirebilmeli
Başka faktörler de var, iş dünyası da değişiyor. Bir işe başvurduğunuzda dış görüntünüz diplomanız kadar, hatta daha önemli olabiliyor. Onun için bugün salona verilen paraların karşılığını misliyle geri alırsınız arkadaşlar, hiç acımayın verdiğiniz paraya
Bu konu uzar gider daha.