Neden Bodybuilding yapıyorsunuz???

neden vücüt-geliştirmeyi seçtin???

• Total voters
    2.995
Benim okulu bitirdiğim tez konusu genetik algoritmalardı. Doğal seleksiyonu ve evrimi bilgisayar ortamında implemente edip bu simulasyon ile en zeki yapay zekayı, yüzlercesi arasından eleyerek elde etmekti. (yenilmez bir satranç/dama oyuncusu yapmak için)

Survival of the fittest derdik bu işe. En "fit" olan bir sonraki evreye geçmeye hak kazanır diğerleri elenir ve sistemden silinir. Her zaman tüm elemelerin, tüm aşamaların en "fit" olan bireyini ararız. Çünkü doğada da sadece onlar ayakta kalır.

Biz kurduğumuz sosyal yapılarla, kendimizi doğadan izole ettik. Ama sosyal yaşantımızı içgüdülerimizden arındıramadık. Bu yaşadığımız sosyal sistemlerin içinde hala "fittest" olmak istiyoruz. Benim sebebim bu. Bu spor tüm hayvansal içgüdülerimi, isteklerimi körüklüyor. Testosterone'u seviyorum. Vücudumu yüz küsür kiloluk streslere sokmayı, akşam bitip tükenmiş vücudu etlerle doya doya beslemeyi seviyorum. İş yerinde takım elbise içinde, toplantılarda oturup tartışırken, sosyal durumlarda bilinçli/bilinçsiz indirgediğim, baskıladığım içgüdülerimi salona gidince serbest bırakmayı seviyorum. 1,5 saat Hayvan gibi hissetmeyi seviyorum.

Adını kadın koyun, seks koyun, tokluk, beğeni, ego, güç, domine etmek koyun. Adı farketmez; ben bu bastırdığımız (bastırmak zorunda kaldığımız) taraflarımızı tatmin etmek için yaptığımızı düşünüyorum.

Benim okulu bitirdiğim tez konusu genetik algoritmalardı. Doğal seleksiyonu ve evrimi bilgisayar ortamında implemente edip bu simulasyon ile en zeki yapay zekayı, yüzlercesi arasından eleyerek elde etmekti. (yenilmez bir satranç/dama oyuncusu yapmak için)

Survival of the fittest derdik bu işe. En "fit" olan bir sonraki evreye geçmeye hak kazanır diğerleri elenir ve sistemden silinir. Her zaman tüm elemelerin, tüm aşamaların en "fit" olan bireyini ararız. Çünkü doğada da sadece onlar ayakta kalır.

Biz kurduğumuz sosyal yapılarla, kendimizi doğadan izole ettik. Ama sosyal yaşantımızı içgüdülerimizden arındıramadık. Bu yaşadığımız sosyal sistemlerin içinde hala "fittest" olmak istiyoruz. Benim sebebim bu. Bu spor tüm hayvansal içgüdülerimi, isteklerimi körüklüyor. Testosterone'u seviyorum. Vücudumu yüz küsür kiloluk streslere sokmayı, akşam bitip tükenmiş vücudu etlerle doya doya beslemeyi seviyorum. İş yerinde takım elbise içinde, toplantılarda oturup tartışırken, sosyal durumlarda bilinçli/bilinçsiz indirgediğim, baskıladığım içgüdülerimi salona gidince serbest bırakmayı seviyorum. 1,5 saat Hayvan gibi hissetmeyi seviyorum.

Adını kadın koyun, seks koyun, tokluk, beğeni, ego, güç, domine etmek koyun. Adı farketmez; ben bu bastırdığımız (bastırmak zorunda kaldığımız) taraflarımızı tatmin etmek için yaptığımızı düşünüyorum.

Çok mantıklı tamamen katılıyorum ve hak veriyorum :)

Önce kendim için yapıyorum aynaya bakınca kendimi güzel görmek istiyorum:) Ama ayrıca ego tatmini için de yapıyorum, herkesten üstün, farklı olmak istiyorum. Sokakta görülünce ilk bakılan kişi olmak istiyorum, bi kız arkadaşımın sevgilisi beni görünce kendinden utansın istiyorum. Biri bana bakınca erkek bu desin istiyorum. Böyle yani:) Kız için kesinlikle yapmıyorum tek isteğim başkalarından üstün olmak. Vücudun iyi olunca kendine güveniyorsun daha güzelleşiyorsun zaten kızlar geliyor.

Son düzenleme:
ben iç dünyamın dışa yansıması olarak görüyorum bu sporu kendimle ve demirlerle başbaşa gece 12 den sonra herkes uyurken çalışmak sonra 2 gün o ağrıyı hissetmek, dinlediğim müzikle motive olup ağırlığı artırmak, zaman zaman sakatlanmak bile bu sporu benim için vazgeçilmez yapıyor. yaşasın bodybulding :)))

sırasıyla
1.egom için.yani benim kendimi iyi hissetmem en önemli sebep
2.sağlık için. eğitimim ve ilerideki mesleğim masabaşı iş olacağı için sağıklı olmak adına.
3. bir hobi olsun diye. hayatıma bir renk gelsin.birşeylerle uğraşayım vakit geçsin diye. çünkü hayat o kadar sıkıcı ve rutin ki. nasıl rahatlamak için film izleyip-müzik dinliyorsak aynı şekilde bende spor salonunda vakit geçirmekde aynı etkiyi sağlıyor.

kız için demedim.egonun içine alabilirz onu :D

bu sporu yapmamın tek sebebi var oda daha atletik bi basketbolcu olabilmek için bu sporu yapmadan önce potaya zor deyiyodum şimdi çift el smaç basabiliyorum (leg press saolsun)

Çok zayıf ve çelimsizdim. Bu bende özgüven eksikliğine sebeb oluyormuş bunu fark ettim.Yani cılız bi vücutta olmayıda kimse istemez bir çok artısıda var başladık.Ayrıca spor salonunda nedense kendimi mutlu hissediyorum en bunalımlı dönemlerimde bile salona gidip çalışanları seyrettiğim oldu. Şimdi daha rahatım ortamlarda sohbete katılıp istediğimi söylüyorum kim neder diye düşünmeden çekinmeden hayatımda en iyi yaptığım şey bu spora başlamak.

Son düzenleme:
arkadaşlar açıkcası kimse 3-5 tane kız için onca ağırlığın altına girmez, elbette ki özgüveninize katkısı inanılmaz olur ve sosyal yaşam da ileri düzey yapıyosanız faydalarını görürsünüz ama bu sporu kadınları etkiliycem ayağına yapan adam birkaç yıla muhakkak bırakıcaktır.

açıkcası ben bunu sadece kız için yapıyor olsam beslenmeme bu kadar dikkat etmezdim zaten birçok erkekden çok daha iyi bir vücuda sahibim, şekerden bu kadar kaçınmaz kalkıp arkadaşlarımla rakı sofrası falan kurduğumuzda bir kadehe dahi hayır demezdim bundan 2 sene öncesinde en az 4 bira içen ben sırf bu spor için bu keyfimden vazgeçmezdim

vücut geliştirmenin bağımlılık olduğu konusunda çoğumuz hemfikiriz ve bunu bu düzeyde hissediyosak aslında yapış nedenimiz belli sadece sevdiğimiz için. açıkcası antremanda ben hayatta olduğumu, hala oyunda olduğumu hissediyorum, ve bu müthiş bir his. belki de bu spor beni hayata bağlıyan 5-6 şeyden biri görüp görebiliceğiniz en sağlıklı bağımlılık.

Farklı Olmak guzel ayrıca Ozguvenım tavan yapıyor bence bunu Cok sıtres altındakı kısıler yapmalı butun sıtresımı atıyorum ağırlıklarda ayrıca o 1 saat herşeyden uzagım. sadece kendimim

Kafamda başlasam mı diye düşünce vardı. Bir gün aynaya baktım vücudumu hiç beğenmediğimi farkettim düzeltmek için başladım. Çünkü insanın kendini sevmemesi hiç iyi bir şey değil özgüven eksikliği yaratıyordu zaten bende. Başladıktan sonra salonda bütün sıkıntıları unutmaya başladım o zaman diliminde sadece sporumlaydım bu yüzden bırakmayı da düşünmüyorum artık. Yeni başladım sayılır fazla olmadı 3 ay oldu ama yinede vazgeçemem artık gibi geliyor :)

bench press te 30-40 kilo sallaya sallaya zor basıyordum 8 ayda 110 kiloyu zorluyorum(6-7 tekrar)aslında ben karın hareketleri hariç tekrarları 5-8 arası tutuyorum genelde yani tam anlamıyla vg yapmıyorum 'güç' olayı daha ağır basıyor benim için herhangi bi ürün kullanmıyorum bu arada

belki komik gelecek size ancak beni bu sporu yapmaya iten kişi Triple H adlı wwe güreşçisidir.Onun kol kaslarını gördükçe ben neden buna yakın olmayayım ki diyorum.Birde adamın şarkısı mükemmel.adamı gaza getiriyor :)

Fit kesim gömlek fit kesim pantolon kombinasyonu için yapıyorum. Aynaya baktığımda mutlu olduğum için yapıyorum. Kaslardaki gerilimi hissettiğimde doruk noktasına çıkıyorum.
Kızların pek bir önemi yok. Manken gibi kızlar, yağ tulumuna dönmüş insanlarla çıkıyorsa, iri kaslı biri ile de ilişki yürütür. Ama bana göre hepsi bayılıyor zaten, sadece genlerinde olduğu için inkar ediyorlar.
Spor salonumuz bayan dolu, fit bir vücut sevmeseler onlar neden gelsin ki ?
Önce kendim için, sonra yine kendim için yapıyorum.

diğer seçeneği seçiyorum. o da şu.

aileden, genetik olarak kolestrol sorunumuz var. diyetle düşürememiştim. ilaç da kullanmak istemiyordum. doktor spor önerdi. aslında o yürüyüş tavsiye etmişti. ben salona yazıldım. zamanla vücut şekillendikçe hoşuma gitmeye başladı. Sonra da PATLADI GİTTİ!!!

benim hikayem bu.

bu arada kolestrolü 8 ay spor ve diyet ile düşürebildim. LDL 192'den 97'ye düştü.

bodynin bir çok getirisi var, neden insanlar bir tek şey için yapsın ki?
şahsen ben hem kendime güzel görünmek, hem karşı cinse daha iyi görünmek, hem daha güçlü olmak, daha sağlıklı olmak, spor yapmanın verdiği mutlulukta eklenince, bunca faydası olan bir şeyi ben neden tek bir şey için yapayım ki

Back
Yukarı