Nabız Düşüklüğü Ve Yağ Yakıcılar

Konusu 'Yağ Yakımı ve Kilo Verme' forumundadır ve lacolombe tarafından 30 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. lacolombe
    Offline

    lacolombe Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Öncelikle Body de Çok Yeniyim ama azimliyim.2 Haftadır devam etmek etmekteyim.Lakin.Uyguladığım diyetle 2 ayda 13 kilo verdim.Yağ Yakıcıları Kullansam bana + bir fayda sağlar mı?Bel çevremde özellikle.Nabzım bandda koşarken 78 normalde 50 gibi olan bir insanım düşük nabzım var ters tepki yapar mı?Bana önereceğiniz marka varsa sevinirim.
     
  2. Rumi
    Offline

    Rumi Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Sağlıklı kilo vermek için ayda ortalama 3-4 kilo verilmesi uygundur. Siz fazlasını vermişsiniz. Bu süreci daha da hızlandırmak istemeniz bence size yarardan çok ileride zarar olarak geri dönecektir. Yağ yakıcı kullanmadan kilo verebildiğiniz kadar vermeniz daha uygun.
     
    lacolombe bunu beğendi.
  3. lacolombe
    Offline

    lacolombe Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    İnanın ama bunu sadece diyet ve günde 10 km yürüyüşle 9 kilo verdim.body e başladım devamı geldi.inanın bünye meselesi farkediyor.kiloyu hem cabuk alabiliyorum hemde cabuk verebiliyorum.Sabah 2 yumurta beyazı az peynir marul domates 1 dilim kepek ekmeği kahvaltım bu.Öğlende Yağsız makarna ve Haşlanmış tavuk gögüsü.Akşam Salata o kadar yani.Bel çevremden veremiyorum o yüzden düşünüyorum.sadece 6 cm inceldi.
     
  4. Rumi
    Offline

    Rumi Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Forumda kilo verme ile ilgili başlıkları okursanız çok faydalı bilgiler mevcut. Size şu an ki beslenmenizin yanlış olduğunu söyleyebilirim. Günde 6 öğün azar azar birşeyler yemelisiniz. Metabolizma bu şekilde hızlı kalır. Siz günde sadece 3 öğün bahsettiğiniz şekilde beslenirseniz vücudunuz bir süre sonra beyinden kıtlık psikolojisi sinyalleri alır ve metabolizma hızınızı aldığınız o az kalori ve besinlere göre yavaşlatır. Nabız konusunda pek birşey diyemeyeceğim ancak belkide sebeplerinden bir taneside budur. Vucudu kıtlık psikolojisine sokmak yapılan en büyük hatalardandır. Yapılan diyet ve spor bırakıldıktan sonra bünye hızla kilo almaya başlar. Sonrada buralarda bol bol başlık açılır sporu bıraktım kilo aldım vs vs diye.:) Yaz aylarında metabolizma daha hızlı olduğu için kilo vermekte daha kolaydır. Birçok başlık okuyup uzun vadeli zayıflık için daha bilinçli gitmenizi öneririm...
     
    lacolombe bunu beğendi.
  5. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Bu bahsettiklerinizin tıbbi olarak bir açıklaması olabilirmi? Bence olamaz.

    Sizin bahsettiğiniz altı ogunluk beslenmenin amacı kan sekerini dengede tutmak icindir. İnsulin hormonu dengede kalabilmesi içinse 4-5 saat zaman dilimleri içerisinde beslenmek normaldir.

    Ancak kas gelişiminde protein sentezi için devamlı protein alımı gerekiyor. Alacağınız 150 gram proteinin sentezlenebilmesi için ve bu proteinlerin tamamının kullanılabilmesi için bunu gunde 5 seferde alabiliriz.

    Karbohidrat metabolizması ise ister gunde 6 ogun yeyin isterseniz 3 ogun yeyin karbohidratlar glikojene dönüşür ve karaciğerde ve bir miktarda kaslarda depo edilir. Fazla alınan karbohidrat ise yağa donusur.

    Yağ metabolizması ise vücudumuz gunluk belirli miktarlarda yağı atar. Ancak yağlar yedek enerjidir ve depo edilir.

    Yani anlaşılacağı gibi altı ogun beslenmenin amacı metabolizma hızını korumak değildir. Bilakis metabolizmayı hızlı tutan yaptıgınız antremanlardan ve glisemik endeksi dusuk beslenmeden geçiyor.

    Vücutta denge unsuru sağlandıgı müddetçe ister gunde 3 kez isterseniz 7 kez beslenin.

    Onemli olan alınan enerji ve atılan enerji dengesidir.
     
  6. Rumi
    Offline

    Rumi Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2009
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Bu bilgileri çok eskiden okumuş yada duymuştum size herhangi bir kaynak gösteremeyecektim ama bir aratayım dedim ve karşıma şu çıktı;

    http://www.rahatdiyet.com/index.php/haberler/960-verlen-klolar-nasil-ger-aliniyor.html

    Söylediklerime paralel bir yazı olmuş...
    Dikkate alırsınız almazsınız o sizin bileceğiniz iş.
     
  7. matiz
    Offline

    matiz Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    0
    Kalori çok fazla kısıtlandığında, enerjiyi vücut tarafından çok daha verimli bir şekilde kullanılabilir hale getirmiş olursunuz ve böylece besinlerden gelen enerjinin kullanılma hızı düşer. Bu durumda, aynı vücut işlevleri için çok daha az kaloriye gereksinim duyarsınız. Yani metabolizma vücudun alabildiği enerjiyle yaşamaya çalışarak hızını düşürür.

    Peki metabolizmamızı hızlandırmak için neler yapmalıyız? Öncelikle ergenlik dönemindeki beslenme alışkanlıklarınıza devam ederseniz yaş faktörünün metabolizma hızını yavaşlatacağını gözden kaçırmış olacağınızdan bunun bilincine varmalı ve yaşınıza, metabolik hızınıza ve bireysel özelliklerinize uygun bir diyet uygulamalısınız. Bu diyetin yağ miktarı özellikle sınırlanmalıdır çünkü vücut kas oranının metabolizmayı hızlandırıcı etkisini artık biliyoruz. Yağ vücutta kaslara oranla daha az enerji harcadığı için bazal metabolik hız azalır ve vücut ağırlığını korumak için daha az enerjiye gereksinim duyulur. Alkol tüketimi de fazlasının vücutta yağa dönüştüğü düşünülürse mutlaka sınırlanması gereken bir durumdur. En önemli noktalardan biri de sık öğünlerdir, 6-7 öğünün en önemli nedeni; metabolizma hızının yavaşlamasını engellemektir. Ara öğünlerin diyete eklenmesiyle, ana öğünlere çok aç başlanmadan, az az sık sık beslenerek her öğünde besin tüketimini makul miktarlara indirmiş oluruz. Öğünler arası uzun açlıklar sonucunda bazal metabolizma hızının düşeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlere meyve, küçük sandviçler, light yoğurt, ayran veya diyet bisküvilerin eklenmesi önerilir. Günlük 2-2,5lt sıvı tüketimi de vücutta metabolik işlemlerde de kullanılacağından daha önemli hale gelmektedir. Yaşam tarzı haline gelmesi gereken bir başka hareket de egzersizdir. Yürüyüş, yüzme, bisiklete binme gibi aktivitelerin günlük hayata sokulması metabolizma hızının yükseltilmesinde büyük önem taşır.

    Yazının tamamı http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_285.htm faydalı bilgiler var.
     
    Son düzenleme: 30 Haziran 2009
    Rumi bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş