serkan1984
Üye
Reçeteli ilaçlara sarılmadan kalp ve damar hastalıklarının nasıl önlenebileceği ve ortadan kaldırılacağı bilim adamlarının sürekli olarak araştırdıkları bir çalışmadır. Bu alandaki en son ve en önemli bulgulardan biri şüphesiz ki Nitrik Oksit (NO) keşfidir. Dr. Louis J.Ignarro, Nitrik Oksit (NO)'in kan akışını vücudun her tarafına yayan bir düzenleyici olduğunu keşfetmesiyle 1998 yılında Nobel Tıp Ödülü kazanmıştır.
Dr. Louis J.Ignarro, sağlık ve hastalık arasındaki farkın vücudun ürettiği Nitrik Oksit seviyesinin bir fonksiyonu olduğu kararına varmıştır. Bununla birlikte, bu son derece faydalı gazın damarlarda makul ölçülerde arttırılarak hastalıkların önlenebileceği ve hatta geriye döndürülebileceği üzerine araştırmalar günümüzde sürekli sürdürülmektedir. Peki bu Nitrik Oksit nedir, vücutta ne yapıyor?
Gelin bir kaç örnek verelim;
Nitrik Oksit'in vücuttaki seviyesi özellikle yaş ilerledikçe ve geceleyin en düşük seviyelere inmektedir. Bu da çeşitli hastalıklara yakalanma ve kalp krizi geçirme riskini arttırmaktadır. Bu sebeple, vücut tarafından üretimini arttırmak için çabalamak gerekir. Doğru oranlarda , dengeli olarak alınacak Nitrik Oksit dostu yiyecekler ile vücutta üretimi arttırılabilir. kaynak:http://www.iyibesleniyiyasa.com/kilo_almak_vermek_beslenmek.asp?page=nitrikoksit
- Nitrik Oksit (NO) vücudun doğal kardiyovasküler ilacıdır. Çünkü; doğru, dengeli ve sağlıklı beslenildiğinde vücut tarafından üretilir.
- Nitrik Oksit (NO), yüksek kan basıncı (hipertansiyon) ve damar sertliği ile savaşır,
- Kalp krizi ve felç riskini azaltır,
- Damarların elastikiyetini korumaya yardımcı olur,
- Nitrik Oksit (NO), vücudun her noktasında kan dolaşımının kontrolüne yardımcı olur,
- Nitrik Oksit (NO), enfeksiyona neden olan bakterileri, virüsleri ve parazitleri uzaklaştırmada ve hatta bir takım kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemek için bağışıklık sistemi tarafından kullanılır.
- Anti iltihabi özelliği ile Nitrik Oksit eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrı ve şişlikleri indirebilme özelliğine sahiptir.
- Nitrik Oksit (NO), güçlü bir anti oksidandır.
- Nitrik Oksit (NO), mide bağırsak sistemindeki normal kan dolaşımını da düzenleyerek midede ülser oluşmasına karşı da bir koruyucudur.
- Nitrik Oksit (NO), sinerjik olarak lipit düşürücü lipitor ve mevacor gibi ilaçları da destekleyerek kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır.
nitrik oksit vücuda ve kalbe zararı yoktuk vücuttaki oranı azaldığında kalp krizi riski taşır .... hayır fikir sunuyorsan sun he bizim birikimimizi boş mantık teorileriyle bastırıyorsan orda dur.dur da ihtiyacı olanlar bilgi edinsin
shownodese peki bu no ürünlerinin dışardan alınmasının zararlı olmadıgına dair çalışmlar varmı ? bu ürünlerin yüzde yüz güvenilir olduguna dair çalışmalar varmı ? varsa yollayabilirmisin ..yanlış anlama bende no ürünleri kullandım ve bunun için soruyorum....birde madem bu kadar faydası var doktorlar tarafından başta kalp krizi gecirmesi yüksek olan kişilere önerilmezmiydi ben hiç bir doktorun no tavsiyesi ettigini görmedim