Mezoterapi

Konusu 'Kadınlara Özel - Beslenme & Diyet' forumundadır ve saydam tarafından 17 Şubat 2006 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    MEZOTERAPI NEDIR?

    Ilk defa 1952 de Fransiz doktor PISTOR tarafindan tanimlanmistir. Mezoterapi; agri veya hastaliklari, vücutta bulunduklari yere lokal olarak uygulanan mikro enjeksiyonlar yoluyla kontrol altina alan ya da tedavi eden bir tibbi uygulamadir. Latince “meso=orta” ve “terapi=tedavi” kelimelerinden meydana gelmis olup “orta deri tedavisi” anlamindadir.
    Agiz yoluyla ya da kas veya damar içine yapilan enjeksiyonlar yoluyla alinan ilaçlarin aldiginiz miktarlarinin tümü ilgili hedef organa kadar ulasamamaktadir.Çünkü ilaçlarin emilimi sirasinda bir kismi emilmeden parçalanarak atilir. Bu yüzden alinan ilacin etkisi sinirli kalmaktadir. Ayrica sistemik yolla alinan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayilabildigi için hastalikla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diger organ ya da dokularimizi da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkiler olusabilecektir. Mezoterapi ise sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapilan mikroenjeksiyonlarla , hiç bir istenmeyen yan etkiye neden olmaksizin problemi çözecektir. Mezoterapi, çok ince ve kisa igne uçlari ( 4 - 6mmlik 29 - 30g igneler ) kullanilmak suretiyle uygulanan bir yöntemdir. Hissedilen agri ignelerin boyutlariyla paralel olarak oldukça azdir. Bununla birlikte uygulama sahasi dezenfekte edildikten sonra lokal anestezik spreyler araciligi ile uyusturularak tüm hissin kaybolmasi da saglanabilir. Mezoterapide ilaçlarin buradan emilimi çok az oldugu için sistemik dolasima ilaç geçisi de yok denecek kadar azdir. Yapilan enjeksiyon sayisi; hastaya, hastaliga ve enjeksiyonun yapilacagi bölgenin anotomisine bagli olarak degisiklik göstermektedir.

    HANGI HASTALIKLARIN TEDAVISINDE KULLANILIR?

    Mezoterapi siklikla artirit gibi tüm eklem hastaliklarinda, boyun ve bel fitigi agrilari, syatalji ve brakialji, migren ve adet agrilari, spor travmalari, varis, lenfödem ve flebit gibi bazi damar hastaliklari, ayrica estetik amaçli olarak sellülit basta olmak üzere, vasküler lekeler, çesitli cilt problemleri, cilt yaslanmasini ve saç dökülmesini engellemek amaciyla yaygin olarak basarili bir sekilde kullanilmaktadir.
    Klinigimizde sellülit mezoterapisi, saçli deri mezoterapisi ve mezolifting uygulanmaktadir.

    SELLÜLIT MEZOTERAPISI

    Bölgesel zayiflama ve sellülit tedavisi için kullanilan bu yöntemde lipolitik (yag eritici) ilaçlar, dolasim düzenleyici ilaçlar, enginar özü, tonüs kuvvetlendirici, sellülit giderici ilaçlar yaklasik 2 cm ara ile sellülitli bölgeye enjekte edilir. 4 mm igneler araciligiyla yapilan bu enjeksiyon sellülitin en geçerli tedavisidir. Yaklasik 8-30 seans arasinda devam eden mezotepari seanslari sellülitin derecesine göre yapilir. Haftada 1-2 kez yapilan bu enjeksiyon yaklasik 10 dk da tamamlanir. Tedavi süresince çok az agri hissedebilirsiniz. Tedavi sonrasi morarmalar olabilir. Sellülit tedavisi tamamlandiktan sonra 2’ser aylik ara ile tek seans mezoterapi, sellülitin tekrarlanmamasi açisindan önemlidir. Bölgesel incelme amaciyla yapilan enjeksiyonlar ortalama 10-30 seans arasindir. 3 ayda bir kontrol edilmelidir. Tedavi sirasinda kafeinli içeceklerden (çay, kahve, kola) soda ve tuzdan uzak olmali, yagsiz, sekersiz, posali yiyeceklerden olusan diyetler uygulamaliyiz. Içecek olarak bitki çaylarini tercih etmeliyiz. Klinigimizde mezoterapi uygulanan hastalara kilo-boy indeksi normal sinirlar üzerinde ise ya da kilosundan da sikayetçi ise diyetisyenimiz tarfindan kisiye özel diyetler de düzenlenmektedir. Tedavi sirasinda ve sonrasinda spor (yürüme ve yüzme) ve uygun diyet yasam tarzimiz olmali, stresten kaçinmaliyiz. Günde yaklasik 2 lt su tüketmeliyiz.

    SAÇLI DERI MEZOTERAPISI

    Alopesi: saçlarin azalmasi veya yok olmasidir. Normal bir eriskinde tahmini toplam saç sayisi 150.000'dir. Bu,cm2 ye 200-300 adet saç teli düsüyor demektir. Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesi normaldir. Saç teli döküldügünde sadece gövdesinde kopma olur. Saç kökü (follikül) yerinde kalir. Bu kökten yeniden saç teli olusur. Bu dönem 6 yil sürer. Insan yasami süresince 12 kere saç kökünden yeni saç teli olusur.
    Androjenik alopesiler saçli deri mezoterapisiyle tedavi edilebilen mezoterapilerdir. Androjenik alopesilerde follikül sayisinin azalmasindan ziyade, kil kökünde bir küçülme ve kil siklüsünde bir hizlanma söz konusudur. Anajen evre süresi kisalmistir. Erkek ve bayanda ayri klinik seyir izler. Erkekte soy geçmisinde dökülme hikayesi vardir. Bu durum kötü prognoza sahiptir. Dökülme önce alin sinirinda baslar ve ilerler, sonra tepeden baslayan bir açilma olur.Saç çekme testi genellikle pozitiftir...Tani genellikle klinik görünümle konur. Kadin tipi androjenik alopesia en sik görülen tiptir. Tepede saçlar azalir, seyreklesir, incelir, kisalir ve daha az pigment içerir.
    Androjenik alopesi mezoterapinin "klasik ve iyi bilinen" bir endikasyonudur. Mezoterapi dökülmeyi iyilestirmek ve kontrol altina almak için ek bir yöntemdir. Sonuçlar yüz güldürücü ve kalicidir.
    Mezoterapi, yararli ürünleri dogrudan ilgili dokularin etrafina veren bir tibbi tekniktir. Ufak dozlar halinde deri içi enjeksiyonlar yapilir. Dermis içine yapilan bu enjeksiyon, hücresel metabolizmayi uyarir ve dokulari canlandirmak için uygun zemin hazirlar. Seyanslar kisiye göre degismekle birlikte ilk ay, 3 veya 4 seans; ikici ay, 15 günde 1 seans; üçüncü ay, 15 günde 1 seans; ayda 1 seans idame tedavisi seklinde düzenlenmektedir.

    MEZOLIFTING

    Yaslanma yasamin dogal bir sonucudur. Yapisal, genetik ve çevresel faktörler, ayni zamanda yasam sartlari yaslanmanin sürecini etkiler. Kirisiklik cildin yaslanmasinin en belirgin ifadesidir. Kirisikliklar durumlari ve derinliklerine bagli olarak az veya çok belirgindirler. Sahsin yasi, irki ve yasam tarzi, yüz yapisina baglidir.
    Mezolift ( mesolifting ); kelime olarak “cilt germe” anlamina gelmektedir. Mezolift ile kirisik tedavisi iki baslik altinda incelenebilir ; birincisi yaslanmayi geciktirici ( antiaging ) uygulamalar, digeri ise yaslanma süreci içinde meydana gelmis olan kirisiklarin basta dolgu maddeleri olmak üzere bir çok farkli uygulama ile yok edilmesi ya da azaltilmasidir.
    Mezoterapi, antiaging amaçli kullanilan maddelerin vücuda uygulanmasi konusunda da en basarili yöntemlerden biridir. Antiaging özellikteki mineral, vitamin ve bazi yapisal elemanlarin vücuda sistemik yolla verilmekten ziyade özellikle yaslanamanin en çok belirginlestigi bölge olan yüzümüze mezoterapi yoluyla uygulanmasi hem uygulanan ilaçlarin asil gerekli olan bölgedeki etkinligini artiracak, hem de diger organlarin gereksiz yere yorulmalarini engelleyecektir. Cildin (yüz, boyun) canlanmasi ve kirisikliklarin tedavisi için "infiltrasyon" teknigini tercih ediyoruz. Büyük ifade kirisikliklar için "çizgi seklinde enjeksiyon" veya "retrograd yani igne çekilirken ürünü verme" yöntemini kullaniyoruz. Cildin ve kirisikligin durumuna göre her iki teknikle hem kirisiklik tedavisi hem de cilt canlanma ve toparlanma tedavisi ayni seansta yapilabilmektedir. Seyans sikligi kisiye göre degismekle birlikte ilk ay, 3 veya 4 seans; ikici ay, 15 günde 1 seans; üçüncü ay, 15 günde 1 seans; ayda 1 seans idame tedavisi seklinde düzenlenmektedir. Ilk beklenen etki "pariltili, iyi yüz" etkisidir. Bu esasen tenin daha parlak ve kirmizi olmasina baglidir. Ikinci etki "mezo-lifting, yani mezo-kaldirma" etkisidir. Her igne etrafinda çekilme ve cildin gerginlestigi duygusu vardir. Üçüncü etki, kirisikliklarin "dolma" etkisidir. Ilk seanslarda bu etki geçici olur. Bu susuzluktan kaynaklanir. Seans sayisi arttikça dolma etkisi kalici olur..
     

Sayfayı Paylaş