Mayıstan İtibaren Spora Başlamanın Faydası Olur mu?

Arkadaşlar herkese merhaba mayıs ayından itibaren vücut geliştirmeye başlamak istiyorum.Amacım dengeli biçimde kilo alarak vücudumu geliştirmek.Fakat yaz ayında bu olay ne kadar yararlı olur gainerlarla takviyeli haftada 3 gün boyunca sürekli spora devam edersem ne kadar zamanda kendimi geliştirebilirim?

yaş 19 boy 180 kilo 55 , hedefim 10-12 kilo almak, direk gainer takviyeli mi spora başlamalıyım yoksa vücudu alıştırma sürecinden sonramı gainer almalıyım?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum. İyi forumlar.

ben de senn gibi düşünerek martın başında başladım ama yaza yetişmeycek.Ki protein+glutamine kullanmama rağmen.

Kısacası yaza kadr olmaz.Ama öbür yaza dersen o olur

arkadaşlar bu iş öyle 2-3 ayda halledilecek bir olay değil. Herkes aynı hayallerle Nisan ayı gibi spor salonlarına başlar, haziran gibi o spor salonlarında ancak daimi üyeleri görürsünüz. Zaten spor salonları daimi üyelerden değil de iki üç ay büyük umutlarla gelen üyelerden parayı kazanırlar. :)
Bu spor için herşeyinizi ortaya koyup, özverili olmalısınız ve tamamen bir yaşam biçimi haline getirmelisiniz. Okula yada işe gidermiş gibi salona gitmelisiniz, bıkmadan usanmadan.

zaten 55 kilo ve 1.80 boyunda olan birisi bu sporu yapmaya başladıktan sonra hayatındaki değişkleri farkettiği zaman bu sporu kolay kolay bırakamaz bence,sürekli gelişmek isteyecektir.

bi 3 ay geçsin ondan sonra supplement kullanmaya başlayın.şimdi mümkün olduğunca doğal besinlerle devam edin.beslenme bölümünde oldukça fazla bilgi var.

ben de senn gibi düşünerek martın başında başladım ama yaza yetişmeycek.Ki protein+glutamine kullanmama rağmen.

Kısacası yaza kadr olmaz.Ama öbür yaza dersen o olur

angel_f!re sende durum nasıl şuanda .Başladıktan beri herhangi bir faydasını görebildin mi? ilk başladığında durumum nasıldı ,şimdi nasıl? takviye besin olarak neler kullanıyorsun ?

zaten 55 kilo ve 1.80 boyunda olan birisi bu sporu yapmaya başladıktan sonra hayatındaki değişkleri farkettiği zaman bu sporu kolay kolay bırakamaz bence,sürekli gelişmek isteyecektir.

bi 3 ay geçsin ondan sonra supplement kullanmaya başlayın.şimdi mümkün olduğunca doğal besinlerle devam edin.beslenme bölümünde oldukça fazla bilgi var.

voyager77'nin fikride gördükleriyle birlikte haklı olabilir.geçmişte 3 yıl aralıksız amatör ligde futbol oynadım.süreklilik konusunda bi sıkıntım olmaz. zoru görüp kaçma olayı falan.yoksa neyi başarcaz :)

zaman konusunda herhangi bir sıkıntım olmaz ama şimdi başlarsam en azından 4-5 aya kadar gözle görülür değişkenlikler görülebilir mi?

Tabi ki gözle görülür değişikliklerin olacaktır. Fakat 10-12 kg hemen alamazsın. Zaten hemen alsan bu sağlıklı olmaz.

tabiiki o konuda forumu takip ediyorum , dediğiniz gibi sağlıklı olmaz.Uzun süreli yapacağım için sıkıntı etmem.Merak ettiğim gelişimin gözle görülebilcek netlikte olup olmadığı.Cevaplarda olacağı yönünde .

takviye besin olarak tr power carbomas almayı düşünüyorum, bu ürünlerin 2.5 kg olanları ne kadar zamanda tükenir.

ölçülerimi yazayım:
Omuz: 108 => 116
Kol: 28-29 => 31-32
Göğüs kaç bilmiyorum unuttum. 2. ay bitti yarın 3. ay kayıt yenileme işimi halledicem.
1. ayın sonunda glutamine ve protein kullanımına başladım.Ama proteini günde 2 servis deil 1 servis olarak aldım.Bu ay normal ölçülerde kullanıcam ayrıca 69 kilodan 74 k,loya çıktım boy 1.73

Son düzenleme:
gittiğiniz salon nasıl? giderken önerebileceğiniz şeyler var mı ? şunlara dikkat et diyerekten?

ayrıca 3 ayda aldığınız kiloda forumu takip ettiğim kadarıyla normal gibi.

6 ay gerekır forma gırmek nasıl calısılıp kaldırıldıgını anlaman ıcın.6 ay gerekırkı artık kavrayıp anlayarak calısman ıcın buda 1 yıl eder

Back
Yukarı