mantar sote

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve boksbody tarafından 4 Mayıs 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. boksbody
    Offline

    boksbody Özel Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4.471
    Beğenileri:
    2.870
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    kendim bu şekilde yaptım bayada güzel oldu
    tek kişilik
    *250gr tavuk veya pişmiş kırmızı kuşbaşı et(100 yazdım heralde normali böyledir ben 300gr kadar kırmızı etle yaptım)
    *250gr mantar
    *bir dımçı tuz
    *bir çorba kaşıyı sızma zeytinyağı
    *yeşil acısız köy bineri veya çarliston 2-3 adet
    *isteğe göre domates(ben koymadım eklek banıp yiyecekler için iyi olur ben kuru hale gelenekadar kavurup kaşık kaşık yedim)
    mantarlar yıkanıp kuşbalşı yapılır
    pişmiş kuşbaşımız kenarda bekler
    çarlistonlar inceden dilimlenir
    çeyrek su bardağı su tavaya ile birlikte hepsi tavaya tuz eklenir konur iyice suyunu çekince (yaklaşık 10dk sürer) yağ ve hemen ardından et konulur yaklaşık 2-3dk hafif kavrulup afiyetle yenilir


    isteğe göre karabiber pul biber baharat ekleyebilirsiniz

    çok güzel bir protein amino asit ve karbo yemeğidir

     
    Shredded bunu beğendi.
  2. hasim301
    Offline

    hasim301 Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2012
    Mesajlar:
    576
    Beğenileri:
    67
    Ödül Puanları:
    38
    kırmızı etle güzel oluyorda ben tavuk gögusuyle yaptım begenmedım açıkcası
     

Sayfayı Paylaş