Manatho'nun Zayıflama Günlüğü

manatho

Üye
Merhabalar, ben Manatho. Uzun süreli bir 'kabus'a dur dedim. Önceden çok denemiştim fakat başaramamıştım. Allah izin verirse bu serüvenin sonunu göreceğim, inşallah.
Sen kimsin?
Ben Manatho.
Yaşım 20.
Konum İzmir.
Bu kilonun nedeni ve serüveni ne?
-
7 yaşında annemi ve babamı kaybetmem üzere sürekli artan bir kilom oldu. Benim beyinsizliğimden kaynaklanan depresyon & uğraşmama sonucu bu kilodayım.
Bu sefer bu işi halledeceğim.
Fazla uzatmanın anlamı yok. Olan oldu. Allah'a şükür bir hastalığım yok. Bir ara troitlerim sıkıntıdaydı o kadar.
-------------------------------------
27 EYLÜL 2016
Omuz:
145cm
Göğüs: 131cm
Bel: 134.5
Bacak: 74cm
Kol: 48cm
Boy: 182cm
Kilo: 150.5 Kg Eski diyetisyen verilerime dayanarak 75kg kas+kemik kütlesi olduğunu tahmin ediyorum.
-------------------------------------
Güncel verileri bugün spor salonumda tekrar ölçüp yazacağım.
Edit: Şimdi spordan geldim hemen bilgileri giriyorum.
13 ŞUBAT 2017
Omuz:
149cm
Göğüs: 139cm
Bel: 140cm
Bacak: 85cm
Kol: 50cm
Boy: 182cm
Kilo: 159.5
// Bu verileri görünce şok oldum. Aslında doğru, rezalet beslendim. Ne varsa tükettim. Alkolün dibine vurdum. Allah sonumu hayır eylesin, şükür alkolü bıraktım. //
----------------------------------
HEDEF
Sadece sağlık. Bu kilodan normalde olmam gereken kiloya indiğim zaman sarkmalar olacaktır illaki. Eğer fazla olursa estetik olmayı bile önerdi ailem. Benim tek derdim kas kütlesi mümkün oldukça minimum zararla koruyup, sağlıklı bir şekilde kilo vermek.
----------------------

BESLENME
13 ŞUBAT 2017:
Beslenmemi şu şekilde planlıyorum:
KAHVALTI
Sabah kahvaltım yurtta olduğu için berbat.
3 Tam 2 Beyaz Yumurta
Peynirimizin tadı Allah affetsin ama rezalet. Yiyebildiğim kadar beyaz peynir.
Zeytinlerimiz çok acı. Zeytin yemeyeceğim.
Domates Salatalık vs çıkmıyor.
Kahvaltıya ek olarak Yulaf koyabilirim.
ÖĞLE VE AKŞAM
Haftaiçi okulumda ne yemek çıkarsa onları yiyeceğim (Tabiki ekmeksiz ve tatlısız). Okulun yurdunda olduğum için akşam yemeğim de aynısı oluyor. Akşam yemeği saatim 18:00.
DİĞER
Günlük bu beslenme en azından protein bakımından zayıf kalıyor. Ek olarak ara öğünlere yoğurt, tuzsuz lor peyniri,meyve ve badem + ceviz,ton balığı tarzı "ye, at" imkanı olan yiyecekler tüketmeye çalışacağım. Güzel bir tava alabilirsem belki saat 8.30 gibi tavuk sote yapabilirim -odamda yok fakat üst katlarda ortak mutfak var.- Yanına da yoğurt.
------------------------------------------------
TAKVİYE
Ablam fizyoterapi ve rehabilitasyon okuyor. Onunla protein takviyesi konusunda tartıştım ve kullanmayacağıma dair söz verdim. Takviye olarak şunu düşünüyorum, önerileriniz nedir? :
https://www.supplementler.com/urun/hardline-form-5-kombinasyonu-5879

-Hardline Burner 120 Tablet
-Hardline L-Karnitin Sıvı 1000 ML + 1 Carnifit

-Hardline BCAA 4:1:1 Atb6 120 Tablet
-----------------------------------------------
Konuyu sık sık güncelleyeceğim. Her gün yediklerimi ve antremanlarımı yazmaya çalışacağım. Mümkünse resimli bir şekilde. Allah sonumu hayır eylesin, başladım bi serüvene:D.

Bismillahirrahmanirrahim...

basarilarinin devamini dilerim ben olsam hemen o takviye urunlerini kullanmazdim 1 ay bi vucudun spora alissin , acele etme bence.

Kardeş başarılar öncelikle
Kulağa çok basit gelen şeyler, uzun vadede sana çok şey katar.
Mesela asansör yerine merdiven kullanmak belki sana, 15-20 kalorilik destek verir(Kaç kat çıkıyorsan ona göre değişir) Ya da 1 durak önce inmek...Baktığın zaman çok bir şey katmaz gibi geliyor bunlar. Ama mesela 1 yıl içinde bunları topladığında belki 5-6 kiloyu sırf bunlardan vereceksin.
Yani, çok sıkı bir diyete girmene gerek yok. Uzun vadeye yay ve beslenme alışkanlıklarında ufak değişiklikler yap.Mesela, ilk 3 ay aynı şeyleri ye ama porsiyonları küçült. Daha sonra şeker ve kalitesiz yağları çıkar hayatından, yine çok kasmadan tok kalabileceğin şekilde, 3-4 ay daha diyet yap. Böyle böyle git...Acele etme. Herkes ister birkaç haftada 30-40 kilo vermek ama mümkün değil.
Ağırlık çalışmayı da ihmal etme.

Tabi eğer yapabileceksen intermittent fasting i tavsiye ederim .

Back
Yukarı