bir yemek kaşığı kadar arzu eden fazla da koyabilir sıvı yağı tavaya dökün üzerine de 100 gram loru ekleyin kaşıkla loru iyice ezerek pişirin daha sonra üzerine arzu ettiğiniz kadar yumurta kırın ben 3 adet kırıyorum. böylece hem lor hem de yumurta ile iyi bir protein kaynağı oluşturmuş oluyoruz. afiyet olsun...
hernan77 bunu bende yapıyorum, 4 yumurta kullanıp birinin sarısını katıyorum diğerlerinin sadece beyazı. Böylelikle lor'u da kolay yenilebilir hale getiriyoruz, herkese tavsiye ederim.
arkadaslar bu tarifteki proteini 2ye katlamak istiyosanız gulmeyin ama ben yapıyorum arada sırada.. 6 yumurta beyazı 1 yumurta sarısı 100gr lor 1 konserve light ton 1 avuc brokoli(haslanmıs) 1 ufak domates(kup kup dogranmıs) karabiber, nane önce domatesi tavada pişiriyoruz sularını salıyo böylece yag kullanmamıza gerek kalmıyo cunku altı yapısmıycak omletin. sonra tonu ekliyoruz. tonda hafif renk degismeye baslayınca brokoli ve loru ekleyin. en sonda yumurtalar. afiyet olsun..
ilginç bir tarif ama 1 öğünde yenecek bir yemek değil.. en az 60 gr protein içeriyor.. 2 sefere bölünüp yenilebilir.. deneyecegim saol=)
Benden size bir kıyak.Bu karışıma bir çay kaşığı da çörek otunu ekleyin.Dadından yinmez. Bu da cabası: ÇÖREK OTUNUN BİLİNEN BAZI FAYDALARI * Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir. * İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir. * Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. * Kan şekerini düzenler. * Yorgunluk halini giderip zindelik verir. * Damar hastalıklarını önler. * Cinsel gücü arttırır. * Hazmı kolaylaştırır. * Vücuttaki toksinleri süzerek atar. * İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir. * Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. * Alerjileri önler. * Savunma sistemini dengeler. * Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.
Ben de son zamanlarda şöyle birşey yapıyorum bakalım beğenecek misiniz?Bunu da özellikle kg almak isteyen,zayıflar deneyebilirler 100 gr lor 100 ml(yarım su bardağı) süt 3-4 çorba kaşığı (keyfinize göre artırıp azaltabilirsiniz) soya unu 2-3 tam yumurta isteğe göre sucuk,salam,sosis minik parçalar halinde tuz,karabiber,nane Karışımı iyice karıştırın ve teflon tavada pişirin.Eğer diyette değilseniz tavanın dibine bulabilirseniz azıcık el yapımı zeytinyağı o yoksa normal zeytinyağı koyarsanız daha lezzetli olur.Unutmamamız gereken 2.şey yumurtalar tam olucak.Omletimiz pişince bulgur gibi tane tane oluyor ve lezzetine doyum olmuyor.Bitkisel ve hayvansal proteinler yönünden zengin ve besleyici,afiyet olsun
yeni başlık açma gereği duymadım vereceğim tarif genel olarak lorlu yumurta içinde ekstradan piliç jambon var sadece; malzemeler: - 3 yumurta (tam) - 100 gr lor peyniri - 50 gr piliç jambon - 1 tatlı kaşığı sıvı yağ yapılışı: tavaya yağı koyun, kızdıktan sonra 100 gr lor peynirini tavaya dağıtın, lor azcık kızarınca ince ince kesilmiş piliç jambonları katın, bunları bir süre çevirdikten sonra yumurtaları dahil edip tümünü karıştırarak pişirin, yumurtalar pişti mi oldu demektir. kabaca bir hesapla 45-50 gr protein ihtiva ediyor yağ ise yok denecek kadar az, afiyet olsun...
Bende yağsız tavada pişiriyorum .. 100 gr lor 3 yumurta 1 domates 1 sogan İstege göre birkac zeytin ( Böylece tuz ihtiyacı hissetmiyorsunuz ) Krımızı pul biber Yapılışı : Dogranmış domates ve soğanları tavada kızartıyoruz sonra lor ilave edip kızartma işlemine devam ediyoruz bir süre sonra zeytinleri atıyoruz .. Daha sonra cırpılmıs yumurtaları boşaltıyoruz , isteğe göre kırmızı pul biber ilave edip yumurtanında pişmesini bekleyip mideye götürüyoruz ... Tadı güzel oluyor ..
dolmalık biberi oyup temizleyin kaynar suda yumuşayana kadar kaynatın. iyice süzün. arkasından lor peyniri ve yumurtanın beyazını karıştırıp, biberlerin içine eklyin. fırında yaklaşık 15 dak. sonra tadına doyamayacagınız protein deposu..
Vay be maşallah arkadaşlar bu tarifler ne böyle. Ben bırakın tarif vermeyi bir omlet yapmaktan acizim ama sizleri görünce insan gaza geliyor yaw Valla yemek tarifleri sitelerinden bile daha iyisiniz.
ya lorda tuz olmayinca biraz zor inio mideye :S ustune tuz degilde tuzlu seyler konunca daha lezzetli oluo(sucuk ,salam.. ) gibi
Beyler tam yumurta kırmayınca mesala 3 beyaz 1 tam kırınca tadı ıgrenc oluyor yagsız lor ıle Zeytın yagı koydum pul bıber koydum adam olmadı ayrıca kokuyor Nimete boyle denmez ama 12 yumurta cop oldu bi dünyada lor Beyaz - Sarı oranı en güzel nedir ? Tam kırmak ıstemıyorum yag sorunum war zaten :s
forumda "yemekteyiz" e katılsak nasıl olur bu tarfilerle. lor dolapta olmasına rağmen bir kaç gün sonra koku yapıyor.loru taze şekilde nasıl saklıyorsunuz.yumurtanın içinde bile tadı değiştiği zaman çok kötü oluyor
Ozaman Bendende Bir Ögünlük Lor + Lavuk Haşlama Tarifi Gelsin 100 Gram Tavuk Gögsünü İnce Keserek Suda Haşlayın Üstüne 2 Domates , 3 4 Sivri Biber , Dilediginiz Kadar Sarımsak Katın , Üstüne Kekik , Nane ve Tuz Ekleyip 15 dk Kaynatın , Biberler Domatesler Pişip Yemek Suyunu Hafif Çektiginde Üstüne 100 gramda Lor Ekleyin.Dilege Göre üstüne Domateslerle Birlikte Mısır Haşlama Eklenebilir. Ben Genelde Bu Tarifi 250 gram Tavuk 200 Gram Lorla Yapıp Body Sonrası ve 2 saat sonrası Gibi Sürelerde 2 kere Tüketiyorum.