Lorlu-Sucuklu Gözleme

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve [Zafer] tarafından 2 Şubat 2007 başlatılmıştır.

  1. [Zafer]
    Offline

    [Zafer] Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.272
    Beğenileri:
    244
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Üniversite öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    Merhaba.Son günlerde oldukça hoşuma giden pratik,lezzetli,özellikle de sabah kahvaltıda tüketebileceğiniz bi yiyecek;Malzemeler:

    Hazır yufka 2 adet
    Lor Peyniri (miktarı keyfe bağlı)
    Maydanoz-dereotu
    Minik boyutlarda kesilmiş sucuk parçaları
    Teflon Tava

    Şimdi lor,sucuk parçaları ve maydanoz-dereotunu güzelce karıştırıyoruz.Sonra yufkamız tamamen açık haldeyken dikdörtgen şeklinde bir kere katlıyoruz,çünkü yufka çok ince ve yırtılır,malzemeyi taşıyamayabilir.Dikdörtgen şeklinde kıvırdığımız yufkanın arasına malzememizi koyup sonra 2.yufkamızı aynı şekilde katlayıp aynı börek yapar gibi yufkanın üstüne koyup kenarlarını kapatıyoruz.Teflon tavada yağa falan gerek kalmadan orta ateşte pişiriyoruz.Zaten pişince dışından belli oluyo,gözleme gibi yani.En fazla 4-5 dakika arasıra çevirerek pişmesini bekliyoruz.Piştikten sonra kağıt havlu ya da peçetenin arasına koyup afiyetle götürüyoruz :) Protein yönünden zengin,iştah açıcı,üstelik sabah kahvaltısına benim gibi fazla vakit harcayamayanlar için çok ideal,üstelik yağ falan da yok ;) Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş