Malzemeler:
1-2 kabak
1-2 soğan
150-200 gram lor veya yağsız beyaz peynir
50 gram yağsız kaşar
Toplam protein: 40-45 gram
Yağ: 9 gram (Kaşar azaltılırsa yağ oranı 0'a yaklaşabilir)
Çok basit ve protein ihtiyacınızı karşılarken sebzelerin vitamin ve minerallerini almanızı sağlayacak bir öğün.
Kabakları teflon bir tavaya rendeleyin, içerisinde soğanları ay dilimi şeklinde doğrayın.
Tam açık ateşte tavanın üstünü kapatıp 1-2 dakkada bir karıştırarak toplamda 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın.
Kabaklar yumuşamış, soğanlar hafif pişmiş ve yumuşamış olacak.
Fazla sulandıysa tercihinize göre suyunu dökün. (Vitamin değeri nedeniyle ben dökmüyorum)
Karışımı sıcakken bir kaba alın ve üzerine lor peynirini ufalayarak dökün. Üstüne kaşarı rendeleyin.
Yeterli tuzu ve baharatı atarak karıştırın.
Tüm malzemeler karışarak püre kıvamına gelsin.
İster sıcak sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Ben şahsi olarak dolaba koyuyorum ve soğuyunca tüketiyorum.
Daha leziz oluyor.
Son düzenleme: 3 Eylül 2009