Lorlu Kabak Püresi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve bonatschi tarafından 2 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Malzemeler:
    1-2 kabak
    1-2 soğan
    150-200 gram lor veya yağsız beyaz peynir
    50 gram yağsız kaşar

    Toplam protein: 40-45 gram
    Yağ: 9 gram (Kaşar azaltılırsa yağ oranı 0'a yaklaşabilir)



    Çok basit ve protein ihtiyacınızı karşılarken sebzelerin vitamin ve minerallerini almanızı sağlayacak bir öğün.

    Kabakları teflon bir tavaya rendeleyin, içerisinde soğanları ay dilimi şeklinde doğrayın.
    Tam açık ateşte tavanın üstünü kapatıp 1-2 dakkada bir karıştırarak toplamda 5-10 dakika pişirin ve ateşten alın.

    Kabaklar yumuşamış, soğanlar hafif pişmiş ve yumuşamış olacak.
    Fazla sulandıysa tercihinize göre suyunu dökün. (Vitamin değeri nedeniyle ben dökmüyorum)

    Karışımı sıcakken bir kaba alın ve üzerine lor peynirini ufalayarak dökün. Üstüne kaşarı rendeleyin.
    Yeterli tuzu ve baharatı atarak karıştırın.
    Tüm malzemeler karışarak püre kıvamına gelsin.

    İster sıcak sıcak, ister soğuk olarak tüketebilirsiniz.
    Ben şahsi olarak dolaba koyuyorum ve soğuyunca tüketiyorum.
    Daha leziz oluyor.
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2009
    SystemHasFailed, lazmataz5, zigbog ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    bonatschi güzel bir tarif fakat ben yağ:0'a takıldım; yağsız kaşar ve lor peynirde yağ yokmudur?
     
  3. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    Haklısın, ben pişirme sürecine ekstradan yağ eklemedim demek istemiştim.

    50 gram yağsız kaşarda 7 gram, 150 gram lorda 2-3 gram yağ olduğunu varsayarsak toplamda 10 civarı yağ alıyoruz.

    Bu rakamı kaşarı azaltarak 0'a yaklaştırmak mümkün tabiki.

    Uyarınız üzerinde mesajımı editliyorum.
     
    yalnızkovboy_89 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş