Uploaded with ImageShack.us Malzemeler : 3 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1/4 su bardağı fındık yağı 300 gr lor peyniri yarım yemek kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı kekik yarım tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı kepekli un 3/4 su bardağı normal un 4 sap maydanoz, kıyılmış 4 sap dereotu, kıyılmış 1 paket kabartma tozu üzerine: susam çörek otu Hazırlanışı : 3 yumurtayı ve 1 su bardağı yoğurdu derin bir kaba koyup mikserin en yüksek hızında karıştırın. karıştırmaya devam ederek 1/4 su bardağı fındık yağını, 300 gr lor peynirini, yarım yemek kaşığı pulbiberi, 1 yemek kaşığı kekiği, yarım tatlı kaşığı karabiberi ve unları ekleyin. kıyılmış maydanoz ve dereotlarını da ekleyerek 1-2 kez karıştırın. En son kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük hızında birkaç kez karıştırın. Fırını 180 dereceye getirin. kek kalıbını yağlayıp susam veya çörek otu serpin. keki kalıba boşaltın. (isterseniz susamı kekin üzerine de serpebilirsiniz.) ısınmış fırında kekin içi pişene kadar pişirin. (30/45 dakika)
Malzemeleri 3 katına çıkararak 3-4 günlük ara öğünü hazır edebiliriz ayrıca maydonoz susam fındık yağı vs vs tadı güzel olur eminim )
Bana kalırsa malzemeleri tek tek yemek bunu yemekten daha basit ve lezzetli olacaktır. Zira o piyasada gördükleriniz fındık yağı değil. Pulbiber kekik filan derken tat vermesi açısından en azından bal konabilirmiş, tatlı değilse kek olmaz zaten bu. Tuzlu kategorisine girer ve susam ve çörekotu gibi besinlerle çörek olur. Ayrı ayrı kepekli ve beyaz un yerine tam tahıllı az işlenmiş bulunursa kulanılabilinir ama ben onlara da pek güvenmiyorum açıkçası.