Arkadaşlar Öncelikle iyi günler benim sorum şu olucak 2 çeşit lor peyniri var biri hafif tuzlu diğeri ise tuzsuz tatlılar için kullanılan lor türü sizce hangisini tüketmeliyim açıkçası tuzsuz olanı yiyemiyorum tuzlu olan daha cazip geliyor çünkü her besinin yanında gidiyor.
İkiside aynı ürün biri tuzlu biri tuzsuz. Besin değeri açısından bi fark olucağını sanmıyorum. Ama tuzsuz tüketmeyi tercih ediyorum.
yörsan'ın böreklik lor peynirini tercih ediyorum. 500 gr, 3-4 tl gibi bir fiyata satılıyor migros'ta. böreklik dememin sebebi ise yağ oranının ve karbonhidratın %1 seviyelerinde olması. sıradan lor peynirleri daha yağlı.
"lor peyniri "v e "lor" ...hangisi ?..) bunlar arasında fark vardır... lor peyniri , " peynir altı tozu , krema (??!!) ve tuz " katılan , pastorize dayanım süresi çok uzun olan bir üründür... lor ise , direk bozuk süt kaynatıldıktan sonra elde edilen "katı "kısımdır...dayanımı çok kısadır ..1 haftada rahat bozulur... ------------------------ krema olayının altını bizzat çizdim ,zira bazı markalarda sadece "krema ", bazılarında "süt kreması" yazar... acaba, bu "krema " nedir?!...(( süt endüstrisi ,gıda endüstrisi artık gemi almış giderken,bu tür ibareler dikkat çekici olmaya başladı...
O kadar detaya girmeye ne gerek var ercan arkadaş bildiğimiz böreklik Lor peynirinden bahsediyor. Ekşimek , çökelek vs. diyede de adları olan ürün