Lor Dolması

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve keromero tarafından 26 Mart 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. keromero
    Offline

    keromero Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    28
    Çukurova yöresinde(Adana-Mersin) oldukça meşhur yöresel farklı bir tat ,tabi ki ben orjinal haliyle yapmadım :) geçen gün akşam yemeği olarak denedim . Toplamda 8 tane büyük dolmalık biber doldurdum ama pişirme süresi kısık ateşte 3 saati buldu şimdiden söyleyeyim .Umarım beğenirsiniz.

    Malzemeler :

    1 su bardağı lor peyniri (150 gr) – ev yapımı lor peyniri tarifim için buraya bakabilirsiniz : 25,9 gr protein , 0,6 gram yağ , 28 gr karbonhidrat , 125,5 kalori

    100 gr pirinç : 2 gr protein , 0,2 gram yağ , 20,4 gr karbonhidrat , 94 kalori

    100 gr yağsız dana kıyma : 18,7 gr protein , 13,6 gram yağ , 0,5 gr karbonhidrat , 202 kalori

    1 soğan : 1,8 gr protein ,0,4 gram yağ , 7,4 gr karbonhidrat , 42 kalori

    2-3 sarımsak :

    1 közlenmiş biber : 1,1 gr protein , 0,4 gram yağ , 5,4 gr karbonhidrat , 32 kalori

    Baharat (karabiber,pulbiber , nane, damak tadınıza göre dilediğiniz diğer baharatlar ve tuz)

    8 adet dolmalık biber : 4 gr protein , 0,8 gram yağ , 9,6 gr karbonhidrat , 64 kalori

    Toplamda (ort.) : 53,5 gr protein , 16 gram yağ , 5,4 gr karbonhidrat , 560 kalori

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Ben ilk 4 tanesini pişirip yedim sizde öyle yapabilirsizin , yani 2 porsiyon çıkıyor .

    1 porsiyonda ortalama : 26,75 gr protein , 8 gram yağ , 2,7 gr karbonhidrat , 280 kalori

    Diğer Tariflerim web bloğumdan SPORCU YEMEK TARİFLERİ bakabilirsiniz
    Afiyet olsun bol sporlu günler
     
    ADANALI1980, Reddie, Kalitos ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. keromero
    Offline

    keromero Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    28
    karbonhidrat miktarı 38,35 gr olacaktı arkadaşlar yanlış yazılmış affınıza sığınarak düzeltiyorum :)
     
  3. maietnigri
    Offline

    maietnigri Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2013
    Mesajlar:
    393
    Beğenileri:
    109
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Hay maasallah ;) maharetlisin bayagi dostum. :)
    Anadolumuzun sakli ve otantik lezzetlerinden bir tanesi. Musait bir vaktimde muhakkak deneyecegim.
    Eline saglik, sagolasin. :)

    GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
    keromero bunu beğendi.
  4. ADANALI1980
    Offline

    ADANALI1980 Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2011
    Mesajlar:
    349
    Beğenileri:
    78
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Mersin
    tarif için tşk :) fakat 3 saat pişirme süresi pratik değil.. kıymayı tavada haşlayıp ya da hafifce kavurup, dolmalık biberi de biraz haşlayıp öyle deneyeceğim :)))
     

Sayfayı Paylaş