• Değerli Üyemiz

Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!

Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle

sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve

yorumlamasını sağlayacaktır.

Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!

Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi

Lethe552 # 1 Senelik Çalışma # Öncesi-Sonrası

Ağırlık Vermem Gerektiğini Düşündüğünüz Bölge ?

• Total voters
    111
  • Poll closed .
Ben de eksiğini sırt olarak işaretledim. Bunun dışında 1 senenin hakkını vermişsin. Bir de bacak pozunda net göremesem de kalf eksik gibi geldi.
Ölçü bilgilerini de beklemekteyim. 1 senede boyunun 2 birim altında kilonla(83) %6 yağ oranı yakalaman başarını gösteriyor, tebrikler.

Adonis için hangi hareketleri yaptığım sorulmuş.Obliği sadece tek gün tek hareket olarak çalıştırıyordum son aylarda (Back Extension Aletinde Side Bending 3*15 (Her iki tarafa da)).Hazirandan beri tek bölge çalıştığım zamanları kastediyorum.Daha önceleri çift bölge çalıştığımda 4 gün gidiyordum salona ve her antrenmanın sonunda mide çalışıyordum(oblik hareketleri de oluyordu).

Şimdi 1 gün çalışıp 1 gün dinlendirme şeklinde haftada 3 gün çalışıyorum mideyi.Oblik çalışmaya bu haftanın başından beri bir süre ara verdim gelişimi fazla olduğu için.Squat,deadlift gibi hareketlerde dolaylı olarak çalışıyor zaten.Mide çalıştırırken genellikle şu hareketlerin kombinasyonlarını tercih ettim :

Abshaper (Dizleri kırıp havaya kaldırarak),Flat Bench Lying Leg Raise,Captain's Chair Leg Raise,Decline Sit up,Crunch,Knee Up

Arada kısa süreli başka hareketler de denedim tabi ama uzun süreli uyguladığım hareketler bunlar.

Ben de eksiğini sırt olarak işaretledim. Bunun dışında 1 senenin hakkını vermişsin. Bir de bacak pozunda net göremesem de kalf eksik gibi geldi.
Ölçü bilgilerini de beklemekteyim. 1 senede boyunun 2 birim altında kilonla(83) %6 yağ oranı yakalaman başarını gösteriyor, tebrikler.

Konuyu bütün okuyanlara genel bir mesaj olarak yazıyorum bunu :

Sırt programım bir süredir aşağıdaki gibi,koltuk altına doğru uzatmak için hangi hareketi tavsiye edersiniz ?

Barfix Geniş Tutuş Öne 3*10
Barfix Geniş Tutuş Arkaya 3*10

Bent Over Barbell Row 10-8-6
Seated Cable Row 8-8-6
Deadlift 10-8-6

7 bolgeyi isaretlerken demeye calistigim butun olarak biraz daha hacime ihtiyacin var. "anlamsiz tepki" degildi yani.

Bu şekilde söylesen daha güzel olurdu.Diğer türlü yanlış anlaşılıyor.

Tebrik ederim Lethe552. Anketi acele okuduğum için ben kendi vücudumuz anladım ve triceps i işaretledim :) Ama bende oyumu geri alabilseydim, sırttan(Kanat) kullanırdım :)

Daha iyi fikir vermesi için serbest halde çekilmiş birkaç göğüs fotoğrafı koyuyorum(Kahvaltıdan sonra çektim mide biraz dolu :) ).Bu arada koyduğum fotoğrafların hepsi soğuk halde çekilmiştir,sadece "Sonra" başlığındaki ilk fotoğraf göğüs antrenmanımdan 30 dakika sonra çekilmiştir.

Göğüslerin arasında alt bölgedeki boşluk estetik olarak hoşuma gitmiyor ama genetik sanırım göğüsün o şekli.

jpc703.jpg

2cg0qat.jpg

Tebrik ederim Lethe552. Anketi acele okuduğum için ben kendi vücudumuz anladım ve triceps i işaretledim :) Ama bende oyumu geri alabilseydim, sırttan(Kanat) kullanırdım :)

Sırt programıma bir düzenleme yapıp koltuk altındaki bölgeyi geliştirmeye yönelik bir hareket ekleyeceğim.Tavsiyeler doğrultusunda avuçların birbirine baktığı dar tutuş barfiks veya yine dar tutuş göğüse lat aletinde çekişi düşünüyorum.

Hem göğüse hem enseye geniş tutuş barfiks var programımda kanat için.Fotoğrafta "Teres Major" olarak gösterilen bölgeyi geliştirmek için avuçlar birbirine bakar pozisyonda dar tutuş barfiksi söylemiştim.

Hadi hayırlısı diyeyim ben :) Salonda böyle şeylerin olması gerekiyor... :) Hemde ilk başta onun mevcut olması gerekiyor :)

Back
Yukarı