Lazanya Böreği

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve SpReaD tarafından 16 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. SpReaD
    Offline

    SpReaD Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    48
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Aydın
    Merhaba BFTR...
    Biraz zamanınız varsa ve farklı bir şeyler denemek istiyorsanız bu tarif tam size göre.
    Öncelikle malzemeleri yazıyım herkes porsiyonları kendine göre ayarlayabilir ben sadece neyi ne kadar kullandığımı yazacam.
    -Lazanya
    -Kaşar Peyniri
    -Kıyma
    -Yeşillik+domates
    -Baharat
    1-Lazanyaları derin bir kapta haşlamaya bırakıyoruz.
    2-Büyük bir kap alıyoruz ve peyniri rendeliyoruz üzerine önceden pişirdiğimiz kıymayı ekliyoruz.
    3-Domatesi püre haline getirip içine ince ince kıydığımız yeşillikleri ekliyoruz sonra da harcımıza koyuyoruz ve harcımız hazır.
    4-Haşlanan lazanyaların suyunu süzüp yapışma riskine karşı birbirinden ayırıyoruz.
    5-Bir parça lazanya alıyoruz harcı içine koyup sarıyoruz(hamur birbirine yapışmıyor o yüzden sarımın bittiği yeri pişireceğiniz tepsinin üstüne koyun ki açılmasın).
    6-Hamurun kurumaması için üzerine yaklaşık 100ml su dökün.
    7-Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 20-25 dk pişiriyoruz
    not:üzerindeki parçalar sizi yanıltmasın malzeme artmıştı ben de suyla karıştırıp üzerine ekledim.
    Afiyet olsun...
     

    Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş