Lateral Raise de Kaç Kilo Kullanıyorsunuz

Merhaba arkadaşlar ben şu sıralar lateral raise i nizami çalışmak için kiloyu çok çok azalttım ve daha iyi sonuç olduğunu gördüm..(max.3 kilo)
Sizlerinde kaç kiloyla çalıştığını merak ettim.

Flexor hocanın 10 kg ile yapıyorum dediğini duyduğum andan itibaren 5 kg ye düşürdüm,sonuç şaşırtıcı,gerçekten de bu hareket çok hafif ağırlıkta ve ağır çekimde yapılmalı :)

ben yıllarca 19 kilo civarlarında dumbell ile çalıştım ve en iyi gelişen kısım trapezler oldu.son bir yıldır nizami 12 kilo kullanıyorum ve en iyi gelişimimi bu son senede yaptım.

Bende abartarak 14 kg. kullanabiliyorum, nisbeten daha az abartarak 12.
Yedirerek 8 kg.
Yıllar önce 4 ya da 5 kilo ile çok yavaş çekim çalıştığımı hatırlıyorum, inanılmaz bir yanma oluyordu, şimdi bu konu açılınca gaza geldim, bir daha deneyeceğim o yöntemi, iyi bir şişme yakaladığımı hatırlıyorum, tekrar tecrübe etmekte fayda var.
Çok ağır kullanarak iyi sonuç alan bir dostum var, geniş değildir, ama kalın, dolu omuz başları var onun 24 kg. kullandığını görmüştüm.
Çok süratli kaldırıyordu ve fazla direnemeden indiriyordu, dirsekleri bir hayli kırık çalışıyordu, vücudunu fazla oynatmıyordu, şişen omuz başları bunun onda işe yaradığını gösteriyordu.

evet karasan bende aynı duruma şahit oldum.yakın arkadaşlarımdan 2 tanesi partnerli olarak bu şekilde çalışırdı.dirsekler oldukça kırık ve yuksek ağırlıklar ile genellikle super setleme yaparak çalışırlardı.omuz başları gercekten oldukça iyiydi.bende ayda 1 defa falan bu şekilde deneme yaparım.kilo açısından egonu tatmin ediyorsun en azından.

abartarak 17,5 kg yaptıgım oldu 8 -10 tekrar . . nizami olarak ne cok hızlı ne cok yavas 12,5 kg .12-15 tekrar..yazılanları okuyunca kilo yu biraz daha düşürüp daha yavas yapacam omuz antremanımda bakalım sonuc nasıl olacak .

uzun süre çift dambıl yaptım..az kilo - çok kilo.. bir dönem az kilo (8,5 kg) tek kol (cheatingsiz ister istemez) yapıyorum..

Eskiden hızlı basarak 20 kilo basıyor hatta abartıp 25i bile zorluyordum. Şimdi ise 10 kilo ile yedirerek ve momentumu sıfırlayarak çalışıyorum. Ve omuz için çok farklı istisnai bir geneiğiniz yoksa doğrusu budur.

10 kg. ile kaldırırken yavaş değil ama en azından indirirken yavaş indirmeye çalışıyorum.
13 kg. ve üzerine çıktığım olmuştu şimdi anlıyorum trapezlerimin neden göze battığını; o zamanlar. :)

Bende az kilo le yaptığımı düşünüyordum 7,5 nizami yağpıyorum.Aslında daha ağır çalışıyodum ya raise yada frontdan dolayı geçen hafta sırtımı sakatladım. artık omuz hareketlerini hafifi çalışcam

zorlana zorlana 10kg ile çalışıyodm artk 5 kiloya indirdm bakalm farkı görebilecekmym

ben makinede calisiyorum,91 kilo ve son sette 96 kilo kullaniyorum.ayrica merak ettigim arka omuz icin acisi kac kilo ile yapiyorsunuz ve sizce hangisi daha zor?

ben hem sıde lateral hemde bent over lateral hareketlerınde aynı agırlıgı kullanıyorum.her ikisindede zorlama aynı duzeyde oluyor.

ben makinede calisiyorum,91 kilo ve son sette 96 kilo kullaniyorum.ayrica merak ettigim arka omuz icin acisi kac kilo ile yapiyorsunuz ve sizce hangisi daha zor?

arka omuzda 2-3 kilo daha ağır ve daha rahat çalışıyorum arka omuz açış daha kolay geliyo ama duruşu rahatsız ediyo bunda da beni

arka omuzda 2-3 kilo daha ağır ve daha rahat çalışıyorum arka omuz açış daha kolay geliyo ama duruşu rahatsız ediyo bunda da beni

ben sephaya uzanip yapiyorum,obur turlu dengeyi saglamaya calisirken hareketin dengesini bozuyorum.

ben sephaya uzanip yapiyorum,obur turlu dengeyi saglamaya calisirken hareketin dengesini bozuyorum.

Zor sağlanan omuz izolasyonu için doğru olan da bu. Lateral raise ise sehpaya oturarak yapılmalı.

Zor sağlanan omuz izolasyonu için doğru olan da bu. Lateral raise ise sehpaya oturarak yapılmalı.

SCHWARZXXL , Saydam arka omuz için sehpaya yatmaktan bahsediyor sanırım..lateral için değil..ama bahsettiğinde sık kullanılan bir yöntem aslında..
arka omuz için incline sehpaya yüz üstü yatmakta çok kullanılan yöntemlerden pro.lar tarafından..

Back
Yukarı