Lapa Bombası

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve dozo tarafından 6 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. dozo
    Offline

    dozo Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar size yemekten keyif aldığım bir lapa anlatıcam..
    ilk olarak annemin börek içini hazırlıyoruz:s soğanları börttürüyoruz üzerine ezilmiş patatesimizi koyup pişiriyoruz en son kaşar, taze nane ve dere otu ekleyip bir güzel harmanlıyoruz. Bu ilk karışımdı..

    Sonra tencereye pirinç, bulgur, mercimek, irmik, vs bunları koyuyoruz ve lapa yapıyoruz, lapa olduktan sonra üzerine 2 tane yumurta kırıyoruz 1 tane sarı yeterli olur ve pişiriyoruz:D

    Son olarak bu iki karışımı birleştirerek ısıtıyoruz, yanınada annemizin yaptığı limonata, çilek veya vişne suyu alıyoruz bir bardak ve afiyetle mideye yolluyoruz..

    Bu karışımı bir kaç günlük yapıp dolapta saklayabilirsiniz(yumurta kırmadan) ve istediğiniz öğün yiyebilirsiniz.;)
     
    rsxer ve zHeMpa bunu beğendi.
  2. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    637
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    güzel tarif demek isterdim ama hepsini bir arada yemem imkansız :( deyene arkadaşlar bi yorum yazarsa sevinirim.
     
  3. Aichi
    Offline

    Aichi Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2009
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    "börttürmek" nedir ? : )
     
  4. dozo
    Offline

    dozo Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2010
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    çıtırdan kızartıcan işte, böyle kımıl kımıl olucak:p
     
  5. skull
    Offline

    skull Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    221
    Beğenileri:
    73
    Ödül Puanları:
    38
    Valla yiyebiliyorsanız afiyet olsun :)
     
  6. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    hsonu denicem tarifin için teşekkürler
     

Sayfayı Paylaş