L-Glutamine Bilgisi

Konusu 'Türkceye Çevirilen Yazilar' forumundadır ve D.Wolf tarafından 16 Eylül 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. D.Wolf
    Offline

    D.Wolf Üye

    Katılım:
    19 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.305
    Beğenileri:
    2.200
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    istanbul
    Size Fayda Sağlayacak Olan Glutamine Takviyelerini Kullanın!

    Glutamin %61den fazlası iskelet kas dokusunda olmak üzere insan kanında en yaygın bulunan aminoasittir.Glutaminin %19 u nitrojenden oluşur ve kas hücrelerinin ana nitrojen taşıyıcısıdır
    Yoğun antrenman boyunca glutamin seviyesi oldukça düşer, bu yuzden güc, dayanıklılık ve yenilenme hızı cok düşer.glutamin seviyesinin normale dönmesi 6 gün kadar sürebilir ve glutamin protein sentezinde anahtar rolü oynar. Yapılan araştırmalar ile, glutaminin kas yıkımını engellediği ve protein metabolizmasını hızlandırdıgı görüldü.



    Toz Glutaminin Size Ne Faydası Olabilir?

    Glutamin protein metabolizması, hücrelere hacim kazandırma ve anti katabolizma konularında anahtar rol oynar. Hatta, glutamin vücut yağını metabolize eden ve kas gelişimini destekleyen büyüme hormonunun salgılama oranını artırır. Glutaminin anti-katabolizma özelliği kas yıkımını önler, özellikle yaz aylarına dogru yapılan definasyon döneminde yapılan çalışmalarda kas kaybetmeden vücuttan yag atmak için büyük bir katkıda bulunur..

    Tüm vücutta daha iyi bir performans sergilenmesi glutamine ihtiyaç duyulur.Vücutta en çok glutamine küçük bagırsakların gerek duyar. Bunlara ilave olarak, bağışıklık sistemi de yogun antrenmanlar boyunca düşen glutamin seviyesinden dolayı glutamine gerek duyar. Vücut geliştirmeciler hastalıklara karşı daha hassastırlar bu yuzden bu takviyeyi sadece kas kütlesi kazanma gerekesinimi için kullanmayın, aynı zamanda “ koruma ” etkisinden faydalanmak üzere de kullanın.

    L-glutamin takviyesi pozitif bir nitrojen dengesi sağlar ve kas kaybını önler. Son yapılan çalışmalara göre, günlük 2 gr glutamin kullanımının büyüme hormonunu %400 lere kadar artırabildiğı görüldü.

    Vücut geliştirmeciler günde 2-3 servis ve her bir servis 5 gr cıvarında olacak şekilde, günlük 10-15 gr L-glutamin takviyesi yapmalılar. Beslenme programınızda bulunan diğer takviyelerden de belli oranlarda L-glutamin aldıgınızı da unutmayın. Çoğu protein takviyeleri belli oranlarda L-glutamini içinde karıştırılmış halde bulundurur, bu yuzden emin olmak için etiketleri okuyun. Glutamini en iyi alma zamanları, sabah, antrenmandan sonra ve gece yatmadan öncedir.


    Çeviri: D.Wolf
    Kaynak: http://www.bodybuildingforyou.com/supplements-reviews/glutamine.htm
     
    inTimiDaToR, Akay, AxiboY ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. MERAKLI
    Offline

    MERAKLI Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    153
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    ÖĞRENCİ
    Yer:
    KIRIKKALE
    Güzel bir yazı.Spor a ilk başladığım zamanlarda adını vermeyeceğim bir markanın glutamıne ini aldım bir süre kullandıkdan sonra yüzümde çok büyük bir sivilce çıktı vede izi kaldı glutamını kullanmayı bıraktım sonrasında belki markanın adiliğindendir belkide spor a yeni başladığımdandır bilemiycem.
     
  3. yalnızkovboy_89
    Offline

    yalnızkovboy_89 Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenileri:
    383
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Endüstriyel Otomasyon
    Yer:
    İstanbul
    Bence glutamine kullanımı bu sporda en azından 6.ayı doldurduktan sonra olmalı.Çünkü bu aya kadar ancak ağırlıklar artıp vücut gerçekten zorlanmaya başlıyor.Vücut gerçekten ağır idman geçirmediği sürece kullanmak gereksizdir...
     

Sayfayı Paylaş