Kuvvet Çalışması

KaanK.

Üye
İyi günler arkadaşlar.Siz sevgili hocalarıma bir soru sormak istiyorum.Ben maksimal kuvvet için 5x5 stilinde haftada 3 gün antrenman yapıyorum.Aynı programı tekrarlıyorum.Bench press,squat,deadlift,barbell row, power clean ve overhead press.Setler arası 3 dk. dinleniyorum.Antrenman 2 saat sürüyor.İnternette araştırdım ve antrenman süresi fazla geldi.Güreşçilerin antrenmanlarıda buna benzer ve onlar 75-80 dk. yapıyorlar.Acaba benim gerçekten fazla mı uzun yoksa bana mı öyle geliyor ? Overtraining olma ihtimali var mı sizce ?

Cevaplarınızı bekliyorum,teşekkürler.

Hareketleri bölebilirsin. Bir antremanda bu şekilde tüm vücudu çalışmak gerçekten iyileşmeni etkiler. Bence hareketleri 2 gruba ayır ve onları uygula. Mesela Bench press, overhead press ve power clean 1 grup, diğerleri 2. grup olur. Dönüşümlü olarak yaparsın.

Bu şekilde 2 saat sürmesi antrenmanımın zararı olur mu ? Tüm vücudu her antrenmanda çalışıyorum ve yeteri kadar da dinleniyorum diğer antrenmanda zorlanmıyorum.

Her antremanda squat yapabiliyorsan yetersiz antreman yapıyorsun demektir. Ben squat yaptıktan 4-5 gün sonra anca yürüyebiliyorum veya deadlift yaptıktan anca 3-4 gün sonra bel ağrım geçiyor. 2 saat antremanda çok uzun. 1-1,5 saat olması daha iyi olur. Bir güç antremanından 2 gün sonra o kas gruplarının iyileşmesi bence gerçekten zor. Daha ağır çalışmalısın ve programını 2 ye böl gerçekten. Hatta uygularsan çekme ve itme hareketleri olarak 2 ye ayırabilirsin. Old school bir tarz olur :)

o zaman hangi tipte güç kazanmak istediğine karar vermelisin...

daha çok statik kilo aldırbilmek için mi kuvvet , daha uzun süreli kuvveti sürdürebilmek mi, vb vb

hepsi farklı şeylerdir...)

maksimal kuvvet çeşitli yönlerde olabilir..kısaca,en basitinden özetlersek:

-daha fazla "ölü ,statik ağırlık "kaldırabilmek mi?
-dinamik ortamda ,dinamik bir kütleye,veya dirence karşı kuvvet mi ?...

bunlar çok farklı şeyler...örneğin aynı kilodaki bir "powerlifting şampiyonu" vbir sumo veya greko güreşcisi karşısında dinamik formda varlık gösteremez...

anladığım kadarıyla "statik, powerlifting" tarzı güç sö konusu...eğer böyle ise "powerlifting "idmanları yapman gerekir...

Sanırım yanlış iza ettim.Ben güreşçilerin sahip olduğu türden kuvveti kazanmak istiyorum.

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:52 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:49 ----------

PAZARTESİ
Squat 5 set, 5 tekrar
Bench Press 5set, 5 tekrar
Barbell Rows 5set, 5 tekrar
Power Clean 5 set, 2-3 tekrar

ÇARŞAMBA
Squat 5 set, 5 tekrar
Overhead press5 set, 5 tekrar
Deadlifts 5 set, 5 tekrar
DB Snatch 5 set, 2-3 tekrar

CUMA
Squat 5 set, 5 tekrar
Bench Press 5set, 5 tekrar
Barbell Rows 5set, 5 tekrar
Power Clean 5 set, 2-3 tekrar

Ercan Hocam yaptığım program yukarıda sizce ne kadar verimli olur yorumlayabilir misiniz ? Çalıştığım ağırlık arttı ama acaba dediğiniz gibi sadece statik olarak mı arttı ?

şimdi oldu...yani ihtiyacın " yoğun dinamik kuvvet "...)) bu yukardaki hareketlerin bazıları lazım olabilir tabi, ama bu daha ziyade genel power hareketleri..

herşeyden önce , güreşci güç,kuvvet tiplemelri salt bu harektler ile sağlanamaz...

çok farklı kapsamda çalışılır...

-şınavlar
-halata ,boruya tırmanma ,
--duvar yayları
-bulgar torbası
-labut
-halter
-sprint
-koşu
-boğuşma
vb vb

bunların hepsini çlaışmak zorundasın ve herbirinin metodlojisi farkldır...)

Back
Yukarı