kuruyemişler ve faydaları

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve yolcu02 tarafından 28 Aralık 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. yolcu02
    Offline

    yolcu02 Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    446
    Beğenileri:
    151
    Ödül Puanları:
    53
    BADEMİN FAYDALARI
    - Sinirleri güçlendirir
    - Göğüs hastalıklarını önler.
    - Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
    - Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
    - Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir.
    - Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
    - Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır.
    - Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır.
    - Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
    - Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
    - Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir.
    - Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
    AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
    - Kolesterolü düşürür.
    - Damar sertliğini giderir.
    - Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir.
    - Cinsel arzuyu artırır.
    - Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
    - İdrar söktürür.
    - Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir.
    BEYAz leblebi
    - Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
    - Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.
    - Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
    -Anne sütünü artırır.
    KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
    - Böbrekleri güçlendirir.
    - Böbrek, mesane iltihaplarını önler.
    - İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir.
    - Bağırsak kurtlarını düşürür.
    - Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.CEVİZİN FAYDALARI
    - Kanda kolesterolün yükselmesini önler.
    CEVİZ
    - Beynin çalışmasını güçlendirir.
    - Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir.
    - İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
    - Bağışıklık sistemini güçlendirir.
    - İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır.
    - Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur.
    - Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar
    tıkanmalarını önler.
    - Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir.
    - Kansızlığı önler.
    - Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür.
    - Alheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
    - Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir.
    - Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler.
    - Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
    - Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır.
    KAJU FISTIĞININ FAYDALARI
    - Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler.
    - İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler.
    - Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
    - Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir.
    - İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır.
    KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI
    - Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği
    bulunmaktadır.
    - Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
    - Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini
    içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
    - Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir.
    - Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir.
    - Diş çürümelerini engeller.
    - Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır.
    - Gıda şekli anne sütüne benzer.
    - Üzümdeki bol demir kan yapar.
    http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/kuruyemisin-mucize-faydalari/493411/12#haber-baslik
     
    gezgin1907, umutn ve AnkTıp92 bunu beğendi.
  2. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Kaju Fıstığı tek geçerim :)
     
  3. veaN
    Offline

    veaN Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2010
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    Kaju fıstığı iyidir de tuzlu ve yağlı olması biraz kötü bence..
     
  4. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Yağı kızartmadan, hamburgerden, pizzadan almaktansa kaju fıstığına kurban olurum.

    Doğal testesteron artırıcı :)
     
  5. SAVAŞ74
    Offline

    SAVAŞ74 Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2010
    Mesajlar:
    1.331
    Beğenileri:
    1.287
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    aynen özgür.
    kuruyemişler, yağın ne güzel ve en sağlıklı alınabileceği gıdalardandır.
    dışarda yediğimiz yemekte bulunan yağlardan kat kat kaliteli oldukları kesin :)

    yalnız bildiğim kadarıyla testeronu doğal artıran en iyi kuruyemiş, bildiğimiz normal fıstık.
     
  6. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Fındık, fıstık, leblebi doğal testolar. Proteince de zenginler. ( Kaliteli demiyorum zengin :))
     
  7. veaN
    Offline

    veaN Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2010
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    38
    haftada kaç kere almak lazım (beyaz,sarı,can) leblebi ve benzeri kuruyemişleri?
     
  8. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Leblebi dediğimiz şey nohutun kavrulup kurutulmasıyla elde edilir. Benim tercihim ve en sağşıklı olanı sadesini ( üzerinde siyah siyah noktalar olan ) tüketmek. Her sabah 1 avuç iyi olur.
     
  9. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Bende hergün kesinlikle ceviz-badem-fındık üçlüsünü mutlaka yerim.Tad olarakda kaju fıstığı mükemmel geliyor.Önüme koysalar ölene kadar yerim ancak yağ komasına girerim heralde :D:D
     
    AnkTıp92 bunu beğendi.
  10. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Öldükten sonra yağ komasının ne önemi var :D
     
  11. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    Ya saçmaladım anlayın işte :D:D:D
     
  12. lantis44
    Offline

    lantis44 Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2007
    Mesajlar:
    163
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    Ben şeker ihtiyacını diyette baskılamak için günde siyah çekirdekli 6-7 tane kuru üzüm yiyiyorum.Umarım yanlış bir şey değildir.
     
  13. AnkTıp92
    Offline

    AnkTıp92 Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2010
    Mesajlar:
    395
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Tıp Fakültesi Öğrencisi
    Yer:
    Ankara
    Doğru bişeydir, gerekli ve faydalıdır.
     
    keepsoul bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş