BADEMİN FAYDALARI - Sinirleri güçlendirir - Göğüs hastalıklarını önler. - Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. - Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur. - Böbrek ve idrar yolları iltihaplarını iyileştirir. - Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır. - Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini azaltır. - Her gün 42 gr badem veya fındık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. - Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır. - Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir. - Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. - Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. AY ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI - Kolesterolü düşürür. - Damar sertliğini giderir. - Kır işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir. - Cinsel arzuyu artırır. - Kalp ve sinir hastalıklarını önler. - İdrar söktürür. - Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir. BEYAz leblebi - Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır. - Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. - Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır. -Anne sütünü artırır. KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI - Böbrekleri güçlendirir. - Böbrek, mesane iltihaplarını önler. - İdrar yollarında oluşan hastalıkları giderir. - Bağırsak kurtlarını düşürür. - Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.CEVİZİN FAYDALARI - Kanda kolesterolün yükselmesini önler. CEVİZ - Beynin çalışmasını güçlendirir. - Çocukların okul performansları ve hatırlama yetileri arttırmak için gereklidir. - İçerdiği fosfor ve kalsiyum zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir. - Bağışıklık sistemini güçlendirir. - İyi bir antioksidan kaynağı olması sebebiyle kanserle savaşta önemli rolü vardır. - Ceviz yenmesi, kalp sağlığının korunmasına yardımcı olur. - Cevizin içerdiği doymamış yağlardaki linoleik asit, kolesterol düzeyini düşürür. Ayrıca içerdiği alfalinoleik asit ile omega 3 yağ asitleri, damar tıkanmalarını önler. - Yapılan araştırmalar, düzenli ceviz yiyen kişilerde koroner damar hastalıklarına yakalanma riskinin önemli oranda azaldığını göstermektedir. - Kansızlığı önler. - Şeker hastalıklarında kap hastalığı riskini düşürür. - Alheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı koruyucudur. - Mide gazını ve sindirim bozukluklarını giderir. - Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önler. - Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir. - Safra kesesinde taş oluşumunu engellediği saptanmıştır. KAJU FISTIĞININ FAYDALARI - Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler. - İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler. - Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir. - Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir. - İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır. KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI - Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır. - Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir. - Protein ve karbonhidrat kaynağıdır. A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir. Günlük kalsiyumun 1/5’ini ve demirin ise 1/3’ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder. - Karaciğer zafiyetine, öksürüğe, bronşite iyi gelir. - Unutkanlığı azaltıcı etkileri olduğu gölemlenmiştir. - Diş çürümelerini engeller. - Üzümde yüzde 20 oranında direk olarak kana karışan şeker vardır. Bu özelliği ile bedenen ve zihnen çalışanlar için iyi bir gıdadır. - Gıda şekli anne sütüne benzer. - Üzümdeki bol demir kan yapar. http://haber.mynet.com/detay/foto-analiz/kuruyemisin-mucize-faydalari/493411/12#haber-baslik
Yağı kızartmadan, hamburgerden, pizzadan almaktansa kaju fıstığına kurban olurum. Doğal testesteron artırıcı
aynen özgür. kuruyemişler, yağın ne güzel ve en sağlıklı alınabileceği gıdalardandır. dışarda yediğimiz yemekte bulunan yağlardan kat kat kaliteli oldukları kesin yalnız bildiğim kadarıyla testeronu doğal artıran en iyi kuruyemiş, bildiğimiz normal fıstık.
Leblebi dediğimiz şey nohutun kavrulup kurutulmasıyla elde edilir. Benim tercihim ve en sağşıklı olanı sadesini ( üzerinde siyah siyah noktalar olan ) tüketmek. Her sabah 1 avuç iyi olur.
Bende hergün kesinlikle ceviz-badem-fındık üçlüsünü mutlaka yerim.Tad olarakda kaju fıstığı mükemmel geliyor.Önüme koysalar ölene kadar yerim ancak yağ komasına girerim heralde
Ben şeker ihtiyacını diyette baskılamak için günde siyah çekirdekli 6-7 tane kuru üzüm yiyiyorum.Umarım yanlış bir şey değildir.