Kuruyemişin çiğsinin daha faydalı olduğu söyleniyor. Ama çiğ kuruyemiş özellikle çiğ fıstıkla çiğ fındık yiyemiyorum. Tadı yoktan ziyade saman yiyormuş gibi. Tuzsuz fıstık ve fındık alsam nasıl olur? Çiğ fındık kabuk olmadan yeniyor ama onun kabuğu da soyulmuyor. İÇ kabuğundan bahsediyorum. Tuzsuz fıstığıntadı çok güzel. Çiğ ve kavrulmuş arasında pek bi fark olur mu faydaları bakımından?
cig yemeye devam et kavrulmuşa başlarsan ardı arkası gelmez cig en azından fazla yiyemiyosun fıstıkdan ziyade ceviz badem fındık tercih et omega 3 bakımından bunlar daha zengin
Dediğim gibi badem çok rahat yeniyo çiğ olarak. Ama çiğ fındık kabuklu bir şekilde kusasım geliyor. Az önce kusacaktım gittim ayran içtim kendime geldim
kavrulmuş yiyip de durabiliyosan kavulmuş al ozaman şahsen ben duramıyorum 2 kilo olsun yerim yani eve sokmuyorum onun icin ama fıstık son tercigin olsun omega 6 bakımından zengin
O problem değil. 5 kilo ye kilo almazsın deseler kendimi tutabilirim yani o konuda problemim yok. Aklıma ne kadar koyduysam onun dışına çıkmıyorum. Ama önemli olan kavrulmuş ile çiğin arasında besin değerleri açısından pek fark var mı?
deger bakımından pek fark yok ama kavrulmuşlar kızartılınca kuruyemiş icindeki saglıklı yaglarda oksitleniyo tavsiye sana cevizi kırıp kırıp ye fındıgıda oyle hem zaman geciyo hemde fazla yiyemiyosun boyle olunca
Kavrulmuşta en temel sorunlar, -Eklenen yağlar -Tuz -Bazı durumlarda şeker -Ve FiestaCondom un belirttiği gibi kuruyemişlerin içerdiği yağların ısı ile bozulabilmesi. Dolayısıyla çiğ olarak tüketmek genel olarak daha iyi denebilir.
yıkamadan yemeyin... defalarca... zaten , yıkayınca akan çamuru vb görünce ne dediğimi anlarsınız... dikkat: **kuruyemişlere raf ömrünü arttırmak için her türlü manupulayon yapılır, kimyasal eklenir ... 3-5 kere suda yıkayın...paket dahi olsa... aksi taktirde " kanser "in , kolon kanserinin 1 nolu davetiyesi çıkmış olur !!!...((
çiğ olunca içindeki lipaz enzimleri sayesinde yağ yakmayı hızlandırıyo, lipaz yağ yakar, ama kavrulmuş olunca o enzim ölüyo ve aldığımız yağı yakmak zorlaşıyo, daha fazla hareket etmek gerekiyo onu yakmak için. şöyle de düşünebilirsiniz hani zeytinyağı çiğ olarak tavsiye ediliyor, kızartma değil, o da bu yüzden
Pardon yanlis yere yayaziyorsam kusura bakmayin tadimcadaki findik veya fistik kavrulmusmudur kavrulmamismidir
içindekiler kısmına yazmamışlar ama büyük ihtimalle kavrulmuştur, çünkü bu sayede raf ömrü uzar, zaten tadımın da ürünleri kavrulmuş oluyor, diğer hazır paketler gibi, kavrularak faydalarınon çoğu yok oluyor, protein de dahil