Baklagillerden olan kuru fasulye tam bir protein deposu. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif. Bununla birlikte sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecek. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir. Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor. Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli olduğunu belirten uzmanlar, gaz yapmasının önüne geçmek için de şunu öneriyor: "Baklagillerin gaz yapmasının önüne ıslatmayla geçilir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir gün suda bekletilerek pişirilmelidir."
Dana, fileto, yağı ayrılmış 100gr besin değerleri Tryptophan 266 mg Threonine 1150 mg Isoleucine 1296 mg Leucine 2095 mg Lysine 2169 mg Methionine 614 mg Cystine 297 mg Phenylalanine 1062 mg Tyrosine 839 mg Valine 1455 mg Arginine 1548 mg Histidine 955 mg Alanine 1565 mg Aspartic acid 2271 mg Glutamic acid 4163 mg Glycine 1353 mg Proline 1099 mg Serine 987 mg Hydroxyproline Kuru Fasulye 100 gr çiğ besin değerleri Tryptophan 277 mg Threonine 983 mg Isoleucine 1031 mg Leucine 1865 mg Lysine 1603 mg Methionine 351 mg Cystine 254 mg Phenylalanine 1263 mg Tyrosine 658 mg Valine 1222 mg Arginine 1446 mg Histidine 650 mg Alanine 979 mg Aspartic acid 2825 mg Glutamic acid 3561 mg Glycine 912 mg Proline 990 mg Serine 1271 mg Dana etinde 26 gr civarı protein bulunurken , kuru fasulyede bu rakam 23,4 gr, aminoasit profilleri yukarda paylaştığım gibi her iki besinde bu sporla uğraşan insanlar için çok kaliteli, kuru fasulye en kaliteli bitkisel protein kaynaklarından birtanesi, gi değeri çok düşük çokta kaliteli bir karbonhidrat kaynağı aynı zamanda, ancak unutmamak gereken nokta hayvansal kaynanklı proteinler insan vücudu tarafından çok daha yüksek oranda kullanılabilirliğe sahiptir, kurufasulye ve diğer kurubakliyatlara mutlaka beslenme planlarımız içinde yer vermeliyiz, ancak protein kaynağı olarak 1. sırada bulundurmak ve ona göre hareket etmek istediğimiz sonuçlara ulaşmamızda bizlere güçlük yaşatır, saygılar .
içerisinde herşey var ama kolesterol eksik bu hayvansal kaynaklı ürünlerin neden mükemmel derecede kas yapımı sağladığının en açık işareti ve delili. Et yediğiniz zaman doymuş yağlarıda alırsınız ve alınan yüksek kolesterolle testosteron hiç olmadığı kadar yükselir. Eğer öyle olmasa hepimiz hayvansal ürünleri bırakır bitkisel ürünler kullanırdık.
bilek güreşinde avrupa şampiyonu olan bayan yarışmacıya sormuşlardı oda günlük 3 öğün boyunca kuru baklagil tükettiğini bunların ençok ta kuru fasulyeyi sevdiğini sölüyordu
hayvansal protein vucut geliştirmeciler için daha ön planda. ama bu bitkisel proteinlerin kas yapmada yardımcı olmadıgı anlamına gelmez sanırsam.
Fasulye gibi lifli gıdaların tüketilmesi cok faydalı. Bu faydalar bu forumda defalarca anlatılmıstı. Ancak K. Fasulye gibi bakliyatlar bu sporu yapan birinin ana besin kaynagı olamaz.
cevremde bu sporu yapıp gelişemeyen çok kişi görüyorum. sebebi ise tek çeşit beslenme. beslenme programına bakıyorum, kişi diyet değil. öğle, ara öğün, akşam, her öğün tavuk, pilav, suplement. ne lifli gıda var, bakliyat yok bezelye, k. fasulye, barbunya, salata, meyve yok, yağlar yok, balık yok, kırmızı et yok hiç bişey yok anneleriniz yaptığı yemekleri yiyin yağına dikkat ederek..
Bu tür bakliyatları miktarını kaçırmadan düzenli yemek lazım.Sonuçta içinde vücut için gerekli ne varsa var