3 aşamalı shaolinin internetten 12 partlı videosunu indirdim gercek bir cinli butun komboları vurusları gosteriyor ordan calısıyorum jimnastik filan yaparakta ayaklarımı acıyorum ankarada yeni bir yer acılmıstı kung-fu ve çince dersleri veriliyordu çinliler tarafından ben orda biliorum düzgün kung-fu dersi veren.
---------- Post added at 03:12 ---------- Previous post was at 02:54 ----------
Bakın herhangibir fikrim yok dallarını anlatabilcek biri var mı ?
Kung-funun bir sürü dalı vardır genel olarak bakıcaksak Kung-fu shaolinden dogmustur ve farklı milletler ve cografyalarca kuzey ve güney stili olmak üzere ayrılmıstır biri savunmaya dayalı merkezi koruma sistemli digeri ise atak zıplama daha atletiktir.
wing chun:savunmalar cok fazladır tekme belden yukarı cıkmaz cok hızlıdır ve merkezi koruması yüksektir
shaolin:buda biraz daha atletiktir tekmeler yumruklar baya bir seridir zaten youtubedan izliyebilirsin
tai chi:fiziksel enerjiyi dışa vurmak gibi birşey
diğer dallarla ilgili bilgim pek yok sana filmde önerebilirim her biri icin tanıman icin bu dalları
wing chun : ıp man 1-2-3 izliyebilirsin
tai chi: blood and bone izliyebilirsin
shaolin :karete kid(2010) izleyebilirsin hem tanımıs olursun verdigim dalları
benim bildiklerim bu kadar bruclee de shaolin ve wing-chun üzerinde calısmalar yapmıstır ayrıca judo güres silat aikido dersleri almıstır özel hocalardan ama daha cok wing chun ve shaolin kung-fusuna agırlık vermiştir ve jeet kune do yu bulmustur thums: