Tulpar Han
Üye
herkese iyi forumlar dilerim kudo hakkında pek bir bilgim yok forumdada kudo hakkında detaylı bir anlatıma rastlayamadım anlatabilen biri olursa çok sevinirim özellikle Sn.derkrieger bana yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam peki mesela MT kadar kendini kanıtlamış elit bir branşmıdır ?
Tabii ki hayır, Türkiye de lisans ve eğitim alabileceğin yerler kısıtlı . Türkiye de oldukça yeni bir spor zaten.
Ülkemizde KUDO, Ankara, Konya, İzmir, Isparta ve Iğdırda faaliyet göstermektedir.
Müsabakalarda yüzü tamamen kapatan bir kask ve keçeden yapılmış ince eldivenler kullanılır. Maçlarda Gi giymek zorunludur. Kaval kemiği koruyucusu ve safe guard kullanmak yasaktır. Tekme, yumruk,diz,dirsek, kafa vuruşları serbesttir. Takedown ve submission serbesttir. Dövüşçülerin maç boyunca 2 kez yerde otuz saniye süreyle dövüşmelerine izin vardır. Ataklarınızın puan değeri taşıması için rakibin ciddi şekilde sarsılması ya da art arda çok net vuruşlar yapmış olma şartı vardır. Maç süresi üç dakikadır.
azuma eski kyokushin şampiyonu , daha sonra ayrılınca klasik olarak bu ailenin elemanlarının yaptığı gibi önce kendi sistemini "deidoku karate "yi kurdu...daha sonra da "kudo" yu...
sistem oluşturmak 1995 lerden sonra çok ama çok zor bir olay...zira, ununu eleyen eleğini asmış durumda olduğundan ortaya bu uğurda yapılan şeyler ,sentezler vb geçerlilik oranı sıfıra yakın..
neticede "muay thai, kickboxing, boks, güreş ve mma vb " zaten formatını çoktaaan tamamlamış durumda ...
bunun haricindeki yeni eklektik oluşumlar sadece detaylar üzerinde seyreden oluşumlar olduğundan ,başarı şansları bayağı az...
mt konsunda soruna gelince zaten "kyokushin " in "mt-karatesi" olduğu ve mt den çok etkilendiği göz önüne alınırsa , zaten "suyun suyu" gibi bi durum ortada ...