Krize giriyorum yardım :)

Öncelikle merhaba herkese. Yaklaşık 4 aydır ağzıma hamur ve çikolata sürmüyorum ama artık dayanamama noktasındayım sırf besyoya hazırlandıgım için sıkıyorum kendimi bu kadar. Sizler arada kaçamak yapıyorsanız nasıl yapıyorsunuz ? 1 dilim pasta yesem 2 haftada bir ne gibi şeylere etki gösterir ? Damarlarım gider mi mesela,veya forumdan düşermiyim ? Bu konuda bilgili abimi kardeşlerimi bu konuda yardıma beklıyorum :)
 
Protein bar almayı dene eğer çikolata falan canın çok çekiyorsa ama fiyatları biraz pahalı malum :)
 
İğreç bir tadı var 6 ay önce yemiştim ve bana hiç göre değil fikrin için teşekkür ederim:) benim merak ettiğim 1 dilim pastanın bana zararı ne olur :))
 
1 dilim pastadan bir şey olmaz ye gitsin :) Bende bu tip yiyeceklerden uzak duruyorum haftanın bir günü tıka basa ne bulursam yiyorum yani 1 ayda 4 gün canım ne çekerse indiriyorum mideye :)
Protein barların hepsinin tadı aynı değil bazıları gerçekten iyi bağımlılık bile yapar .
Bir kere yiyip beğenmedikten sonra ön yargılı oldum açıkcası :)
5 gün önce işe geç kaldım yulaf yemedim ilk kez kahvaltıda gittim ayıptır söylemesi 2 poğaça yedim,yedim ama 2 gün rahat uyuyamadım şimdi pasta yesem bir ay uyuyamam herhalde :) vicdan azabı çekiyorum resmen sanki vucuduma ihanet etmiş gibi hissediyorum ne bileyim yada hedefe fazla kitlendim ben abartıyorum anlam veremedim açıkcası :)
 
arada kacamak yapmak iyidir :) bende yapiyorum ara ara ye gitsin o kadarda zarari olmaz :)
 
Cheating meal denir buna prof sporcuların da yaptığı birşeydir haftada bir gün off günde yapabilirsin aldığın kalori önemli totalde. Yediğin saatte önemli kahvaltı ve öğle yemeğinde olabilir veya o ikisinin arasında ara öğün olarak olabilir.
 
Kaloriyi ayarladıkdan sonra istediğini tüketebilirsin. IIFYM araştır biraz millet gün içinde neler yiyor bir bak. bu kadar kasmaya gerek yok, bu sefer sonuç alacağım derken aslında kendinizi kısıtladığınız için stressden bir adım geri geliyorsunuz.
 
Kesinlikle aranelin söylediği gibi stresten tamamen uzak olmak bu sporda önemli bir kuraldır rahat olucaz. Prof bodycilere bak adamlar sürekli cool rahat. Kortizol'ü araştır biraz
 
Yabancı ünlü bir body-building sitesinde (muscle&strength di yanlış hatırlamıyorsam) günlük alınan kalorinin %20 sini abur cubur ya da sağlıksız dediğimiz patates kızartması veya hamburger tarzı şeylerden alırsak kötü sonuçlar doğurmayacağını söylüyordu. Sürekli ve iyi spor yapıyorsan yağları zaten kullanırsın, vücutta depolanmaz. Birde keklerin kurabiyelerin yağsız yapılanları da var bunlar fırınlarda satılmıyordur muhtemelen ama kendin evde yapıp deneyebilirsin. Sağlıksız denilen besinlerle de güzel performanslar elde edilebiliyor çevremde canlı örneklerini gördüm şahsen. Bunları spordan önce tüketirsen daha iyi olur hatta, karbonhidratları yağları enerji olarak harcarsın sporda.

Ayrıca supplementlerin tatlarına takılma, kaldırdığın ağırlıkları düşün o acıyı çekmekte güzel birşey değil evde yatıp film izlemek varken. Haz almak için değilde sağlığın için yediğini düşün o yulaf ezmesini. Sporcu insanın yemek seçme gibi lüksü yoktur. Burda çok görüyorum protein tozunun aroması güzel değil, yulaf yenmiyor vs şeyler bence gayette gidiyor yani ne bekleniyor supplementlerin tadından anlamıyorum valla sanki millet hergün baklava, lokum tüketiyorda tadını beğenmiyor bunların.
 
Son düzenleme:
Back
Yukarı