Kratos1 Bulk Günlüğü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kratos1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
"kolesterol kadar yararlı birşey yok insana" bu kadar kesin dille konuşmana takıldım sadece:)

Bilim bile hala tartışırken doktorlar hergün birbirine girerken..:)

"kolesterol kadar yararlı birşey yok insana" bu kadar kesin dille konuşmana takıldım sadece:)

Bilim bile hala tartışırken doktorlar hergün birbirine girerken..:)

Aksini idda edenler bilimsel veri koyamıyorlar.

Ha koydukları belgelerde hep ilaç firma destekli arastırmalar.

Bence bizim halk olarak en büyük sorunumuz okumadan araştırmadan sorgulamadan " yok yahu olurmu öyle şey " dememiz.

Testosterone kolestrolden uretiliyorsa en onemli seydir arkadas :D

Carpe senin koyduğun araştırmada yoksa iki gün önce protein tozu zehirdir kalp krizi geçirirsiniz diyen karatay a mı ait...

Carpe senin koyduğun araştırmada yoksa iki gün önce protein tozu zehirdir kalp krizi geçirirsiniz diyen karatay a mı ait...

Karataydan banane ? Yayınladıgı makalelerin bilimsel arkasına bakıyorum ben
Hepside ciddi yapılan araştırmalar daha önemlisi kâr amacı gütmeyen arastırmalar.

Deki bi tane araştırma uyduruk ?

olayı nerden nereye çekiosun protein tozu ne alaka.
hadi onada cevap vereyim.

1- Whey elzem değildir ne insan vucudu nede bu spor için. Çoğu kişi benim gibi sindirim sistemimi bozdugu icin kullanmıyor misal. Dolu protein kaynağı var wheyin espirisi nedir anlamıyorum.
2- Ama kolesterol insan vucudu ıcın elzemdir.Dışarıdan alınan kolesterol , kolesterolü yükseltmez.Hele bir erkek için anlatamam önemini.
3- Pro sporcular yağsız beslene bilir , ilac kullandıkları ıcın hormonel yönden sıkıntı yaşamazlar. Ama naturel calısan birinin yumurtada bak kolesterol varmış yememek gerekir demesi çok saçma.

Bilsemki tartışma çıkmayacak , daha ne gerçekleri yazıcam foruma :)
Ama yok kolesterolden muhabbet bak nereye geldi ,

Not: Bilgi veriyorum , ders değil sıkıntı olmasın :) Bunları mantık çerçevesinde incelemek sizin elinizde.

HALEN KARATAY MARATAY DENMEMESI ICIN PAYLASIYORUM BUYRUN OKUYALIM

1 2 3
4

Carpe bu söylediklerini biliyorum zaten ama ince örnegimi anlamamışsın..
Karatay da önce ünlü olup sonra kitabını satmak için tv lerde geziyor..Kısa bir süre önce kanaltürk de izledim neler söyledi inanamazsın.Yani konu protein tozu değil mantalite,protein tozu ile kalp krizi arasında doğru orantı bile kurdu.konu protein tozuysa benim düşüncelerimi zaten biliyorsundur ben creatin hariç kestim supplementi bayağı da oldu.

Ben dışarıdan alınan besinlerin kolestrolü artırıp artırmadığı noktasına takılmadım.Bu konuda zaten araştırmam da yok.Takıldığım nokta fazla kolestrol zararlı mı değil mi, vücutta hastalık,genetik,stres gibi nedenlerle yada başka bir nedenle kolestrol yükseldiğinde ne olur.İşte bu noktada tıp dünyası birbirine girdi.Sen de bilim tartışsın,hocalar tartışsın ben olayı çözdüm diyemezsin..

Zira hala yüksek kolestrole müdahale edilmesi gerekir fikri hakimdir ve tedavi edilmeye değer görülmektedir..Ewet kolestrol vücut için elzemdir ör: bazı hormonların salgılanması beyin faaliyetleri vs,ama fazlası..işte bu en azından şu an soru işareti.

karıştırdıgımız nokta var
Vucuttaki kolesterolün yüksekliği bambaşka mevzu

Ama bunu yükselten Dışarıdan alınan kolesterollü gıdalar değil

Yani yumurtadaki kolesterol , kolesterolü yükseltmez anlatmak istediğim mevzu.
Et kolesterolü yükseltmez
Bi ton araştırma var bunlarla ilgili.

Kolesterolü yükselten Rafine gıdalar , un , şeker , tuz , Sanayinin bize pompaladığı bozulmayan gıdalar.

Bunu en net bu şekilde anlatabılırım :)

Ben karatay ile ilgilenmiyorum her dediğini savunmuyorum , ancak yazdığı makaledeki araştırmaları tek tek inceliyorum misal diğer payşatıgım prof larında aynı şekilde.
oturupta hadi bişiler karalıyım zihniyeti ile makale yazmıyor bunlar yazamazda , her dediğinin bir bilimsel karşılı olmak zorunda :)
----

Nyse drogba da aktı bu gün keyifler bozulmasın :D biribirimizi yemiyelim bi kolesterol için. Ama biraz kurcalarsan bana hak vericeksin

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:45 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:38 ----------

ayrıca burdaki 21. maddeyi okumanı öneririm

en can alıcı nokta şu zaten
Kardiyoloji derneği yıllar boyunca Becel margarininin reklamınıyaptı.

Son düzenleme:
Bu arada baya off topic oldu kratos1 kusura bakma..:)

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 23:47 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 23:45 ----------

Suçlu CarpeNoctum benim suçum yok:D

Bi 10 saat foruma giremedim neler olmuş burada ya :D Elinize sağlık beyler tartışın bol bol ki bilgilenelim bizde :)

if ile bulkda yağsız kas kütlesi kazanan çok kişi var. şuan 85-90gibi kiloya inip korumak istiyorm eylül ekime kadar. Vg dısında ekstra spor antrenmanlarım olucak yazın , amaç kilo korumak.
Eylül ekim gibi yağsız kas kütlesi arttırma amacında olcam bu yöntemle. Bakalım neden olmasın :)
Umarım başarılı olursun takipte olucam :)

bu arada 2 3 makale okuyup if yı falan överek öneri yapma bence :) Burdaki gibi tepki gelebilir.
Evet tepkim oldu o gün baya moralsiz olduğum için biraz sert olmuş olabilir ama hala altına imzamı atarım. Yüksek öğün yemedeki amaç daha fazla kalori alımına olanak sağlamak değil gün içinde insülini yüksek tutmak. Anlatamadım ordaki arkadaşa da. Sürekli dik başlılıkla insülin önemli değil ne yediğinin önemi yok ne zaman yediğinin önemi yok dedi. Sorsan yaptın mı ettin mi? Yok ''okudum al sana makale''. E bi uygula görelim. Neyse konu açılmasın tekrardan.

Yumurta sarısı için de dediğim gibi diyete girdiğimde kalori açığı vermek için karboyu kestikten sonra kesiceğim ilk şey olucak sanırım. Yağsa fındıktan zeytinden alırım diyorum.

O değil Drogba ne aktı ya :D

Genelde gunlüklerde yorum yapıyorum zaten burdaki belli azınlıkla bişey tartısabılıosn ,

dblue yu tatmin etmisimdir umarım :) ama ben kolesterol ile ilgili savundugu görüs hakkında 1 2 belge arastırma görmek isterdim :)

---
Evet tepkim oldu o gün baya moralsiz olduğum için biraz sert olmuş olabilir ama hala altına imzamı atarım. Yüksek öğün yemedeki amaç daha fazla kalori alımına olanak sağlamak değil gün içinde insülini yüksek tutmak. Anlatamadım ordaki arkadaşa da. Sürekli dik başlılıkla insülin önemli değil ne yediğinin önemi yok ne zaman yediğinin önemi yok dedi. Sorsan yaptın mı ettin mi? Yok ''okudum al sana makale''. E bi uygula görelim. Neyse konu açılmasın tekrardan.

Yumurta sarısı için de dediğim gibi diyete girdiğimde kalori açığı vermek için karboyu kestikten sonra kesiceğim ilk şey olucak sanırım. Yağsa fındıktan zeytinden alırım diyorum.

O değil Drogba ne aktı ya :D
Valla yorumlarından vs.. açık goruslu bı arkadas olduguna ınandıgımdan yazıyorum günlüğüne. Yoksa gram iplmem :)
Bence biraz daha açık görüşlü olmak lazım bi çok şey değişebiliyor , güncel gelişmelerden türkiye olarak baya uzağız.

Bak misal burdaki konudaki tartışmaya , 1 kiside cıkıp dememis dünyada böle bi sistem var millet uyguluyor ciddi başarılar alıyor. Kahvaltının zararlı oldugu bılımsel olarak bile kanıtlanmıs , insanlıgın dogasına aykırı bısey. Dblue nında kendımce kızdıgım nokta halen karatayda kalmış , olumsuz noktalarına odaklanmış tek gerçekleri görmek istemiyor. :) (misal şunu görmüyor beslenme ile ilgili yazdıgı kitap tanıtımlar falan hiç bi sıkıntı yokken , konular ilac kullanmanıza gerek yok kısmına girince Hayde olaylar kopuyor :) tarafsız olarak bunuda mantık cervesinde incelemek gerek)

Şuan resmen kahvaltı olmadan bi diyet şekli uyguluyorum.O konudaki gibi 1 kişide çıkıp ulan böle şeymi olur diyemiyor , çünkü var sadece haberimiz yoktu forum olarak . Yanı herşey değişebiliyor açık olmak lazım.
Forumda daha önce tartısılan neler neler var , zaten bu kafaları değiştirmek için bi uğraş vermek anlamsız.
Merak eden araştıran ufak bi kitle bilgiyi kapsın yeter bence.

Herşeyden önce şu 2 şey ayrılmalı biribirinden "Naturel ve ilaçlı sporcular ".
Naturel calısanlar ilac alanlar gibi bi süreç uygulamamalı daha zorlu süreç bizimkisi.
Ekstra uygulamaların misal suppların , naturel calısan birine hiç bifaydası olmadıgını bırak araştırmaları makaleleri falan zaten kimse takmıyor bilim ilimi Türkiyede. (bahanede şu bilim yarın değişir )
Ben süreci yaşadım bizzat , yazarkende buna güvenerek yazıyorum.

Ayrıca böle herboku biliomuş gibi antipatik havada yaratmamışmdır umarım , amaç fikir vermek bi anda ben böle dedim diye herşey değişmemeli bizzat süreci yaşayıp görmen senın menfaatine :)

Özeleştiri yapalım birde ,
ilaç kullanan Prof bi sporcu naturel sporculara kafasına göre Öneri verince sıkıntı yok! :)
Ama naturel sporcuların lehine bazı gerçekleri söyleyince Ooouwww oluyoruz olurmu öle şey ya ne diosun sen.

--
Valla drogbayı alandan allah razı olsun yemişim yaşını kule gibi pzvnk :)
Burak umut elmander bu 3 ü Snejderi bitirirdi diyim. Adam akıllı pas atamıyor bu adamlara , drogba girdi sneijder açıldı .2 goldede Atakların gelişimi snjejderden , hele o kaçan gol pozisyonunda attığı pas Xavi pasıydı :)

Bakalım hafta sonu yaşı için sallayanlar , veya burak umut varken drogba ne gerek vardı dıyenlerı görcez tv programlarında :)

Son düzenleme:
Carpe açık konuşmak gerekirse;
Beslenme sıklığı konusunda zaten ne yapacağımı kimseye sormam.Hangisi hayatıma uygunsa onu uygularım.Çok büyük öğünler yapamıyorum midede sıkıntı var hele akşam hiç olmaz..

Bizim milletimizde şöyle bir durum da var vurdum mu öldürüyoruz. tartışıyoruz mesela ama öyle noktalara geliyoruz ki ne yersen ye ne zaman yersen ye.Hayır bu kadar da değil.Sadece bir bakış açısıyla olaya yaklaşıyoruz.
O da vg.Yahu sağlıklı yaşam diye birşey var ne yersen ye dersen adam gider kalorinin yarısını şekerden alır,yarısını da sanayi ürünü içinde ne olduğu belirsiz pizzadan hamburgerden.

Gelelim Karatay a yaw kadın kitabında bağıra bağıra insülin direnci diyor,köyde serbest dolaşan tavuğun yumurtası eti diyor,saf tereyağı diyor eee şimdi nasıl deriz yediğimiz ne olduğu belirsiz yumurtta,hayvansal yağ kolestrolü artırmaz diye,et diye yoğurt diye neler yiyoruz neler..

Uzman hekimler her yerde bağırıyor yatmadan önce mide sağlığı için büyük ögünler yapmayın diye..yok biz bunları görmeyiz kaslarımız gelişsin yeter.ne zaman yersen ye önemli değil.Sanki bütün vücutta kastan başka birşey yok.

Kolestrol meselesinde ise kafam karışık.Zira Mehmet Öz programlarında hala fazla kolestrolün zararlarından bahsediyor,hayvansal yağlardan uzak durun diyor bu adamda karnından sallamıyor heralde kaç yıllık kardiolog.

Karatay'a gelince vg kalp kasını büyütür zararlıdır diyor,Mehmet Öz ağırlık kaldırın kalbe en yararlı spor diyor.Sence hangisi sallıyor.Bu konu da veya başka bir konuda hangisine inanalım.

Vg zararlıdır,protein tozu kalp krizine neden olur,hergün sıkı kahvaltı şarttır diyen birinin araştırmasına veya söylediklerine neden inanayım...

Beslenme sıklığı konusunda zaten ne yapacağımı kimseye sormam.Hangisi hayatıma uygunsa onu uygularım.Çok büyük öğünler yapamıyorum midede sıkıntı var hele akşam hiç olmaz..
Zaten bende yetkilli otorite değilim güncel yapılmış araştırmaları paylasıyorum denenmiş , diceksin araştırmalara göremi yönlenecez? Ordada olaya tecrübeleri dahil ediyorum açtım günlük buyur oku :)
Hepsi tercih meselesi tabi saygı duyarım.

Gelelim Karatay a yaw kadın kitabında bağıra bağıra insülin direnci diyor,köyde serbest dolaşan tavuğun yumurtası eti diyor,saf tereyağı diyor eee şimdi nasıl deriz yediğimiz ne olduğu belirsiz yumurtta,hayvansal yağ kolestrolü artırmaz diye,et diye yoğurt diye neler yiyoruz neler..
Karatay'a gelince vg kalp kasını büyütür zararlıdır diyor,Mehmet Öz ağırlık kaldırın kalbe en yararlı spor diyor.Sence hangisi sallıyor.Bu konu da veya başka bir konuda hangisine inanalım.

Vg zararlıdır,protein tozu kalp krizine neden olur,hergün sıkı kahvaltı şarttır diyen birinin araştırmasına veya söylediklerine neden inanayım...
Ama bak halen karataydasın , ben yukarda ne yazdım hep tekrarlamıyım aynı şeyi .Kaçtane profun mantıklı bilimsel çerçevede makaleleri var paylastım hep.

Karatayın vg protein zart zurt onlarla ilgili söylemleri seni neden bu kadar enterese ediyorki? Daha doğrusu niye bu söylemleri cımbızla çekiyoruz.
Bilimsel veriler var araştırmalar var arkasında şeyinden uydurmuyorki.Hani sadece bunları söyleyen o değilki dolu prof var bunları tv de bile savunuyolar çıkıp aksini idda edecek belge koyamıyolar ? Nasılfarkında değiliz halen.. Amerikada vs.. yapılmıs ciddi araştırmalar var bunlar şeyinde uydurmuyor k.bakma öle bi konuşuyosunki anlamak güç.

Çok dar pencereden bakıyorsun bunu değiştiremem.
Ama inanıyorumki bi gün benim yazdıgım yönden bakıcaksın bu olaylara :)

Uzman hekimler her yerde bağırıyor yatmadan önce mide sağlığı için büyük ögünler yapmayın diye..yok biz bunları görmeyiz kaslarımız gelişsin yeter.ne zaman yersen ye önemli değil.Sanki bütün vücutta kastan başka birşey yok.
Kim o hekimler söylede bilelim :) Çok varsayıml bi tartışma oluyor , kıraathane muhabbetıne döndü.
Açıkçası Türk hekimleri bilimin 25 sene gerisindeler k.bakma , doktor moktor malesef güvenmiyorum takip ettiğim prof lar dışında.Çoğu bilimsellikten uzak sorsan aksini kanıtlıyamaz. Zaten hekim şunu dedi hekim bunu dedi saltanatı internet çağından önceydi.
Şimdi güncel bilimsel araştırmalar 1 tık uzağımda , hepsinide takip ediyorum şeyimden uydurdum varsayımlar değil söylediklerm.

Kolestrol meselesinde ise kafam karışık.Zira Mehmet Öz programlarında hala fazla kolestrolün zararlarından bahsediyor,hayvansal yağlardan uzak durun diyor bu adamda karnından sallamıyor heralde kaç yıllık kardiolog.
Mehmet Öz bence artık bir pazarlamacı firmalar sponsor oluyor oda ona göre yol çiziyor Misal sanmıyorum okuyacagını ama merak edersen şuna bak.
Onu ben birzda prof bi sporcuya benzetiyorum böle hangi supp firması sponsor olursa en iyi supplement o diyen adamlara :)
Bence herşeyi sorgulamayız söylediklerinin arkasına bakmalıyız , M.Öz güzel paralar kaldıran bi prof şahsen güvenmıyorum kendısıne.
Ona bakarsan Türk kardiyoloji derneği uzun yıllar Becel in reklamını yaptı. Sence Margarin sağlıklımı :) ?

Son düzenleme:
Carpe seni bu saatte görmek güzel:)

Carpe çok büyük öğünlerin hele yatmadan önce olanların reflü hastalığına neden olabileceğine dair bir makale schwarzxxl tarafından paylaşıldı.Cepten yazıyorum şu an bulmak külfetli.Doktorlara inanmıyorsun o yüzden makale dedim. Bunu bana doktor söylemişti.İşine gelmeyenleri reddeder gibi bir tavır içindesin:)Ne alaka kahve muhabbeti..

Sen diyorsun ya ilaç firmalarının yaptığı araştırmalara inanmam.Şu doktora inanmam falan.Bende bazılarının araştırmalarına,dayandığı verilerin doğruluğuna inanmıyorum bu kadar basit.

Hele yapılan bir araştırmada 4 farklı denek grubu oluşturuldu diye başlayanlara.

Paylaştığın makalelerde de bilimsel veri,dayanak yokki resmen görüş bildirme,bildiğini okuma şeklinde..

Cevapların sertleşiyor..Ben burada kesiyorum.

Yahu nie sertleşsin özellikle dikkat ediyorum laf koyma sanatına dönüşmesin diye tartısma :) ayrıca forumun amacı bu zaten , karsılıklı fıkırdemi sunamıcaz.
Ben araştırıp okuduklarımı anlatıyorum kolesterol konusunu konusurken
sen diyosunki karatay vg zararlı protein tozu zararlı dıyor peki bu konulardaki haksızlıgı (bize göre) kolesterol konusundadamı haksızlıgını gösterir?
Ayrıca karatay az bile söylüyor bence daha çok vurgulaması lazım , kardiyoloji derneği becel margarini popohlarken hiç bi sıkıntı yok .Gerçekleri konuşup dile getirince yer yerinden oynuyor :)
Aslında ilaçlara dayandrmasalardı olayı (kolesterol konusunda) ... yani dönen dolapları dile getirmeselerdi, bence hiç bu kadar yüklenilmezdi kendisine tabi oda ayrı mevzu

Sen diyorsun ya ilaç firmalarının yaptığı araştırmalara inanmam.Şu doktora inanmam falan.Bende bazılarının araştırmalarına,dayandığı verilerin doğruluğuna inanmıyorum bu kadar basit.
Gerçekten bu düşünce içersinde isen bence insan sağlığı üzerinde bu oyunları oynayanlara hiç kızmamak gerek , ortam müsayit.
Az bile yapıyorlar diyebiliriz , önce gıdalar ile oynayıp işlenmiş gıdaları yediriyolar millete ondan sora yağlar kolesterol attırır pompalaması , sırf milleti ilaçlara yönlendirmek adına.
Kısaca diyosunki kolesterol ile ilgili yolladıgın tüm kaynaklar fasa füso hiçbirine inanmıyorum :)
Paylaştığın makalelerde de bilimsel veri,dayanak yokki resmen görüş bildirme,bildiğini okuma şeklinde..
yok artık :)
Hele yapılan bir araştırmada 4 farklı denek grubu oluşturuldu diye başlayanlara.
Bence çok basite indirgiyorsun b.araştırma öyle hadi ahmet mehmet 3.yüde bulalım bi araştırma yapalım diye çıkmıyor ortaya heralde :)

---
Çok büyük öğünler mevzusuna bence takılmamak gerekir , bu tercih meselesi . Yani deneyip hangi sistem daha cok yarar sağlıyorsa onun üzerine gidilmeli.
Ama denenmeli , aa yok çok saçma diyerek geçiştiriyoz hep .Veya ouwwww olurmu öle şey diye.. :)

Son düzenleme:
Carpe seni bu saatte görmek güzel:)

Carpe çok büyük öğünlerin hele yatmadan önce olanların reflü hastalığına neden olabileceğine dair bir makale schwarzxxl tarafından paylaşıldı.Cepten yazıyorum şu an bulmak külfetli.Doktorlara inanmıyorsun o yüzden makale dedim. Bunu bana doktor söylemişti.İşine gelmeyenleri reddeder gibi bir tavır içindesin:)Ne alaka kahve muhabbeti..

Ben bu konuda bir şeyler yazayım da arşivde bulunsun, okuyanlar tek yönlü bilgi kazanmasın.

O paylaştığı araştırmada tek bir sebepten değil sebeplerin bileşiminden bahsediyor. Yani, sen yatmadan 3-4 saat içerisinde büyük yemekler yeme ama gün içinde kola, sigara, kahve,stres..vs. yüklemelerine devam et..reflü olmazsın..oldu mu? olmadı..demek ki tek sebebi o değil.cımbızla almaya gerek yok.

Doktorlara inanırım bazen mesela...komutanıma reflü tanısı konulmuştu ve onun adına doktora ilaç yazdırmaya gitmiştim. Komutan zatın yapması ve yapmaması gereken şeyleri bir kağıda not aldırdı bana. Ve içerisinde yatmadan önce yememesi ile ilgili bir madde yoktu. Ne vardı ? bildiğimiz şeyler. bol su iç, kahve-kola-stresten uzak dur, aşırı yağlı yemeklerden uzak dur, sigaradan uzak dur, tuz..vs...

Güncel Reflü rahatsızlığı olan birisi nispeten küçük öğünler yesin bunda tartışacak bir şey olmamalı zaten.

Ben bu forumda yorum yaparken azıcık da olsa konuya fiziksel gelişim yönüyle yorum yaparım, aksi takdirde dr. mehmet oz' un, karatayın forumlarında takılırdım.

Bilinçli bir kişi, kalorilerinin yarısını şekerden yarısını fast food' dan alamaz zaten çünkü makro-mikro besin dengesini tutturamaz bu şekilde.

Aynen Reflü konusunda tek sebeb olmamalı.

Şişman kişilerin çoğunda reflü var. Bu nedenle fazla yağlı yiyeceklerin reflüye neden olduğu ileri sürülmüş. Fakat reflünün diyetteki yağ miktarı ile değil, şişmanlıkla ilgisi olduğu gösterilmiş (1).
Buna karşılık rafine (hızlı kana karışan) şekerlerin diyetteki fazlalığı ise reflüye neden olmakta. Yapılan bir araştırmada reflüsü olan hastaların diyetindeki glisemik endeksi yüksek gıdalar çıkartıldığında hastalık belirtilerinin bir hafta içerisinde düzeldiği gösterilmiş (2)
  1. Ruhl CE, James E. Everhart JE. Overweight, but Not High Dietary Fat Intake, Increases Risk of Gastroesophageal Reflux Disease Hospitalization: The NHANES I Epidemiologic Followup Study 1999; 7: 424-435
  2. Yancy WS Jr, Provenzale D, Westman EC. Improvement of gastroesophageal reflux disease after initiation of a low- carbohydrate diet: five brief case reports. Altern Ther Health Med 2001;120(6):116-9

Bu arada Kratosun günlük Hit yaptı , baya çok yönlü faydalı bi günlük konumuna geldi :)

Son düzenleme:
Yahu öyle bir pozisyona sokulmuşum ki sanki ben sık yenmezse bu iş olmaz diyorum.Konuyu her yönden irdelwyin diyorum sadece.

Nitro hangi doktora inanacağını nerden biliyorsun.Madem inanacağın doktoru reçeteden seçebiliyorsun hiç doktora gitme.Ya da sen doktorluk yap.

Ayrıca sürekli büyük öğün yapıp yatar pozisyona geçmek başlı başına reflü nedenidir.Ayrıca o makaleden alıntıda sebeplerin birleşimi gibi birşey yoktu yanlış hatırlamıyorsam.

Geçtim makaleyi..Yahu sigara içmeyen,şişman olmayan,kola,alkol kullanmayan,ailemde bu tür hastalık olmayan
ben neden reflü oldum acaba.Cevabını gezdiğim bir sürü hoca verdi.Stres ve uykudan önce yemek yeme.Yahu hocaların bana ilk sorduğu soru yemek saatlerimdi.Stres kim de yokki bu zaman da.Bunu bile makaleyle tartışıyoruz inanamıyorum bu kadar olur.( gerçi makale sormadım doktorlara,Üni hocası olduklarından ayıp kaçar belki dedim)
Ben zaten hastalığın tek nedeni bu demiyorum nedenlerinden biri diyorum.

Hepimiz iki makale okuyup doktor olacağız yakında hiçbir doktora inanmıyoruz.:D

Nitro ne bilincinden bahsediyorsun.17 yaşında 3 ay spor yapmış steroid tavsiyesi istiyor..

Ayrıca tam ben carpe burada nitro nerede diyordum ki gelmişsin nitro:)(Bu şaka alınmayın sakın)

Bu son bu kadar yeter.Adamın günlüğü çorba oldu..

Selamun aleyküm :) Bu ara çok zor zamanlar geçiriyorum kusura bakmayın ilgilenemedim forumla. Dün herzamankinden bi göğüs biceps antrenmanı yaptım. Kilolar arttı mı? Tabiki artmadı tövbe.

Abi dblue ya niye yüklendiniz böyle :D Birşey dememişki adam. Çok farklı yönlerden bakıyosunuz konuya. Carpe sen kolestrol için karatayın bi yazısını paylaşmışsın dblue da sana bak karatay bunu demiş bir insan ben onun sözüne itimat etmitorum demiş. O bunu diyince suç yok siz ben o doktorun dediğine inanmam diyince bişey yok :) Biraz insaf. Dblue akşam büyük öğün yemek reflü sebeplerinden biridir demiş ve deneyimlerini geçirdiği hastalığı paylaşmış. Siz değildir diyorsunuz örnek de komutanımın doktoru?? Yada bak reflünün sebepleri bunlardır. Tamam onlar da sebeplerinden ama büyük öğün yemenin sebeplerden biri olmadığını göstermiyor. Yani adama karşı gelmiş olmak için yapmayın böyle :)
Tamamen katılıyorum bu noktaya. Yediğimiz şeylerin doğallığından ne kadar eminiz?

Yani deneyip hangi sistem daha cok yarar sağlıyorsa onun üzerine gidilmeli.
Ama denenmeli , aa yok çok saçma diyerek geçiştiriyoz hep .Veya ouwwww olurmu öle şey diye.. :)
Dblue ya yine bir noktada katılıyorum. Hiçbir zaman oo hayır yapılmaz bu demedik. Deneyin görün paylaşın fayda görürseniz denerim dedim hatta. Emin ol düşündüğün kadar dar görülü değiliz. Dediği gibi biraz üslubun sert bak yanlış anlama sakın yanlış yada saygısızca filan demiyorum. Sert biraz tavırların dik kafalı dediklerinden. O yüzden bozulma sakın :) Sonuç olarak burada tartışıyoruz hepimizin amacı aynı daha iyi bir vücuda olabileceğimiz en sağlıklı şekilde ulaşmak.

Ayrıca dün salonda bir herife rastladım. Adam 25 26 yaşlarında 165cm 70kg civarı ama yağlı göbekli filan. Taş çatlasın 6-8 aylık spor geçmişi var ama boşa gitmiş bir süreç. 36 cm kol omuz düşük filan. Belli hiç yememiş çalışmamış. Arkadaşıyla muhabbet ederken söylediği cümleyi aktarıyorum. ''Abi çıkışta doktoruma gidiyorum. Growtha başlicam. Dozajları belirlicez. Kullanmam lazımmış öyle söyledi doktor''. İçimden neler sövdüm neler %1 ini yazsam banlanırım. O yüzden ben de artık çok şüheci oldum doktorların uzmanların söylediği şeyleri düşünür oldum.

Herkese saygılar sevgiler :)

Valla k.bakmayın kolesterolden muhabbetı buraya getiren dblue :)

Bakın halen karatayda kaldınız , diğer referanslar vs.. çöp oldu . Bilim ilim hakkaten kimsenin iplediği yok :)
Bi çok yazı paylaştım kolesterol ile ilgili halen karatay şu karatay bu :)

Dar görüşten kastım 1 şey tartısıyoruz ben araştırmaları gösterip mantıklı bi sekilde anlatmaya calısıyorum
Dblue yok o böle sölüo , yok karatay şöyle dedi , yok m.öz böle dedi :)
Yaw tartısalım yeni bişey öğrenmek istiyorum ?
Tıkanınca hemen farklı boyuta gidiyor muhabbet.

K.bakmayın valla tek suçum araştırp okumak,
Millet yanlıslıkla aydınlanmaya korkuyor.
--

Kratos ordaki üslup genel idi ,
Forumun durumundan bahsediyorum , yanlıs anlama.
Direk sana ifaden yazma zihniyeti içersinde olsam günlüğüne yazmam zaten.

Ayrıca dün salonda bir herife rastladım. Adam 25 26 yaşlarında 165cm 70kg civarı ama yağlı göbekli filan. Taş çatlasın 6-8 aylık spor geçmişi var ama boşa gitmiş bir süreç. 36 cm kol omuz düşük filan. Belli hiç yememiş çalışmamış. Arkadaşıyla muhabbet ederken söylediği cümleyi aktarıyorum. ''Abi çıkışta doktoruma gidiyorum. Growtha başlicam. Dozajları belirlicez. Kullanmam lazımmış öyle söyledi doktor''. İçimden neler sövdüm neler %1 ini yazsam banlanırım. O yüzden ben de artık çok şüheci oldum doktorların uzmanların söylediği şeyleri düşünür oldum.
Bunlar hiç bişey bende ne hikayeler var , nutkun tutulur :evil:

---
Son olarak yazıyorum , Dblue ya falan kimse yüklenmedi . BU forumda bi konu tartısılmayacakmı ? Hesapmı soruyoruz biz adamdan fikir beyan ediyoruz sadece karşılıklı.
Bişeyi dayatırken mantıklı bi şekilde arkası sağlam olmalı , ahmet şunu dedi ahmet bunu dedi dersek olmaz.

Bu tarz diyaloglar herkesin faydasına ama işte 2 3 gerçek dile getirince kırılganlıklar başlıyor , yanlış anlaşıdıysam affola.
Beni yanlış anlayın ama yeterki gerçekleri görün :)
Ayrıca tam ben carpe burada nitro nerede diyordum ki gelmişsin nitro:)(Bu şaka alınmayın sakın)
Valla niye alınayım , onur duyarım . :)

Son düzenleme:
Carpe senin de huyun şu savunduğun şeylerin sakıncalı olabilecek kısımları hatırlatıldığında ya görmezden geliyorsun ya işin içinden bir şekilde çıkıyorsun.

Ör.yumurta,kırmızı et kol.yükseltmez ama ortak görüş doğal olmaları degil mi,bunu söylediğimizde neden bu konuda haklısın demiyorsun...

Bir hastalıkla ilgili tecrübelerimi,uzmanlar ile diyaloglarımı anlatıyorum.Sen makaleden iki cümle alıp beni bozmaya çalışıyorsun.

O kolestrol konusunda savunduğun kişiler gece belli bir saatten sonra yemek yemeyin diyor bunu hatırlatıyoruz o beni ilgilendirmez ben bilimsel çalışmaya bakarım diyorsun.

Açıkcası savunduğun seyleri tartışmak degil biran evvel nasıl olursa olsun kabul ettirmek istiyorsun...Ve aman kahve muhabbeti oldu diyorsun..

Bu şekilde zaten tartışılamaz,"şu noktada haklısın ama...." demiyen kişiyle ağzından çıkmamış şeyleri çıkmış gibi gösteren kişiyle tartışma yapılamaz..

Bana iyi bir ders oldu bu tartışma bu noktada...

Back
Yukarı