"kolesterol kadar yararlı birşey yok insana" bu kadar kesin dille konuşmana takıldım sadece
Bilim bile hala tartışırken doktorlar hergün birbirine girerken..![]()
Carpe senin koyduğun araştırmada yoksa iki gün önce protein tozu zehirdir kalp krizi geçirirsiniz diyen karatay a mı ait...
Kardiyoloji derneği yıllar boyunca Becel margarininin reklamınıyaptı.
Umarım başarılı olursun takipte olucamif ile bulkda yağsız kas kütlesi kazanan çok kişi var. şuan 85-90gibi kiloya inip korumak istiyorm eylül ekime kadar. Vg dısında ekstra spor antrenmanlarım olucak yazın , amaç kilo korumak.
Eylül ekim gibi yağsız kas kütlesi arttırma amacında olcam bu yöntemle. Bakalım neden olmasın![]()
Evet tepkim oldu o gün baya moralsiz olduğum için biraz sert olmuş olabilir ama hala altına imzamı atarım. Yüksek öğün yemedeki amaç daha fazla kalori alımına olanak sağlamak değil gün içinde insülini yüksek tutmak. Anlatamadım ordaki arkadaşa da. Sürekli dik başlılıkla insülin önemli değil ne yediğinin önemi yok ne zaman yediğinin önemi yok dedi. Sorsan yaptın mı ettin mi? Yok ''okudum al sana makale''. E bi uygula görelim. Neyse konu açılmasın tekrardan.bu arada 2 3 makale okuyup if yı falan överek öneri yapma benceBurdaki gibi tepki gelebilir.
Valla yorumlarından vs.. açık goruslu bı arkadas olduguna ınandıgımdan yazıyorum günlüğüne. Yoksa gram iplmemEvet tepkim oldu o gün baya moralsiz olduğum için biraz sert olmuş olabilir ama hala altına imzamı atarım. Yüksek öğün yemedeki amaç daha fazla kalori alımına olanak sağlamak değil gün içinde insülini yüksek tutmak. Anlatamadım ordaki arkadaşa da. Sürekli dik başlılıkla insülin önemli değil ne yediğinin önemi yok ne zaman yediğinin önemi yok dedi. Sorsan yaptın mı ettin mi? Yok ''okudum al sana makale''. E bi uygula görelim. Neyse konu açılmasın tekrardan.
Yumurta sarısı için de dediğim gibi diyete girdiğimde kalori açığı vermek için karboyu kestikten sonra kesiceğim ilk şey olucak sanırım. Yağsa fındıktan zeytinden alırım diyorum.
O değil Drogba ne aktı ya![]()
Zaten bende yetkilli otorite değilim güncel yapılmış araştırmaları paylasıyorum denenmiş , diceksin araştırmalara göremi yönlenecez? Ordada olaya tecrübeleri dahil ediyorum açtım günlük buyur okuBeslenme sıklığı konusunda zaten ne yapacağımı kimseye sormam.Hangisi hayatıma uygunsa onu uygularım.Çok büyük öğünler yapamıyorum midede sıkıntı var hele akşam hiç olmaz..
Gelelim Karatay a yaw kadın kitabında bağıra bağıra insülin direnci diyor,köyde serbest dolaşan tavuğun yumurtası eti diyor,saf tereyağı diyor eee şimdi nasıl deriz yediğimiz ne olduğu belirsiz yumurtta,hayvansal yağ kolestrolü artırmaz diye,et diye yoğurt diye neler yiyoruz neler..
Ama bak halen karataydasın , ben yukarda ne yazdım hep tekrarlamıyım aynı şeyi .Kaçtane profun mantıklı bilimsel çerçevede makaleleri var paylastım hep.Karatay'a gelince vg kalp kasını büyütür zararlıdır diyor,Mehmet Öz ağırlık kaldırın kalbe en yararlı spor diyor.Sence hangisi sallıyor.Bu konu da veya başka bir konuda hangisine inanalım.
Vg zararlıdır,protein tozu kalp krizine neden olur,hergün sıkı kahvaltı şarttır diyen birinin araştırmasına veya söylediklerine neden inanayım...
Kim o hekimler söylede bilelimUzman hekimler her yerde bağırıyor yatmadan önce mide sağlığı için büyük ögünler yapmayın diye..yok biz bunları görmeyiz kaslarımız gelişsin yeter.ne zaman yersen ye önemli değil.Sanki bütün vücutta kastan başka birşey yok.
Mehmet Öz bence artık bir pazarlamacı firmalar sponsor oluyor oda ona göre yol çiziyor Misal sanmıyorum okuyacagını ama merak edersen şuna bak.Kolestrol meselesinde ise kafam karışık.Zira Mehmet Öz programlarında hala fazla kolestrolün zararlarından bahsediyor,hayvansal yağlardan uzak durun diyor bu adamda karnından sallamıyor heralde kaç yıllık kardiolog.
Gerçekten bu düşünce içersinde isen bence insan sağlığı üzerinde bu oyunları oynayanlara hiç kızmamak gerek , ortam müsayit.Sen diyorsun ya ilaç firmalarının yaptığı araştırmalara inanmam.Şu doktora inanmam falan.Bende bazılarının araştırmalarına,dayandığı verilerin doğruluğuna inanmıyorum bu kadar basit.
yok artıkPaylaştığın makalelerde de bilimsel veri,dayanak yokki resmen görüş bildirme,bildiğini okuma şeklinde..
Bence çok basite indirgiyorsun b.araştırma öyle hadi ahmet mehmet 3.yüde bulalım bi araştırma yapalım diye çıkmıyor ortaya heraldeHele yapılan bir araştırmada 4 farklı denek grubu oluşturuldu diye başlayanlara.
Carpe seni bu saatte görmek güzel
Carpe çok büyük öğünlerin hele yatmadan önce olanların reflü hastalığına neden olabileceğine dair bir makale schwarzxxl tarafından paylaşıldı.Cepten yazıyorum şu an bulmak külfetli.Doktorlara inanmıyorsun o yüzden makale dedim. Bunu bana doktor söylemişti.İşine gelmeyenleri reddeder gibi bir tavır içindesinNe alaka kahve muhabbeti..
Şişman kişilerin çoğunda reflü var. Bu nedenle fazla yağlı yiyeceklerin reflüye neden olduğu ileri sürülmüş. Fakat reflünün diyetteki yağ miktarı ile değil, şişmanlıkla ilgisi olduğu gösterilmiş (1).
Buna karşılık rafine (hızlı kana karışan) şekerlerin diyetteki fazlalığı ise reflüye neden olmakta. Yapılan bir araştırmada reflüsü olan hastaların diyetindeki glisemik endeksi yüksek gıdalar çıkartıldığında hastalık belirtilerinin bir hafta içerisinde düzeldiği gösterilmiş (2)
Tamamen katılıyorum bu noktaya. Yediğimiz şeylerin doğallığından ne kadar eminiz?Gelelim Karatay a yaw kadın kitabında bağıra bağıra insülin direnci diyor,köyde serbest dolaşan tavuğun yumurtası eti diyor,saf tereyağı diyor eee şimdi nasıl deriz yediğimiz ne olduğu belirsiz yumurtta,hayvansal yağ kolestrolü artırmaz diye,et diye yoğurt diye neler yiyoruz neler..
Dblue ya yine bir noktada katılıyorum. Hiçbir zaman oo hayır yapılmaz bu demedik. Deneyin görün paylaşın fayda görürseniz denerim dedim hatta. Emin ol düşündüğün kadar dar görülü değiliz. Dediği gibi biraz üslubun sert bak yanlış anlama sakın yanlış yada saygısızca filan demiyorum. Sert biraz tavırların dik kafalı dediklerinden. O yüzden bozulma sakınYani deneyip hangi sistem daha cok yarar sağlıyorsa onun üzerine gidilmeli.
Ama denenmeli , aa yok çok saçma diyerek geçiştiriyoz hep .Veya ouwwww olurmu öle şey diye..![]()
Bunlar hiç bişey bende ne hikayeler var , nutkun tutulur :evil:Ayrıca dün salonda bir herife rastladım. Adam 25 26 yaşlarında 165cm 70kg civarı ama yağlı göbekli filan. Taş çatlasın 6-8 aylık spor geçmişi var ama boşa gitmiş bir süreç. 36 cm kol omuz düşük filan. Belli hiç yememiş çalışmamış. Arkadaşıyla muhabbet ederken söylediği cümleyi aktarıyorum. ''Abi çıkışta doktoruma gidiyorum. Growtha başlicam. Dozajları belirlicez. Kullanmam lazımmış öyle söyledi doktor''. İçimden neler sövdüm neler %1 ini yazsam banlanırım. O yüzden ben de artık çok şüheci oldum doktorların uzmanların söylediği şeyleri düşünür oldum.
Valla niye alınayım , onur duyarım .Ayrıca tam ben carpe burada nitro nerede diyordum ki gelmişsin nitro(Bu şaka alınmayın sakın)