kol ile omuzun birlestigi yer?

slmlar ben bişey sorcaktım 4 ay oldu body yapıorum ama kolumla omzum arasındaki bölge gelişmior orası ince kalınca tuhaf duruyor. forumda aramada da bulamadım acaba hangi hareketle geliştirmem gerekior?tesekkürler

4 ay için fazla beklenti içine girme.omuz öyle birdenbire kalınlaşıp,geniş görüntü elde etmez.military press gibi hareketler bahsettiğin kısımda hacimlenme yaratarak ilk memnuniyetini kazanacaktır.daha sonra izole egzersizler ile destek verebilirsin.

bahsettiğin bölge trapez. shrug hareketiyle gelişir

trapez nerden aklına geldi :)
bahsettiği bölge ön omuz,ya da yandan bakarsan yan omuz.
guardbody hocamın dediği gibi military press fayda verir,
front raise de işe yarayabilir.
eğer ki omuz başlarından bahsediyorsa laretal raise ilaç gibi gelir.

Önden kol ile omuz arasının birleştiği bölgeyi yani biceps ile ön omuz ayrımını vurgulamak için: Sırtüstü bir bench sehpasına uzanıp bir halteri bacaklarının üzerine koyup kavra sonra 90'yi bulmayacak seviyeye kadar kaldır sonra indir. 90'ye kadar kaldırırsan gerilim kaybolur.

Yandan kol ile omuz arasının birleştiği bölgeyi vurgulamak için: Sağ omzunun üzerinde bir bench sehpasına uzan. Sol tarafın boşta olacak. Bir dumbell ile normalde yan omuz için ayakta yapılan havaya kaldırış hareketini yatarak yap. 90'yi geçme. Sonra sol omzun üzerine yap ve sağ omzun için hareketi yap.

bozok aydının verdiği örnek hareketler direk olarak o bölgelere vurucu hareketlerdir.chetaing affetmez,en ufak sallayışınızda omuzda kalıcı sakatlıklar yaratabilir.bu nedenle bu hareketleri çalışırken ağırlık komplexinden arınmış bir şekilde temiz çalışın.benim bu ayrım işinde favori hareketlerimden ikisi bunlar fakat bence biraz omuz çemberi oluştuktan sonra girilmeli.bir diğer favorimde iki ele dumbell alınır ve avuç içleri dışarıya bakacak şekilde sıde lateral yapılır.hareket baş hizasında tamamlanır.ölü noktaya girmeden hareketin icrası devam etmeli.

trapez nerden aklına geldi :)
bahsettiği bölge ön omuz,ya da yandan bakarsan yan omuz.
guardbody hocamın dediği gibi military press fayda verir,
front raise de işe yarayabilir.
eğer ki omuz başlarından bahsediyorsa laretal raise ilaç gibi gelir.

yanlış okumuşum bardon:p

Back
Yukarı