Kol gereğinden küçük ya sizce ?

123 omuz 109 göğüs 75 bel ölçülerim var ama kolum 36.5 cm , kol gücü vb. yok sanki normal kollarım kısa sürede arttıramazmıyım kolu da diğer bölgeler gibi :S Çok sırıtıyor 40 41 yapıp ayrıca ön kolumda çok zayıf wrist curl yapmaktan bıktım haftada 2 kol giriyorum ama sebebi nedir ?

kolu 40-41 yapmak kolay olsaydı herkes o ölçülerde gezerdi :)

ağırlık ve tekrar sayılarıyla ilgili olabilir,ayrıca genetikte olabilir,benimde trapezlerim yavaş gelişiyor.Eğer fazla ağır giriyorsun ağırlığı azalt gerekirse 15 tekrar üstü yap ama kolların yandığını hisset.

Açıkcası kolu hep nizami girdim ve az kiloları bırakıp ağıra kaldırmakta zorlandıklarıma geçtim daha iyi gelişim oldu da bu kezde kendimi zorlayınca kaslarda aşırı ağrı yapıyo 2-3 gün diğer idmanları yapamıcak hale geliyor kollar.

ya kolu 40 falan yapmak gerçekten çok zor öyle hemen olabilecek bi is değiş dostum. ben şuan kolum 40 ama ne kadar zaman harcadım spor salonu yemek dinlenme falan özel hayatı kısıyosun ve sabır ediyosun. kolay bi şekilde kas olmuyo ne yazıkki :( ve önkol çalışmayı bırakma ilerde pişman olursun

benim 2 yıla yakın aldı ama ben hacim çalışmıyorum yüksek tekrar 15 en az 12 tekrar yapıyorum güç için hacim çalışıcaksan daha kısa zamanda yaparsın tabii

Bi dakika yanlışın var ağır kiloyla az girmek hacim yapar ama güçlendirir ayrıca seni de , benchte 75 gıren 41 kollu adamda var salonda ben 37 kolla nizami 90 95 e rahat çıkıyorum

ben boksörüm o yüzden yüksek ağırlık çalışıyoru mkaslar kondisyonlu olsun çabuk yorulmasın diye ayrıca bench koldan çok göğüsle alakalıdır

@ozan119

bench göğüs hareketidir yanlız güç açısından bakarsak triceps başta olmak üzere omuz ve

önkolu daha çok bağlar. Yane şunu demek istiyorum bench yapınca göğüsümüz gelişir

biraz triceps de gelişir.Ama ağır bench girmek için triceps başta ön kol ve omuz gücü daha

önemlidir

iyide yapma amacı göğüsü geliştirmek. ben bench yaparken göğüse vurucak şekilde ayarlıyorum mesela. çk ağır giripte triceps i falan geliştirmenin alemi yok bence zaten triceps için ayrıca çalışıyoruz . bench yaparken benim en çok göğüsüm çalışıyo triceps falan çok az hissetmiyorum bile

Back
Yukarı