KILO ALMAK ISTIYORUM

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve DEXTER JACKSON tarafından 4 Aralık 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    Bedenize uygun kıyafet bulamıyorsunuz. Hem de fazla kilolardan değil!! Çünkü giydiğiniz herşey üstünüzden düşüyor. Herkes diyetle, egzersizle zayıflamaya çalışırken , siz kilo almak için çabalıyorsunuz.. Ancak ne yaparsanız yapın kilo alamıyormusunuz.. öyleyse bu yazı tam sizin için..

    Vücudun, normal ağırlığının 10-15 kilo altında olamsına zayıflık, 15- 20 kilonun altında olmasına ciddi zayıflık deniyor. Örneğin 1.60 cm. Boyundaki bir kişinin ideal kilosu 54 kg. Olarak değerlenriliyor. Bu boydaki kişi 46- 48 kilo arasında bir kiloya sahipse zayıf, 43- 46 kilo arasında hafif zayıf, 42 kilonun altındda ise ciddi zayıf olarak değerlendiriliyor. Beslenme Uzmanı Dr. Feryal Erverdi “ Kişinin normal kilosunun 10 kilo altındaki ağırlığı, eğer bir sağlık problemi yaratmıyorsa biz doktorlarca sakıncalı bulunmuyor” diyor. Zayıflık çocuklarda görülüyorsa gelişim olumsuz yönde etkilenebilir eğer yetişkinlikte görülüyorsa iş verimi düşüyor.

    Genelde zayıflığın kaynakları genetik olarak söylenebilir. Bunun yanında Hormonal düzensizlikte çok önemli.Hayati organların çalışmasını ifade eden bazal metabolizmanın hormonlar sağlıyor. Bu hormonlar tiroid bezinden salgılanan T3 ve T4 hormonları . Zayıf ikşilerin bazal metabolizmalarının daha hızlı çalışmasının en önemli nedeni bu hormonlarınb fazla salgılanması, bu da metabolizmanın hızlanmasına, dolyasıyla besinlerin daha hızlı yakılmasına nedne oluyor. Sonuçta kilo alınamıyor.Vücut bileşenleri de zayıflığın ya da şişmanlığın nedenlerinden. Yani iki kişi aynı yiyeceklere yese bile biri kilo alırken diğeri kilosunu koruyabiliyor ya da zayıf kalabiliyor. Bunda vücut bileşenlerinin etkisi büyük. Kimi kişilerin vücudunda yağlı doku ya da yağ depolayan hücreler fazlayken, kimilerinde az olabiliyor. Buna göre yağ depolayan hücre sayısı fazla olan kişilerin kilo almasaı da o derece kolaya diyebiliriz.

    Zayıflığın Etkileri..
    Kötü görünüm: Belki manken gibi zayıf bir görünüm bir sınıra kafar hoş olabilirç Ancak hayati çizgi aşıldığında ortaya hiç de hoş olmayan bir vücut çıkıyor. Giyilrn hiçbir şey uygun olmuyor, bedene göre kıyafet bulunmuyor.

    Ciltte kırışıklık: Aşırı derecede zayıflık cildin kırışmasına ve daha çabuk yaşlanmasına neden oluyor. Çünkü yeterli beslenilmediği için cildi canlı tutan E ve C vitaminleri alınamıyor, bunun yüzünden cilt beslenemiyor, gerekli nemi besinlerden ya da sıvılardan alamadığı için cilt kırışık görünüyor. Ayrıca ciltte kuruluk , gevşeklik diğer olumsuz etkilerden.

    Çabuk yorulma: Yeterli beslenilmediği için bağırsaklardan kana geçen besin maddeleri organlar için de yeterli olmuyor. Bunun için metabolizma kendini güvence altına alıyor. Daha az enerji harcamak için hareketler daha yavaş yapılıyor. Ani hareketler , tempolu yaşam karşısında metabolizma bu eforu karşılayamadığından kişiler çok çabuk yoruluyor, bu da sosyal yaşamı engelliyor.
    Baş dönmesi: Özellikle ani kalkışlar da göz kararması ve baş dönmesi meydana geliyor. Yeterli ve dengeli beslenilmediği için dolaşımdaki kan, ağırlığını hayati organlarda yoğunlaştırıyor. Ani kalkışlar ve hareketlerde baş dönmesi ve göz kararması ortaya çıkıyor.

    Anemi: Kansızlık, yeterli beslenmemenin getirdiklerinden.

    İshal: Metabolizmanın hızlı çalışmasına bağlı olarak ishal görülüyor.

    Adet düzensizliği: Yine metabolizmanın hızlı çalışmasına ve dengesiz beslenmesine bağlı olarak adet kanamalarında düzensizlik oluşuyor. Özellikle tiroid hormonlarının fazla salgılanması durumunda zayıflıkla birlikte adet düzensizliği en sık görülen belirtilerden.

    Nabız atışında bozukluk: Bredikardi ve taşikardi, yani nabız atışının hızlı ya da yavaş olması zayıflığın etkilerinden.
    Kalp- damar- hastalıkları riski: Eğer zayıf kişi sigara veya alkol kullanıyorsa, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riski yükseliyor.

    Sinirlilik: Obes yani şişman insanlar neşelidirler. Ama zayıf insanlar aksine çabuk kızan bir yapıya sahiptirler. Bunda yetrsiz beslenmenin etkisi çoktur . Vücut gerekli vitaminleri ve mineralleri karşılamadığında sinir sisteminde bozukluklar , yorgunluk ortaya çıkıyor. Bazı vitaminlerin insanı rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisinin olduğu artık bir gerçek . Bünyedeki vitamin dengesizliği kişinin sinir sistemi etkileniyor. Ayrıca T3 ve T4 hormonları zayıf kişilerde fazla salgılandığı için sinrlilik, el titremesi, terleme, ishal, yorgunluk, adet düzensizilği gözükür. Bağışıklık sisteminin zayıflaması: Zayıf kişiler immün sistemi yani bağışıklık sistemi de zayıftır. Bu nedenle hastalıklara daha çabuk yakalanıyorlar. Dış etkenlere karşı dirençlerinin düşük olması yüzünden hastalıkları diğer hastalara oranla daha ağır geçiyor.

    Nasıl Kilo Alınır?
    Öncelikle zayıflığın nedenini anlamak gerekiyor. Eğer hormonal nedenlerden dolayı zayıflık meydan agelmişse, hormon tedavisi olmak yeterli oluyor. Parazit gibi asalaklardan dolayı ise ağızdan alınan ialçlarla tedavi yapılıyor. Parazit ya da kurt gibi asalak canlılar ortadan kaldırıldığında kendiliğinden kilo alınabiliyor. Ancak eğer beslenmeden kaynaklanıyorsa beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi gerekiyor. Bir de kilo alınırken bu ister istemez yağ olarak depolanıyor. Yani kilo alınırken yağlanmak kaçınılmaz. Ancak iyi bir beslenme düzeniyle en aza indirmek mümkün . Zayıf kişiler için sofra düzeni yemeğin ısısı, mönü çok önemlidir.

    Kişinin günlük enerjisi saptandıktan sonra + 1000 kalorilik enerji eklenerek bir tedavi uygulanılır. Bu yüzden ilk önce beslenme alışkanlığı saptanır. Öğünler artırılır ve üç ara üç ana öğün olarak düzenlenir. Ara öğünlerin içeriği besin değeri yüksek yiyeceklerden oluşmalıdır.

    Enerji daha çok karbonhidratların çoğaltılmasıyla sağlanmalıdır. Yağlarda yapılan artış bulantıya sebep olmaktadır.

    Diyet proteini 1,5 gr\kg şeklinde ayarlanmalıdır. Proteini daha yüksek vermek mümkün olmakla beraber bazı amino asitlerin serotonini arttırmalarıyla iştahsızlık oluşur. Bu yüzden proteini daha fazla arttırmak olumsuz etki yapar.

    Diyetin vitamin ve mineral içeriği zengin olmalıdır. Özellikle B grubu vitaminler yoğun verilmelidir. Bu gruptaki vitaminler iştah artışı sağlarlar.

    Diyetin en önemli özelliklerinden biriside hacim yönünden az besin kalitesi yönünden zengin besinlerden oluşturulmasıdır.

    Mükemmel Sofra
    Dr. Feryal Erverdi “ Bunun için sofranın düzeni, yemeklerin ısısı, seçilen menü yani yemekle ilgili herşey mükemmel olmalı” diyor. Akşam yatmadan birkaç saat önce ise mutlaka birşeyler atıştırmakta fayda var. Çünkü gece uykudayken metabolizma yavaşlıyor. Yani yatmadan önce tenilen yemekler kilo olarak geri dönüyor. Bir de yağlı yiyeceklerden çok proteinli yiyeceklere yönelmek gerekiyor. Tabi ki enerji açısından karbonhidratlı yiyeceklerin de menü de olması lazım. Özellikle mısır, pirin., yulaf, buğday, ve bu ürünlerden yapılmış yiyeceklere yönelmke gerekiyor
     
    dogucancakir, MrMANYAK ve NHFL bunu beğendi.
  2. akçakaya
    Offline

    akçakaya Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    protem ve karbohidratın yanında ayrıyaten kan yapıcı besinlerde yenmelidir.Çünkü çoğu insan bunu es geçer.Pekmez bunun için idealdir.Kan yapımıyla beraber kilo alımı daha kolay olur.Ayrıca kilo almak isteyen lere küçük bir öneri günde mutlaka ara öğünlerde 100 -200 gr fındık fıdtık yiyin.Daha çabuk kg alırsınız ;)
     
  3. BaMbAmBaM
    Offline

    BaMbAmBaM Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2006
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ENDÜSTRİ MÜH. ÖGRENCİ
    bide bunu kilo vermek istiyorum versiyonunda yazsanız harika olur!!!ama kas kaybını göz önüne alarak:D
     
  4. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    BAMBAm haklisin. Ama kilo vermek konusuna cok baslik acmislar cok yazi plan yazilmis. Ama kilo alacam diyenlere iki cümle yazmislar o kadar. E bende dedim zayif olupda sorun yasayanlara bir iyilik yapayim .
     
  5. BaMbAmBaM
    Offline

    BaMbAmBaM Üye

    Katılım:
    14 Ekim 2006
    Mesajlar:
    224
    Beğenileri:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ENDÜSTRİ MÜH. ÖGRENCİ
    ewet haklısın bir sürü baslik var bu konuda.Ama hepsi son derece fazla kas kaybına neden olan diyetler...bu sporun amacı kas kaybetmek deil yag YAKMAK...ben koskoca sitede yalnızca çeviriler linkinden bunla ilgili bişeyler bulabildim...
     
  6. maritory
    Offline

    maritory Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2006
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende kilo almak istiyorum. gainer kullanarak ve evde dambılla (yazılışını bilmiyorum) çalışarak kilo alabilirmiyim sizce.. çünkü forumlardaki yazılanlardan şu ana tema yı çıkardım ben.. spor yapmadan kilo alınmaz.. ? yardımcı olursanız çok sevinirim :roll:
     
  7. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Bundan 1-2 sene önce kilo alıcam diye heryolu denemedim ama yok arkadaş 1gr bile alamıyorum. Ama yaş ilerledi, vücut bu spora iyice adapte oldu ve doğru besin ve besin takviyeleriyle artık kilo artışım başladı. Önemli olan doğru program + doğru takviyeler...
     
  8. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    spor yapmadan kilo alinmaz diye bir tabir olur mu hic?. Abim 1 ayda 15 kilo almisti spor yapmadan.
    Bu nasil bir kilo almak istedigine bagli. Spor yaparak kasli güzel vucutlu kilo almaya ugrasiyoruz biz öyle degil mi? Ha iste burada iyi bir atak yapmamiz sart. Yukarda yazdigim yazida 50-60 kiloda olupda hic kilo alamayanlar icin bir yöntem.
     
  9. maritory
    Offline

    maritory Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2006
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bişi sorcam abin 1 ayda nasıl 15 kilo aldı.taktiğini paylaşırsa bizimle çok sevinirim :roll:
     
  10. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Öle bir tabir elbette olur. Bazı bünyeler vardır ki ne yaparsan yap kilo alamaz.Otur evde kilolarca protein tozu,gainer bilmemne tüket 6 öğün tıkın ama hem vücuduna zarar verirsin hem metabolizmayı alt üst edersin.Spor yaparak bu dezavantajlar ortadan kalkar ve kilo artışı tartıya yansımasa bile kas kitlesinde artış olur.Bunun tecrübesini çok ettik ve ben bunu bizzat yaşadım...Biz burada sağlık olandan bahsediyor.Eğer kişi düzenli besleniyor, sağlık sorunu yok, uyku düzeni güzel ama bir türlü kilo alamıyorsa spor şart! ve uygun takviye...
     
  11. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Bu arada 1 ayda 15 kilo almak nekadar sağlıklı? Normal şartlarda normal bir beslenmeyle 15 kilo almak imkansız gibi birşey...Büyük başarı tebrik etmek lazım abini!
     
  12. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    1 ayda 15 kilo almak saglikli degil. Bu hic iyi degil. Yani almayada kalkma ama sen zayif bünyeliysen sen ancak 5kg alirsin. Herkes ayni degil. Abim her gün 5 saat Tv basinda cikolata cipsleri colalari götürdü ve öyle aldi. Oda yetmedi bol boly agli yiyecekleri tüketti. Valla bir keresinde hesap yaptimda 6000 kalori ediyordu :lol:

    Kilo almak hic zor degil. Sen günlük kalorini hesapla. kac geliyor? 1500 mü? tamam sen bunu 2500kaloriye cikar. Iste 1 ay sonra 5kg aldin. Ama hergün bikmadan 2500 kalori alacaksin. Yoksa 3 gün alipda aman hic faydasi yok demek yada 3 gün dogru program sonra eksik program olursa yine olmaz.
     
  13. maritory
    Offline

    maritory Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2006
    Mesajlar:
    48
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    1 ayda 15 kilo almanın sağlıksız hatta çok sağlıksız bir hareket olduğunu sağır sultan bile biliyor.. ama zayıf olan bir insanın psikolojisinden asla anlayamazsınız (zayıf olmanız lazım) .. o yüzden bu sağlıklı diil lafları beni çok geriyo.. eğer ki gençliğimde istediğim kıyafeti giyemiyeceksem,psikolojim bozulcaksa.. ben sağlıklı bir vucudu 40 yaşımda naapiim ? RUH SAĞLIĞI MI BEDEN SAĞLIĞI MI....... BENCE KESİNLİKLE RUH SAĞLIĞI.. YANİ SAĞLIKSIZ OLARAK 10 KİLO ALMAYI KESİNLİKLE TERCİH EDERİM.
     
  14. akçakaya
    Offline

    akçakaya Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
    ..Günde 4000 kalori ile kısa zamanda istdeğin kiloları alabilirsin.3 ayda supplementsiz 13 kilo almıştım ki maksimum beslenmede yapmamıştım. ;)
     
  15. DEXTER JACKSON
    Offline

    DEXTER JACKSON Özel Üye

    Katılım:
    12 Kasım 2006
    Mesajlar:
    590
    Beğenileri:
    115
    Ödül Puanları:
    0
    maritory zayif insan hasta insan yada toplumda dislanmis insan demek miyki sen sagliksiz olmayi tercih ederim yeterki alayim diyorsun. O zaman bizde degil sorun sende. Beden senin nasil istersen öyle hareket edersen. Beni ilgilendirmez. Ben nasil kilo alacagin hakkinda mesaj verici yazi yazdim.
    Olay yemek yemede kaloride bitiyor. Ama zayif insanlar diger insanlar gibi kilo alamayabilir. 15kilo alan birisinde zayif insan ancak 5kg alir. Hadi biraz daha fazla yemek yedi diyelim 10kg olsun. Yani sen ne kadar ugrasirsan ugras alacagin kilo zaten bellidir. Birde 40 yasindan bahsetmissin ya o ne alakaysa onuda anlamadim :)

    Sana ben söyle bir kilo almada yöntem söyliyeyim.

    1- Sigara iciyorsan sigarayi birak ve sana garanti veriyorum daha cok yemek yersin ve hizli kilo alirsin.
    2- Günde 8-10 saat uyku cek. Cekemiyorsan uyku tabletlerini kullan(dogal olsun).
    3- Bol bol ekmek tüket. Bol karolili yiyecek tüket.
    4- Agir hareketler yap. Cok hizli hareket edersen cabuk enerji harcarsin.
    5- Stress den ve depresyondan uzak dur. rahatlamaya calis. Temiz hava al.
    6- Futbol-basketbol gibi cok enerji harcayan sporlari yapma. Vücutgelistirme yapiyorsan haftada 2-3 gün calis ve 30 dakikayi gecme.
    7- Asitli icecekleri icme ama sekerli icecekleri bolca icebilirsin. Cünkü sekerli icecekleri ictikten belli bir zaman sonra seni aciktirir .
    8- Aciktiginda meyve ve basit seyler yeme. Kalorisi yüksek seyler tüket.
     
  16. vedat
    Offline

    vedat Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2006
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    memur
    Yer:
    ankara
    kilo almak için

    boyum 1,83 kilo 65 bu zamana kadar hiç normal bir kiloya erişemedim ben de body yapmaya karar verdim ve 20 gün oldu kiloda bi değişme yok ama kollarım ve omuzlarım daha kalınlaştı
    benim soracağım şey ben de şimdiiden bu protein tozlarından kullansam mı şu an kullansam bir yararı olur mu dicektim günde iki yumurta bit litre de süt içiyorum iştahımda da artma oldu ama kilom 65 hala sizce bu kadar zamanda bu normal mi kilo alamayışım
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    forumdaki beslenme ile ilgili baslıkları iyice arastırırsan hacim için nasıl bir beslenme programı uygulaman gerektigini bulabilirsin..
    toz kullanmak icin bence daha erken.. önce düzgün ve yeterli protein içeren bir beslenme programı oluşturmakla işe başlamanı öneririm..
     
  18. akçakaya
    Offline

    akçakaya Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2006
    Mesajlar:
    484
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul
     
  19. vedat
    Offline

    vedat Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2006
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    memur
    Yer:
    ankara
    kilo almak için

    Forumdan edindiğim bilgiler ve araştırmalarım sonucu kendimce bi beslenme programı hazırladım

    Sabah kahvaltıdan önce yaklaşık 20gr üzüm pekmezi (bir bardak suda eritilerek) pekmezi aç karna içmemin sebebi demir(kanın oksijen taşıma kapasitesini belirliyor ve kan yapımında kullanılıyor)in daha iyi obsorbe edilmesi
    ayrıca sabahları süt içilmeyecek çünkü alınan demiri kana karışmadan bağlayıp dışkıyla atılmasına sebep oluyor

    Kahvaltıdan sonra 500mg balık yağı (tablet)( Balık yağını sabah, öğle, akşam alıyorum), one a day (multi vitamin 500mg)
    Kahvaltıda mutlaka iki yumurta 100gr peynir olcak


    Öğle yemeğinde en az 100gr et

    Saat 15:00 gibi de bir ekmek
    100gr fındık, çam fıstığı ve üzüm kurusu karışımı

    Antrenmanım saat 17:30 başladığı için bu saatte yiyorum
    Antrenmandan 15 dk sonra 500gr kefir içiyorum

    Akşam yemeğinden yaklaşık 2 saat sonra 500mg süt

    Yatarken de 500mg süt içerek diyetimi tamamlıyorum

    Boyum 1,83 kilom 65

    Bakalım kilo alabilecek miyim diyete bu gün başladım
    Haftada 4 gün bb yapıyorum
    Ve 45er dakika sürüyor

    Sizce bu program işe yarar gibi görünüyor mu ?
     
  20. vedat
    Offline

    vedat Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2006
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    memur
    Yer:
    ankara
    sağlıklı yaşam için

    kefir hakkında birkaç bilgi belki ilginizi çeker

    Kefir yoğurtta bulunmayan birkaç faydalı bakteriyi de içermektedir, Lactobacillus caucasus, Leuconostoc, Acetobacter türleri ve Streptococcus türleri. Aynı zamanda vücut için yıkıcı patojen özellikte olan mayaların gelişimini kontrol altına alan ve elimine eden Saccharomyces kefir ve Torula kefir gibi mayaları da içermektedir. Sindirim siteminde zararlı bakteri ve mayaların bulunduğu ortamda mukoz asta yapı oluşturarak ortamı temizler ve bağırsakların direncini artırır. Bu nedenle vücut gerek Escherichia coli gibi patojenlere gerek bağırsak parazitlerine karşı daha dirençli hale gelir.

    Kefirde bulunan bakteri ve mayalar tam olarak parçalanmamış besinlerin sindirimine yardımcı olarak besin kaybını önlemekte, bu sayede kolonu temiz ve sağlıklı tutmaktadır. Kefirin yoğurda kıyasla daha ince tanecikli yapıda olması sindiriminin kolay olmasını sağlamakta bu sayede de gerek bebekler gerek rahatsız yaşlılar ve sindirim bozukluklarına sahip olanlar için kullanımını kolaylaştırmaktadır.Kefir, vücudun temel fonksiyonlarında ve çeşitli faaliyetlerinde kullanılan mineraller ve esansiyel amino asitler bakımından zengindir. Kefirde bulunan proteinler kısmi sindirimi yapılabilen ve bu nedenle vücut tarafından kolay değerlendirilebilir yapılardır. Kefirde bol miktarda bulunan ve esansiyel amino asitlerden bir tanesi olan triptofanın, mineral maddelerden kalsiyum ve magnezyumun sinir sitemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Vücudumuzda en çok bulunan ikinci mineral madde olan fosfor, hücre gelişimi ve enerji ihtiyacının karşılanması için karbonhidratların, yağların ve proteinlerin kullanımında kolaylık sağlamaktadır.
    Kefir, B12, B1 ve K vitamini bakımdan da zengindir. Bu vitaminlerin yeterli alınması durumunda gerek böbrek, karaciğer ve sinir sistemine gerekse deri rahatsızlıklarına sayısız fayda sağladığı bilinmektedir.


    Besin Değeri
    Sağlık açısından Kefir
    Kefirin diyetimizde düzenli olarak tüketiminin sayısız faydaları bulunmaktadır. Kolay sindirilebilir olması, bağırsakları temizlemesi, faydalı bakteriler ve mayalar, vitaminler ve mineraller, ve proteinleri içermesi. Kefir dengeleyici bir gıdadır. İçerdiği yapılar ile bağışıklık sisteme yardımcı olduğu, AIDS gibi rahatsızlıkların kötüye gitmesini yavaşlatmak, aşırı yorgunluk sendromuna, herpes ve kansere karşı olumlu etkilerinin olduğu belirtilmektedir. Sinir sistemi üzerine olan sakinleştirici etkisi nedeni ile uyku bozuklukları, depresyon ve hiperaktivite rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.
    Neden Kefir tüketmeliyiz?
    Kendi kültürümüzün bir öğesidir
    Dünyanın farklı yerlerinde Kronik Yorgunluk Sendromu, Astım, Deri Rahatsızlıkları ve antibiyotik tedavisinden sonra iç eko-sistemin temizlenmesinde kullanılmaktadır
    Çok şeker ve şekerli gıda tüketen çocuklar için faydalıdır
    Doğal sakinleştirici ve antibiyotiktir
    Hamile kadınlar, gençler, yaşlılar için kompleks bir gıdadır.

    AOÇ Tarafından Piyasaya Sürülen Kefirin Besin Değerleri Aşağıdaki Gibidir: (100 gr için)
    Enerji (Kcal) 54
    Protein (gr) 3
    Yağ (gr) 3
    Karbonhidrat (gr) 3.75
    Kalsiyum (Ca)(mg) 112
    AOÇ ‘nin sayfasından
     

Sayfayı Paylaş