Kilo almak için fitness

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fiz

Üye
merhaba arkadaşlar. kilo almak için fitness a başladım. hocam bir program ayarladı bana, sizlerden de yorum almak istedim programım hakkında, doğru bir yöntem mi uyguluyorum. bir de bench press i yapmakta çok zorlanıyorum. aleti geri bırakırken kol kaslarım çok acıyor, ağırlığı en düşük seviyede yapmama rağmen çok zorluk çekiyorum. hocam bench press yerine kelebek aletini yapmam gerektiğini söyledi ama bench press daha etkiliymiş sanırım. nasıl yapabilirim bench presi, tavsiyeleriniz var mı?

programım ise şu şekilde;

1) bisiklet 10 dk(ısınma için)
2) mekik makina 1*40
3) omuz yana açış 2*10
4) dambıl omuz pres 3*10
5) lat çekiş öne 3*10
6) oturarak karna çekiş 2*10
7) dips makina 2*10
8) bench press 3*10
9) tek dambıl triceps 3*10
10) scot cvil makina 3*10

Dumbell French, triceps kickback,cable pushdown

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 14:11 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 14:09 ----------

hareketleri arka kol içindir. ama siz yinede hocanıza danışın bu hareketler için.

• Like
Reactions: fiz
Bayanlar vücut geliştirme yapmıyorsa eğer bench press yapmak göğüs kafesinde genişleme ve göğüs kaslarının gelişmesi ile göğüslerde aşırı gelişme ve duruş bozukluğuna yol açabilir.

Bench press yerine Makine'de butterfly hareketi uygun ağırlıkta yapılır.Hem göğüslerin daha şekilli olması, hemde daha dik durması için.

Programınıza Leg extension ve Leg Curl eklenebilir.Kilo alma döneminde bacakların daha düzgün olması açısından.

• Like
evet hiç bacak hareketi yapmıyorum bunu bende düşünmüştüm. bugün hocama söyliycem bunu, programa ekleyelim. o zaman bench press yerine kelebek yapmam daha uygundur mu diyosunuz teurg.

teşekkürler yardımlarınız için

Şahsi düşüncem ve okuduğum yazılara göre yorumum o yönde :) Bench press bayanlara fazla önerilmez.Bayanlar için en ideal göğüs hareketi butterflydır.

• Like
merhabalar ben de foruma yeni üye oldum, çok güzel bir site öncelikle bunu belirtmek isterim.. :)
boyum 1.78 kilom 57 şu an ince yapılı bir insanım genetik olarak, 60 kilo olmak istiyorum 57 kiloçok az olmamasına rağmen zayıf duruyorum, özellikle kol göğüs ve omuz kısmım zayıf.. bir de üst bacak iç kısmım zayıf, bacaklarım da oldukça uzun dolayısıyla zayıflığı göze batıyor.. bacaklarım hiç çarpık olmamasına rağmen kassız olduğu için öyle duruyor.. 3 kglık dumble ım var evde, spor salonuna gitmeye vaktim yok, evde bacaklarım için forumdaki bacak hareketlerini yapıyorum kollarım içinde dumblella bazı haareketleri yapıyorum haftada 3 gün çalışıyorum birer gün ara vererek.. özellikle geniş omuzlarım olsun istiyorum ve ileride selülit tehlikesine karşı kalça hareketleri yapıyorum karnım düz hiç karın hareket yapmıyorum.. her gün bol protein alıyorum.. evde çalışsam ne kaadar geliştirebilirim vücudumu, karın hareketleri yapmadığım için vücut şeklim bozulur mu?
bana kalırsa her gün çalışırım ama dinlenmek gerektiği için ara veriyorum.. çok hırslı ve azimliyim.. :) çok güzel bir vücudumun olmasını istiyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim..

Back
Yukarı