Kilo Almak İsteyenlere...

Bir konuya yazdığım yorumu buraya da uygun gördüm buyrun,

Bence, karbonhidrat 242gr yok efendim protein 134gr gibi rakamlarla uğraşmayalım. Yani benim düşüncem artık o yönde değişti, eskiden çok takardım ama o kadar takmaya gerek olmadığını gözlemleyip öğrendim.. Olay şudur, sabah koca tencerenin içine yarım kilo pişmemiş bulguru yap pişir, 3 öğünde bitir, bimden 500 gramlıkta bir tavuk göğüs al onuda üçe böl pişir. 1 kg'da yoğurt yersen bak o zaman gelişime. Ha yağlandın mı? Bulgur pilavını 250 gram yap yada daha azı, bir kaç ay o kiloyu yay vucuda sonra tekrar başla aynı şeye. Gelişimini eksik mi görüyorsun 500 gram tavuğu çıkart 750grama olay bitmiştir. Profesyönel vucut geliştirmeciler şu kadar karbonhidrat alacağım falan demyior, adamlar her öğün 250 gram pişmemiş pirinci yapıp yiyor, 250 gramda et koyuyorlar, oh mis. Kolay gelsin

Öncelikle merhabalar ismim yiğit yaşım 24 1.78 boyunda ve 59 kiloydum bu spora başlamadan evvel.Arkadaşımın gazı ile bb salonuna yazılmaya karar verdim umutsuzdum açıkcası kilo almam ben metobolizmam hızlı vs bintürlü hikaye anlatıyodum kendi kendime hatta geçen sene toz almıstım 150 liraya markasını bile hatırlamıyorum 1 kilo bile almamıstım sporsuz içmiştim tabi :D herneyse spora başladım ve bombax diye iştah acıcı kullandım 30 mu 40 lira gibi bii süt ile içilio gerçekten iştahımı açtı ama biraz uyku yapıyordu 1 ay gittim 1 kg bişi almıstım bu benim için süperdi salondaki hocalarımda baya yardımcı oldu sonra zevk almaya başladım bu spordan hiç aksatmadan 2 ay daha gittim ve suan 65 kiloyum ve hiçbirşey kullanmadım kahvaltımı 4 gibi yapıyorum geç yatmak alışkanlık oldu bu yuzden.Kahvaltımda 2 haşlanmıs yumurta tavada sucuk peynir vs yiyiroum 5-6 gibi spora gidiyorum cıktından sonra tavuk makarna yedim gece 12 dede söğüş veya gene makarna yiyordum bide yatmadan once sabah 4-5 gibi gene makarna-ekmek arası ton balıgı-nutella muz vs yiyordum bu boyle baya gitti taki bugune kadar suan dediğim gibi 65 kiloyum imkansız diye birşey yokmuş harbiden istenilince başarabiliyormuş insan size tavsiyem zevk ile yapın bu sporu. + Abilerimden kardeşlerimden ricam iştahımı nasıl arttırabilirim bunu sormak istiyorum sigarada içiyorum bırakamadımda bir türlü şimdiden teşekkürler.

herkese selamlar. bende kilo alamayanlardanım. yaş: 24 boy:1.84 kilo:61 çok yiyorum ama alamıyorum demeyeceğim iştah sorunum yok ama düzensiz yedim hayatım boyunca. şimdi işim gereği yurtdışındayım ve otelde kalıyorum. bu sebebten otelin yemek saatlerine uymak için düzenli yemek yiyorum belki hayatımda ilk kez. bu durumu da kilo almak için kullanmak istedim. yemeklerde tavuk, balık ya da kırmızı et ızgara yiyorum. ancak pek ekmek yemiyorum çünkü ülkede ekmek kültürü yok. sadece kahvatıda iki üç dilim tost ekmeği yiyorum. her öğinde de meyve yiyorum.
ayarlı bir dumble aldım. onunla gün aşırı çalışıyorum. (az tekrar çok kilo) triseps, biseps hareketleri biliyorum daha önce salonda çalıştım. ayrıca yine gün aşırı havuzda yüzüyorum ve aynı düzende olmasa da vücut ağırlığımla bacak çalışıyorum. bir iki de karın hareketi yapıyorum youtubeda gördüğüm. hazır yağ oranım az iken biraz baklava yapayım dedim :) bir de burdan elite mass hi-protein muscle gainer isimli bir protein tozu aldım. günde iki kez yarım litre süte iki ölçek atıp onu içiyorum. ayrıca yine günde 5-6 tane muz yiyorum. muzlar dışında pek ara öğün yapamıyorum vaktim pek olmuyor.
yazdığım düzende yaklaşık bir aydır gidiyorum ancak bi gelişim olmadı. size sorum bu beslenme ve bu spor yeterli mi kilo almam için bu şekil devam edip sabredeyim mi? ya da yetersizse ne önerirsiniz? başka bir takviye alayım mı? şimdiden teşekkürler.

spor salonu yok malesef yakında spor salonu var yalnız orda da hoca yok. bende dumble ile odada çalışmayı tercih ettim.
anladim.. yaptiklarin yanlis degil zamanla kilo alirsin hizli bir metabolizman var anlasilan bu yasa kadar kilo almamissin... önemli olan her 2-2,5 saatte bir birseyler atistirman.

Merhaba arkadaslar 23 yasındayım 1.97 boyundayım 62 kiloyum BB sporuna baslamayı dusunuyorum kilo almak için
metobolizma falan her sey normal cıktı yaptırdım tahliller sonucunda kilo alımı ile ilgili bana bıraz yardımcı olursanız sevınırım.

Herkeze tesekkürler.

iyi forumlar arkadaşlar bende bu spordan çıkardığım ufak tecrübelerimi paylaşmak istedim başladığımda 50 kiloydum bu spora boyum 1,78'di.Bende bir kaçınız gibi düzensiz yaptım 4 ay yaptım bıraktım 7 ay devamlı gittim yılmadım bu kez dershane üniversite olayları araya girdi tekrar bırakmak zorunda kaldım yani toplamda 6 ay sıkı bir şekilde ve bilinçli olarak yaptım ve bu sayede 64 kg'ya kadar ulaştım tabi bu kiloya ulaşmak yapım gereği kolay da olmamıştı her gün nizami olarak kilomun 5 katı kadar karbonhidrat(kompleks) 2,5 katı kadar da proteini kiloma göre ayarlamıştım.Fakat antrenörlük okumak istediğim için kursa yazıldım yazın koştum, mülakatlara girdim bu sebeplerden dolayı da yaklaşık 4-5kg verdim ama çok şükür kazandım :).Şuanda salona kayıt oldum nasipse aralık ayında başlamayı düşünüyorum yaklaşık 4 aydır yapmıyorum ve kilom 58.Önceki ve sonraki halimi de koymak istedim belki yeni başlayan arkadaşlara ilham kaynağı olması açısından.İsterseniz herşey olur KİLO ALAMIYORUM diye bir bahane yok.Ya yeteri kadar beslenmiyorsundur ya da yanlış besleniyorsundur..
Önce-Sonra http://s22.postimg.org/vusitr0td/cats.jpg

tebrik ederim kardeşim ama fotoda vücudun şişik duruyor sanki protein karbonhidrat tozu felan mı kullandın beslenme şeklin nasıldı bnm vücut tipide sennkiyle aynı bana beslenme programını paylaşırmısın saol

Çok doğru bi tespit. Ben de spora başladığımda yaklaşık 1.85 boy 59 kilo civarındaydım. Arkadaşın söylediği doğru fakat paranız yoksa da ortalama 6-7 ayda bile mümkün çünkü ben de 7 kilo almıştım. Yapmanız gereken sadece rutine uymak tabiki disiplinli bir şekilde. Sporunuzu düzgün yapıp aksatmayıp, spor sonunda ise gereken besinleri almak. Tavuk göğsü, süt, yoğurt, pilav, makarna. Bunlar para olmadan da elde edilebilecek besinler. Sadece biraz azim gerekli gibi ne dersiniz.

merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 3 ay kadar önce başladım vg'ye başlangıçta 173 boy 58 kiloydum ve şuan 63 kiloyum. Birinci aydan sonra 2-3 hafta protein tozu kullandım ancak özellikle böbreklere verdiği zararı öğrenince bıraktım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Amacım düzgün bir vücut ve 75 kg ulaşmak, çalışan biriyim ve bazen günde 2 öğün yemek zorunda kalıyorum ama yemem çok iyi şükür şimdi sizlere de danışmak istiyorum yaptığım programı bu arada haftada 4 gün 1/1 buçuk saat salonda antrenman yapıyorum.
antrenmandan 3 saat önce kahvaltı:
3 yumurta
100 gr lor peyniri
zeytin,reçel,fındık ezmesi vs
yarım ekmek

antrenmandan 2 saat önce
1 adet muz
1 adet elma

antrenmandan sonra 1 saat içinde
250 gr tavuk eti veya 160 gr ton balığı
1 porsiyon pirinç pilavı veya soslu makarna
2 orta boy patates
yarım ekmek
gece yatmadan 250 ml tam yağlı süt
bu programla protein tozu,destek vs kullanmasam sizce sonuç alır mıyım?

merhaba arkadaşlar ben de yaklaşık 3 ay kadar önce başladım vg'ye başlangıçta 173 boy 58 kiloydum ve şuan 63 kiloyum. Birinci aydan sonra 2-3 hafta protein tozu kullandım ancak özellikle böbreklere verdiği zararı öğrenince bıraktım ve kullanmayı da düşünmüyorum. Amacım düzgün bir vücut ve 75 kg ulaşmak, çalışan biriyim ve bazen günde 2 öğün yemek zorunda kalıyorum ama yemem çok iyi şükür şimdi sizlere de danışmak istiyorum yaptığım programı bu arada haftada 4 gün 1/1 buçuk saat salonda antrenman yapıyorum.
antrenmandan 3 saat önce kahvaltı:
3 yumurta
100 gr lor peyniri
zeytin,reçel,fındık ezmesi vs
yarım ekmek

antrenmandan 2 saat önce
1 adet muz
1 adet elma

antrenmandan sonra 1 saat içinde
250 gr tavuk eti veya 160 gr ton balığı
1 porsiyon pirinç pilavı veya soslu makarna
2 orta boy patates
yarım ekmek
gece yatmadan 250 ml tam yağlı süt
bu programla protein tozu,destek vs kullanmasam sizce sonuç alır mıyım?
böbreklere zararını bende duydum fakat salondaki hocam günde 1,5 litre su içtekten sonra bir sıkıntı olmaz demişti.

tebrik ederim kardeşim ama fotoda vücudun şişik duruyor sanki protein karbonhidrat tozu felan mı kullandın beslenme şeklin nasıldı bnm vücut tipide sennkiyle aynı bana beslenme programını paylaşırmısın saol
Şöyle söyleyim 1 kutu optimum serious mass kullanmıştım karbo tozu onuda bilinçli kullandığım söylenemez bir de protein tozu almıştım gene o ilk 2-3 ay dönemlerimde hocam getirecekti 135tl para aldı muscletech nitrotech marka.Fakat 3 kez kullandım daha kullanamadım midemi bozmuştı sonradan kullanmayı bırakmıştım.Birde benim tavsiyem alacaksan ek ürün gidip kendin görerek al ve emin olduğun mağzalardan al.Beslenmem genelde 5 öğün oldu değişklik gösteriyordu genelde sabahları 70gr yulaf,350ml süt,1 elma,1muz omega-3,vitamin complex alıyordum,sonraki öğün 300gr (pişmemiş pirinç) tartı ile ölçüp pilav yapıyordum yaklaış 1 tencere yapıyordu onu da öğünlere bölüyorudum tabi yanına da 500gr tavuk göğüsü öğünlere bölünmüş şekilde..Yumurtayı da genelde idman sonrası yiyordum 6 tane tam olarak ve ona destek olarakta 50gr yulaf tüketiyordum.[DOUBLEPOST=1388226718][/DOUBLEPOST]
Protein tozu ve çeşitli ''Supplementer'' hakkında yanlış bilgilere sahip olmayın arkadaşlar herşeyin fazlası zarardır sadece supplementlerin değil,atmış olduğum video bu sene Kanaltürk ''Neşter'' programında ''Ersin Kuruel'' ve uzmanlar bu ''Gıda Takviyelerini'' uzunca konuşuyorlar ayrıca Steroidleri de ele alan bir program izleyin ki yalan yanlış bilgiler ile Supplementlere ''İlaç'' gözü ile bakmayın!

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaşlar 16 yaşındayım 1.74 boyundayım ve 50 kiloyum daha önce bir fitness deneyimim oldu fakat zayıflığım yüzünden vazgeçtim kilo almak için kendimce bir diyete girdim sabahları 3 yumurta peynir zeytin bal 4-5 dilim ekmek fındık ezmesi Yulaf fakat yiyemiyorumn öğlen bulgur tavuk günde bir muz bir elma günde 2 avuç karışık çerez akşam yine bi çeşit baklagil çorba yoğurt bulgur yatmadan önce biraz peynir ve bebe biskivüsi buna ek günde 3 defa sabah öğlen akşam karbonhidrat tozu kullanıyorum doktarada gittim bağırsak paraziti vardı ilaçla kurtuldum yinede kilo alamıyorum böyle beslenmeme rağmen ve aşırı hareketli bi insan değilim fitness başlamak istiyporum ancak zayıf olduğum için orda insanların arasında çalışmak bana garip geliyo o yüzden kilo alıp başlamak istiyorum

quote="kantura2, post: 789362, member: 102799"]Merhaba Arkadaşlar 16 yaşındayım 1.74 boyundayım ve 50 kiloyum daha önce bir fitness deneyimim oldu fakat zayıflığım yüzünden vazgeçtim kilo almak için kendimce bir diyete girdim sabahları 3 yumurta peynir zeytin bal 4-5 dilim ekmek fındık ezmesi Yulaf fakat yiyemiyorumn öğlen bulgur tavuk günde bir muz bir elma günde 2 avuç karışık çerez akşam yine bi çeşit baklagil çorba yoğurt bulgur yatmadan önce biraz peynir ve bebe biskivüsi buna ek günde 3 defa sabah öğlen akşam karbonhidrat tozu kullanıyorum doktarada gittim bağırsak paraziti vardı ilaçla kurtuldum yinede kilo alamıyorum böyle beslenmeme rağmen ve aşırı hareketli bi insan değilim fitness başlamak istiyporum ancak zayıf olduğum için orda insanların arasında çalışmak bana garip geliyo o yüzden kilo alıp başlamak istiyorum[/quote]
Bende ilk başladığımda boy 1.73 55 kiloydum.önce 2 ayda 58 kiloya ulaştım sonra
biraz ara verdim ve geçen eylülde tekrar başladım şuan 63 kiloyum.çok şükür.seni
anlayabiliyorum salonda nasıl hissettiğini.bence pes etme .bende çok zor alıyorum kilo ve çok araştırdım denemediğim yöntem kalmamıştı.en son papatyayı keşfettim.ahmet maranki olması lazım internette öyle yazıyordu.tarifi aktarlarda kurutulmuş bildiğimiz papatyalar var.her sabah aç karnına bir bardak sıcak suyun içine bir tutam at 2-3 dk demlendikten sonra süz ve iç.tadı biraz kötü ama sade iç.15 20 dk snra kahvaltini yap.bendeki etkisi yediğimden fazlasını yemem oldu.ancak bunu uzun süre kullanma.ortalama 1 ay kullan ara ver biraz.devamlı zarar veriyor galiba yazıda öyle yazıyordu.

Merhabalar;

Yaşım 16, 5 aydır fitness ile uğraşıyorum, Vücut gelişimim gayet iyi ama, ben sanırım düzenli beslenemiyorum yada nasıl besleneceğim bilemiyorum. boyum 1,65 kilom 58 kas oranını arttırabilmek için biraz daha kilo almam lazımmış. Antrenör öyle söyledi. Okulum uzak günde 30 dakika yürüyorum birde dönüşü var. Sütün içine bıldırcın yumurtası muz bal karıştırıp içiyorum her gün. Sizinde yardım etmenizi istiyorum, Nasıl kilo alabilirim acaba? Şimdiden teşekkür ederim

Zayıfların mekanı olmuş burası. :)

Herkese merhaba. 19 yaşında 178 boy 56 kiloyum. 2 hafta önce bu forumu okuyarak spora başladım. Sağolsun hocam yardım ediyor, ama cidden güçsüz olduğumu farkettim. Özellikle o kollar yok mu bitiriyor beni spordan sonra acayip yoruluyorum göğüs antremanı özellikle felaket yoruyor.

Spordan önce ve sonra neler yemeliyim?

Sabah:

4 dilim ekmek
Reçel tahin terayağı
3 yumurta(fazlasını yiyemiyorum alerji yapıyor)
Balla karıştırılmış süt içiyorum.

-------

Öğlen üniversitenin yemekhanesinde ne çıkarsa abanıyorum ki genelde 1000 kaloriye tamamlıyorlar sitesinde yazıyor.

Sonra eve gelince annem ne yaptıysa abanıyorum. Akşam yemeği de aynı şekilde.

Akşam yemeğinden sonra

Kuruyemiş yiyorum 2 avuç kadar.
Bozanın fazla karbonhidratlı olduğunu öğrendim onu içiyorum.
Sahlep içiyorum sonra.

Not: Gece yatarken süt içmiyorum. Hocam gece alınan kalsiyumun gelişimi yavaşlattığını söyledi.

Benim de programım böyle. Sizce nasıl? Eksikler neler yazarsanız çok mutlu olurum.

:)

Zayıfların mekanı olmuş burası. :)

Herkese merhaba. 19 yaşında 178 boy 56 kiloyum. 2 hafta önce bu forumu okuyarak spora başladım. Sağolsun hocam yardım ediyor, ama cidden güçsüz olduğumu farkettim. Özellikle o kollar yok mu bitiriyor beni spordan sonra acayip yoruluyorum göğüs antremanı özellikle felaket yoruyor.

Spordan önce ve sonra neler yemeliyim?

Sabah:

4 dilim ekmek
Reçel tahin terayağı
3 yumurta(fazlasını yiyemiyorum alerji yapıyor)
Balla karıştırılmış süt içiyorum.

-------

Öğlen üniversitenin yemekhanesinde ne çıkarsa abanıyorum ki genelde 1000 kaloriye tamamlıyorlar sitesinde yazıyor.

Sonra eve gelince annem ne yaptıysa abanıyorum. Akşam yemeği de aynı şekilde.

Akşam yemeğinden sonra

Kuruyemiş yiyorum 2 avuç kadar.
Bozanın fazla karbonhidratlı olduğunu öğrendim onu içiyorum.
Sahlep içiyorum sonra.

Not: Gece yatarken süt içmiyorum. Hocam gece alınan kalsiyumun gelişimi yavaşlattığını söyledi.

Benim de programım böyle. Sizce nasıl? Eksikler neler yazarsanız çok mutlu olurum.

:)

Hocam bak bende şu anda 56 kiloyum fakat öyle sabahları 4 dilim ekmek,reçel tahin tereyağı,sahlep vs vs ile kilo falan alamzsın onlarıda yiyeceksin tabiki fakat önceliğin kaliteli karbonhidrat ve protein olmalı.Hesapladım spora ara vereli tam 8 ay olmuş geçen yıl mayısta çok sıkı yapıyordum 64-65kg görmüştüm 8 aydır yapmayınca bir hayli hacim kaybı yaşadım.Nasipse pazartesi başlayacağım bende ve kendime yeniden beslenme tablosu oluşturdum.Bir kere her öğününde kaliteli karbonhidrat almaya özen göster çünkü biz zayıfların karbo almadan kilo alması imkansız gibi bir şey.Ben önceden beyaz pirince abanıyordum forumda bazı mesajlarımada bakabilirsin.Fakat beyaz pirincin de basit karbonhidrat olduğunu bu forumda öğrendim.Kısacası karbonhidrat kaynaklarının hepsi KALİTELİ olmak zorunda çünkü senin harcamış olduğun enerji kadar,vücudun o yakıtı kullanmalı basit karbonhidratlarda böyle değil birden kullanıyor kan şekerini yükseltiyor ve kaslara gerekli enerji ilerleyen zamanlarda verilemiyor.Benim beslenme programımdaki Karbonhidratlarım Esmer Pirinç,Tam Çavdar Ekmeği,Esmer Makarna,Üzüm Suyu,Elma Suyu,Yulaf Ezmesi fırsatım olursa kurubaklagiller genel olarak bunlar sende bunlar ile beslenme düzeneğini oluştur.Proteine gelince Yumurta ve Tavuk Göğüsü vazgeçilmezdir zaten birçok protein çeşidi var buraya yazmaya kalkarsam epey uzun olur.Kısacası kilo almak istiyorsan Düzgün Beslenme+Sabır+Hakkı Verilen İdmanlar hadi kolay gelsin...

1.76 boyunda 60kgydim başlarken bodybuildinge(2senelik kickboks geçmişim de vardı)aynen kilo alamamaktan şikayetçiydim.4dimension mass phase isimli ürünü kullandım günde 3 ölçek şeklinde ve açıkcası karbonhidrat ve,proteini patlayana kadar yedim zamanla öğünleri 2 katına çıkardım tozu bitirdigimde (1ayda) 61 den 68e çıkmıştım şuan musclepharm combat powder protein tozu kullanıyorum 71kiloyum ve ciddi.hacimlendim isteyen olursa özelden beslenme programımı,yazabilirim

Back
Yukarı