Kilo Almak İsteyenlere...

tam tahıllı sandwıc ekmegının arasına kaşar,lor,tavuk veya ton balıgı koyuyorum canım sıkıldıkca yiyorum :D 1 ayda 4kg aldım :D

Merhaba ben Ömer, erkek hemşireyim, yeni mezunum... BB sporuna ilk başladığımda Boy:1.72 Kilo:55 civarıydı ( bundan yaklaşık 3-4 sene önce)... Tabi kesik kesik yaptım bu sporu. Çok fırsat bulamıyordum. Basketbol takımında olduğum için idmanlar yıpratıcı oluyordu ve koçun programıyla zaman zaman BB yapıyorduk takımca... Ben de ayrı olarak BB yapma fırsatı bulamıyordum. Zaman zaman BB yaptım 1-2 ay gittim 2-3 ay gidemedim bu sebeplerden dolayı. 3 yıl içinde bu şekilde oldu. Şuan boy:1.75 kilo:60... Fakat kilom BB yaparken 62 civarına çıkıyor. Bırakınca 60'lara düşebiliyorum. Bu spor sayesinde vücudumu biraz topladım ve daha iyi konuma getirdim. Kiloyu da bu spor ile daha verimli aldım. Belki yine aynı kilolarda olursunuz ama en azından yağlı bir vucud yerine daha kaslı bir altyapılı vucuda sahip olursunuz.

Bu 3 sene içinde aldığım kilolar genelde kas şeklinde oldu.Şimdi önümde engelsiz 4 ay var. Bu 4 ayı BB'e ayıracağım. Hedeflediğim rakamlara ulaşmaya çalışacağım. (kg: 65) yalnız ben bu 3 yıl içinde zaman zaman BB yapsam da devamlı basketbol oynadığım için yağ tutmam zor oluyordu ve de vucud yapısı olarak çok fazla yağ tutmayan bir yapım var.. Herkesin bünyesi farklıdır, vucudunun bu spora verdiği vereceği reaksiyon farklıdır. Benim gibi kesik kesik BB yapan arkadaşlarımdan daha iyi sonuçlar elde ettim. Spor salonlarına gittiğimde vucudumu beğeniyorlar ve çabuk gelişme gösterdiğinden bahsediyorlar. Bu herkesde farklı olabilir. Kilo alırken genellikle kas olarak alıyorum, fazla yağ tutmuyorum. Kesinlikle yapay birşey kullanmadım. Sporu bırakınca ister istemez vücutta sönme oluyor, fakat şunun garantisini verebilirim; zaman zaman fotoğraf çekinip aradan zaman geçtiğinde bakarsanız mutlaka sporun faydasını görürsünüz.

Vücudunuz çok şişmemiş olabilir(kesik kesik yapmak zorunda kalıyorsunuz diyelim) ama mutlaka eski görünümden daha fazla şişmiş ve fit görünümde olacaktır. Beslenme çok önemli. Elinizden geldiğince spor öncesi ve spor sonrası beslenmelere çok dikkat edin. Beslenme olmadan olmaz bunu bir sağlıkçı olarak söylüyorum. Bu spor sayesinde nabzım 60 civarında. Kalp-damar hastalıklarının önüne geçecek bir spordur. Fırsatınız varsa bırakmadan en azından 4-5 ay devam edin bu spora. Ama kesik kesik olsa dahi bu sporu ömrünüzce yapın. Spor yapmamaktan iyidir. Bu spor emek isteyen ve sabır isteyen bir spor. Bazen çok sıkıcı bazen çok çekici... Bu önümdeki 4 ay sürekli devam ettirme düşüncesindeyim. Ben bunca zaman kesik kesik yaptığım için, çok özlüyorum bu sporu ve vucud istiyor... Bu sporu hayatıma yaydım ve yayacağım. İlerde de iş hayatı yüzünden kesik kesik yapma durumum olabilir ama bırakmayacağım ve fırsat yaratmak için herşeyi yapacağım. Kesinlikle tavsiye ederim, birçok arkadaşımı da bu spora yönlendirdim ve iyi geri dönüşler aldık. Sporda kuracağınız yeni dostluklar da cabası... Spor hayattır. İyi akşamlar.

Son düzenleme:
Merhaba,ben yeni üye oldum ve konuyu okuyunca bana da yardımınız dokunabilir diye düşündüm.

17 yasındayım,177 boyundayım,58 kiloyum.

Yağ yapmadan kilo almak istiyorum.Hatta mümkünse kilo alırken göbek bölgesinde azıcık yağlanma var onuda yakmak istiyorum. 65 li kilolara gelsem yeterli.

Haftanın 6 günü dershanem var ve bir tek pazartesi boşum. Dershanem de sabahtan aksama kadar.

Protein tozu gibi herhangi bir ek besin almayı düşünmüyorum.

Bunları göz önünde bulundurarak nasıl bir spor ve yemek programı uygulamalıyım?

Spor salonunda 1 ayım kaldı ama evimde koşu bandı,2 tane 5 kiloluk dambıl ve mekik sehpası var.

Yardımlarıızı bekliyorum Şimdiden teşekkür ediyorum.

ben yıllardır zayıfım lise mezunuyum üniversiteyi kazandım 1.75 boy kilo 52 liseyi hep zayıflıkla gecirdim insn kendini hep böle ezik hissedior bunun için üniversiteye ara vermeyi düşünüyorum evet arkadaslar üniyide böle gecrmek istemiorum siz ne diyorsunuz bu işe siz olsanız ne yapardnız yardımlarınızı bekliyorum saolun

ben yıllardır zayıfım lise mezunuyum üniversiteyi kazandım 1.75 boy kilo 52 liseyi hep zayıflıkla gecirdim insn kendini hep böle ezik hissedior bunun için üniversiteye ara vermeyi düşünüyorum evet arkadaslar üniyide böle gecrmek istemiorum siz ne diyorsunuz bu işe siz olsanız ne yapardnız yardımlarınızı bekliyorum saolun

insanın eline böyle bir fırsat emin olun geçmiyor.şuan hayatının altın çağındasın değerini bil.bende yıllarca bahsettiğin sıkıntıyı çektim ve halada çekiyorum.üniversitedeyken sporla beraber iyi dönemlerim oldu vücudu iyi toparlamıştım.Okula ara vermeyi aklından bile geçirme 1 sene kaybın ne olduğunu ilerde anlarsın.1 yandan eğitiminle ilgili kendini geliştir diğer vaktindede spora yoğunlaş.

ben yıllarca kilo problemi çektim bu konuda hemen çoğu bilgiyede vakıf olmama rağmen şuan tekrar ciddi kilo problemim var.

Kilo almanızın tek yolu ama tek yolu disiplinli bir şekilde spor yapıp aynı şekilde beslenmenize dikkat etmenizden geçiyor.onun dışında benim kullanmadığım ilaç, suplement vs kalmadı hepsi geçici süre sizi tatmin eder.bu işin tek çıkış yolu 1 sene boyunca bu disiplini bozmadan yola devam edebilmekte.onun dışında ne yaparsanız yapın başladığınız noktaya geri döneceksiniz.tecrübeyle sabittir.

ben 2-3 ay düzenli bu işi yaptığımda kilo almaya başlıyorum vücut tatmin ettiği an sporuda beslenmeyide salıyorum.tekrar aynı noktaya.bu döngüde yıllarım geçti.Siz bu hatalara düşmeyin.

yorumun için saolda sonuçta üni hayatıda insanın eline bi kere geçior bn 1 yıl ara versem kaybedecek bişeyim olmaz kilo aldıktan sonra ayrıca doktorun werdiği diyet listesi war bnde onu bb yaparak uygularsam daha mı ii sonuçlar alırım bide diyelim ki bb yapıorum ve kilo alamıorum o dediğiniz tozlardan almalımıyım onların ne gibi zararları war bn doğalden yanayım ama eğer olurki kilo alamassam ek gıda takviyesi yapmalımıyım toz vs.. gibi seyler

bende kilo almak istiyorum. boy 181. kilo 70 şuan. önceden 68 di. pirinç lapası ve sporla aldım. ayrıca protein tozu kullanıyorum. kullandığım ek protein tozuna hangi ek gıdaları kullanabilirim? ne tavsiye edersiniz?

bende kilo almak istiyorum. boy 181. kilo 70 şuan. önceden 68 di. pirinç lapası ve sporla aldım. ayrıca protein tozu kullanıyorum. kullandığım ek protein tozuna hangi ek gıdaları kullanabilirim? ne tavsiye edersiniz?

ben Hardline Nutrition Progainer kullandım ve 10 kilo aldım. halende protein tozu ile birlikte kullanmaya devam ediyorum. tavsiye ederim. eğer düzenli kullanırsan istediğin kiloya ulaşabilirsin. yalnız bu ürünü kullanırken düzenli spor yapmanı öneririm yoksa bel çevresinde yağlanma yapabilir

Kendime bir diyet hazırladım buradan öğrendiklerim ve yiyebileceğim miktarlar kadar.Yanlış yaptığım yada önereceğiniz bir durum varmı arkadaşlar.Yaklaşık 10 gündür bu şekilde gidiyor ufak değişimler elbette oluyor.Ayrıca 1 haftadır da salona gidiyorum.Amaç kilo almak ve biraz vg açıkçası.
Bu arada 186 boy 68 kg

Sabah
2-3 yumurta sarısıyla birlikte.Bal,zeytin,beyaz peynir.1 kase sütle birlikte tahıl gevreği-1-2 dilim esmer ekmek
Ara öğünde yoğurt ama bazen hiçbirşey yemediğim oluyor yada bisküvi
öğlen

Pilav yada makarna ,et (kırmızı yada beyaz) değişiyor salata yada cacık

saat 3 gibi fındık,ceviz,kuru üzüm

5:30 da işten çıkıyorum 7-7:30 arasında salona gidiyorum. Saat 6 gibi 1 muz tahıl gevreği yada haşlanmış patates ve meyve suyu içiyorum.

spordan hemen sonra çikolata ve meyve suyu içiyorum.Açıkçası sıkma değil marketten alınan meyve sularından

9 gibi akşam yemeği anca yiyebiliyorum spordan dolayı.Yine kırmızı yada beyaz et sebze yemeği yanında makarna yada pilav oluyor yine bazen prinç bazen bulgur pilavı salata.

Arada meyva mevsimine göre

Yatmadan önce de 500 ml süt+1 muz+bal karışımı içiyorum.Bazen de beyaz beynir yanında

Çok iyi değil sanırım ama uygulayabildiğim bu kadar oluyor genelde.

Yatmadan önce sütü tek başına mı içmek mantıklı yoksa benim aldığım şekilde içmek daha mı iyi.Birde beyaz peynir yerine lor yemek daha faydalı olur mu.

Şimdilik herhangi bir ek besin maddesi kullanmıyorum

Merhaba,
MeTaLLiCaT ve HSD kullanıcı isimli abilerim.Forumda yeniyim ama işten fırsat buldukça vakit ayırıp forumda gezme şansım oluyor.Bu konunun açılması ne kadar uzun olsada bende sizlerden yardım istemek zorundayım. dediğim gibi forumda pek gezinip bakmak için vaktim olmayabiliyor. Yaşım 21 kiom: 65 boyum: 1.78 . çalışma saatlerim sabah başlangıç: 07:30 akşam bırakış : 17:00 - 18:00 değişebiliyor. body sporuna başlayalı hemen hemen 6 ay oldu ama parça parça gittiğim için pek bi faydasını görebilmiş değilim.bu 6 ayın içinde (1.5 ay ameliyat sürem ve 1 ay ramazan da verdiğim aralarda var) 1. gittiğim salonda ilk ayımda bi karbonhidrat tozu kullanmamı söylediler salon sahibi ve kullandım. 2. salonumda da bi adet karbonhidrat kullandım. 2 kullandığım toz hardlinedı ve faydasını gördüm. bi hafta oldu yeniden başlayalı ramazandan sonra ve artık düzenli olarak yapmak istiyorum yoksa bi faydasını göremeden ömrümü çürütücem gibi bir hisse kapılmak istemiyorum bu sporda :) salon hocam daha önce bu sporu yapmış ve onun deneyimlerden faydalanıyorum amma velakin beslenme konusunda faydasının eksik olduğunu düşünüyorum sonuçta o bir diyetisyen değil ve bana oturup bi beslenme programı hazırlıyamaz çünkü benim yaşam tarzımı pek bilmiyor ben kendi beslenme programı kendim hazırlamak istiyorum. forumda beslenme konularını devamlı takip ediyorum ve şu 1 ay içinde beslenme programımın hazır olmasını istiyorum. şimdi abilerim sizden beklediğim yardım konusu şu : çalışma saatlerime göre nasıl bir yol izlemeliyim sabah kahvaltısını 9 gibi iş yerinin mutfağında yapıyorum onada fırsat bulursam ve sabah kahvaltısında en az 3 adet yumurta tavada pişmiş olarak yanında peynir ve normal ekmek bu kadar. öğlen yemeğimde o gün mutfaktan ne çıkarsa hesabı. akşam yemeğide evde ne olursa seçenekleri gibi bir beslenmem var ve ek olarak protein tozu gibi ek besin kullanmıyorum. sizlerin bana önerebiliceğiniz beslenme programları varmı kendinizin kullanmış olduğu ? bu konuda bana yardımcı olursanız çok ama çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler.
iyi çalışmalar.

Beyler merhaba.Boyum 183 73 kiloyum 1 aydır spor yapıyorum.Sporun yanında karbonhidrat tozu da kullanıyorum.1 ayd hiç kilo alamamakla beraber sanki yaptığım sporu boşuna yapıyormuş gibi hissediyorum.Her spordan sonra aynaya bakıyorum bir gelişme olduğunu göremiyorum.Hala kaburgalarım gözüküyor.Sanki kilo almazsam vücudumun ulaşacağı maksimum boyut ve şekil bu gibi hissediyorum.Yemeği bir öğünde çok yiyorum ama günde 4 öğünü geçemyorum.Yediğim yemek hemen dışkıyla vücut dışına atılıyor.Bana bir yardımcı olun.Şimdiden çok teşekkür ederim

Değerli arkadaşlar benim kafama takılan şu. Her yerde kilo alma ile ilgili dert yanmalar ve buna karşın kilo aldırıcı taktikler var.
Kilo dediğimiz olay yağ veya kas değil midir? Yağla işimiz yok zaten, disiplinli bir beslenme programı ile zaten hem kas gelişimi hem de kilo alınmış olunmaz mı.

''
Değerli arkadaşlar benim kafama takılan şu. Her yerde kilo alma ile ilgili dert yanmalar ve buna karşın kilo aldırıcı taktikler var.
Kilo dediğimiz olay yağ veya kas değil midir? Yağla işimiz yok zaten, disiplinli bir beslenme programı ile zaten hem kas gelişimi hem de kilo alınmış olunmaz mı.[/QUO''

bn disiplinli değilim nasıl olacak bu

Beyler merhaba.Boyum 183 73 kiloyum 1 aydır spor yapıyorum.Sporun yanında karbonhidrat tozu da kullanıyorum.1 ayd hiç kilo alamamakla beraber sanki yaptığım sporu boşuna yapıyormuş gibi hissediyorum.Her spordan sonra aynaya bakıyorum bir gelişme olduğunu göremiyorum.Hala kaburgalarım gözüküyor.Sanki kilo almazsam vücudumun ulaşacağı maksimum boyut ve şekil bu gibi hissediyorum.Yemeği bir öğünde çok yiyorum ama günde 4 öğünü geçemyorum.Yediğim yemek hemen dışkıyla vücut dışına atılıyor.Bana bir yardımcı olun.Şimdiden çok teşekkür ederim

kaloriyi yüksek tut.(2500-3000 hatta 3500)kilo başına 3-4 gr karbonhidrat,2 gr.protein al ve de acele etme.hergün de aynaya bakma kafayı sıyırırsın.idmandalarında sert olsun.az tekrar çok kilo.

Arkadaşlar bn 13 yaşındayım arkadaşlarımın en kısası ve en zayıfı bnm boyum 1.40 kilom 28 bni artık anlamışsınızdır . ne yapabilirim basketbol oynasam boyum uzarmı ve kilo almak için ne yapmalıyım.protein tozları ve amino asitler bnm için uygunmudur?yanıtlarınızı bekliyorum madurum ne yapmalıyım.

17 yaşındayım 1.80 boyun var 57 kiloyum incecik kollarım var. Abilerim lütfen yardım edin. Lise son sınıfım spor salonuna gidecek vaktim yok sadece günde 1 saat antrenman yapabiliyorum. Kız arkadaşımın yanına yakışmak istiyorum lütfen yardım edin. özelden ulaşırmısınız? Lütfen yardım edin......

Arkadaşlar bn 13 yaşındayım arkadaşlarımın en kısası ve en zayıfı bnm boyum 1.40 kilom 28 bni artık anlamışsınızdır . ne yapabilirim basketbol oynasam boyum uzarmı ve kilo almak için ne yapmalıyım.protein tozları ve amino asitler bnm için uygunmudur?yanıtlarınızı bekliyorum madurum ne yapmalıyım.
13 yasinda üstelik vg yapmiyorsan Protein tozundan aminodan uzak dur aynen ictigin gibi tuvalete dökersin... yasin daha 13 bekle bi 2-3 sene daha baktin fazla uzamiyorsun vg ye baslarsin...

17 yaşındayım 1.80 boyun var 57 kiloyum incecik kollarım var. Abilerim lütfen yardım edin. Lise son sınıfım spor salonuna gidecek vaktim yok sadece günde 1 saat antrenman yapabiliyorum. Kız arkadaşımın yanına yakışmak istiyorum lütfen yardım edin. özelden ulaşırmısınız? Lütfen yardım edin......

yiyeceksin tika basa yiyeceksin baska caresi yok Kilo almanin..

bende 3 aydır bb le uğraşıyorum tabiki yeni oldugum iin yalan yanlış birşey söylemek iisteemem .ama ilk başladığıma 65 kg dım 3 ay sonunda 71 kg oldum .kilo alma olayı benım görüşüm ilk olarak iyi düşün iyi olsun yani kendini motive etmek ve planlı bi şekilde yemek .benım yaptıgım sabahları kesin 3 yumurta haşlıyorum 3 beyaz 1 sarısını yiyorum yanında ağırlıklı peynır ,zeytin,süt ve 2 dilim ekmek yiyorum.işimden dolayı öğlenleri tavuk şiş yada pilav yanına tavuk tüketiyorum.spordan 2 saat once yemeyi kesiyorum.Spor yaparken dinlenme arasında 2 tane fındık fıstıklı çikolata tüketiyorum.tabi karın kası çalııcaksam yemıyorum.antremandan sonra ne bulursam yiyorum açıkcası amam genelde tavuk göğsü alıyorum biraz saman gibi geldiği için tavuk sosuyla daha hoş bi tad oluyor.öğün aralarında muz,elma,nar, mandalina tüketiyorum ama genelde muz yiyorum.akşam yemeği yerken kesin yogurt oluyor masada.akşam yemeğinden yarım saat sonra haftada 1veya 2 kere tatlı türü yiİYORUM.

YANLIŞ BİLGİ VERMEK İSTEMEM AMA YAZDIKLARIMDAN BELKİ KAFANA YATAN YADA YARDIMCI OLACAK BİLGİLERE ULAŞABİLİRSİN.TABİ HER YAZILAN DOĞRUDUR DİYE BİR KAİDE YOKTUR.ARAŞTIRIP ONAYLAYABİLİRSİNİZ...

iyi forumlar arkadaşlar bende bu spordan çıkardığım ufak tecrübelerimi paylaşmak istedim başladığımda 50 kiloydum bu spora boyum 1,78'di.Bende bir kaçınız gibi düzensiz yaptım 4 ay yaptım bıraktım 7 ay devamlı gittim yılmadım bu kez dershane üniversite olayları araya girdi tekrar bırakmak zorunda kaldım yani toplamda 6 ay sıkı bir şekilde ve bilinçli olarak yaptım ve bu sayede 64 kg'ya kadar ulaştım tabi bu kiloya ulaşmak yapım gereği kolay da olmamıştı her gün nizami olarak kilomun 5 katı kadar karbonhidrat(kompleks) 2,5 katı kadar da proteini kiloma göre ayarlamıştım.Fakat antrenörlük okumak istediğim için kursa yazıldım yazın koştum, mülakatlara girdim bu sebeplerden dolayı da yaklaşık 4-5kg verdim ama çok şükür kazandım :).Şuanda salona kayıt oldum nasipse aralık ayında başlamayı düşünüyorum yaklaşık 4 aydır yapmıyorum ve kilom 58.Önceki ve sonraki halimi de koymak istedim belki yeni başlayan arkadaşlara ilham kaynağı olması açısından.İsterseniz herşey olur KİLO ALAMIYORUM diye bir bahane yok.Ya yeteri kadar beslenmiyorsundur ya da yanlış besleniyorsundur..
Önce-Sonra http://s22.postimg.org/vusitr0td/cats.jpg

Back
Yukarı