KickBoksa ek olarak hangi sporu tercih etmeliyim

samet98

Üye
Kickboksa yazıldım.Kickboks yaparken isimİ kolaylastıracak veya kickboksla iyi gidecek bi spora gitmek istiyorum

Yaptıgım Sporun Hakkını vermek istiyorum.

Bana ne önerirsiniz ?

İyi günler.. dumbelllls

amacın kick boxda ilerlemek ise daha çok kick box antremanı yapmalısın.yeni başlamamışsın biraz zaman geçtikten sonra ağırlık antremanları yapabilirsin ama şimdi sadece antremanı tam gücünle yapmaya odaklan.

ihtisaslaşma amaç ise , bu yönde gitmen gerekir...

eğer bu kulvarda ihtisaslaşacaksan başka alternatif spora zaten vakit kalmaz...

ancak, konu "performans ,yarışma vb "değilse , ek olarak "atletizm,jimnastik" yapılabilinir...)

kıck boksun yanında boks derdim ama gard alma pozisonları çok degişik ikisi birbirine yakın gözüksede ikisi birbirine hiç benzemiyor.
jimnasnik-kıck boks veya
teakwondo-kıck boks derim bu ikisinden birini seçebilirsin.

tekvando-kickboks-boks birbirinden çok farklı şeyler, bundan emin olabilirsin.

jimnastik-kickboks veya boks-güreş olabilir.ama kickboks-güreş hakkında şüpheliyim çünkü kickbokscunun dengesi tekme atmaya hazırdır her zaman.boksör ise çok farklı boks'dayıkılmamak için ayaklar daha açık şekilde durur.

Ama şuda varki kickboksu sağlam bi şekilde yapıyorsan kombine için başka bi spora gerek yok. ;) ...

boks, kickboks tek başına yeterlidir. bununla birlikte başka bir sporu tam anlamıyla yapamazsın yapmaya çalısırsan kickbokstan fedakarlık yapmış olursun yani hertürlü yarım yamalak bir yere tam odaklanamamış bi sporcu olursun. tavsiye istiyorsan kickboksun yanında bu spora yardımcı çalışmalar yapabilirsin vücut agırlıgınla yapacagın bir çok çalışma var.

Eğer İstanbuldaysan Ertan Balaban'dan BJJ dersleri alırsın.BJJ imkanın yoksada Güreş veya Judo yap hem ayakta dövüşürsün (Strike kısmı) Hem'de yere alıp bitirirsin adamı (Grappling) benim tanıdığım 3 sene güreş yapan biri vardı kavga ederken görmüştüm onu ona yardıma gidene kadar 110 kiloluk adamı tuttuğu gibi kafa üstü yere vurmuştu.Kuvvet anlamında Güreş çok fark ettiriyor.

Kickboks ile bir yer dövüşü iyi uyumlu olur.BJJ yi seçmende senin için çok avantaj olucaktır.Yer dövüşünde gördüğüm en muazzam dövüş sanatlarından biridir.

ya kickboks yeter kardeşim 1 spor yapcan adam gibi yapcan öyle farklı farklı sporlar yapmaya çalışırsan hiçbişey yapamassın boşa kürek çekersin

ozan119 arkadaşımız haklı olabilir.İkini beraber götürmen zor olabilir.Kickboksda Profesyonel Sporcu düzeyine gelene kadar ilerle bence , ondan sonra diğer mücadele sporların adım atmaya başla...

Kickbox karete yapan arkadaslarım var . Bende gıttım kareteye cok onceden kısa bır sure soyle anlatayım karetedeki sınırsız tekme hareketleri kickboxa buyuk katkı sağlar . 2sini bir arada goturen arkadaslarım guzel ıkılı olduklarını soyluyor ama bana kalırsa kickboxun yanında güreş tarzı şeyler olmasında fayda var guclenmek ve teknık acısından .

Kickbox karete yapan arkadaslarım var . Bende gıttım kareteye cok onceden kısa bır sure soyle anlatayım karetedeki sınırsız tekme hareketleri kickboxa buyuk katkı sağlar . 2sini bir arada goturen arkadaslarım guzel ıkılı olduklarını soyluyor ama bana kalırsa kickboxun yanında güreş tarzı şeyler olmasında fayda var guclenmek ve teknık acısından .
----------

karatedeki sınırsız tekme hareketleri ??!!!...

yahu , kickboks da karate den 10 misli daha fazla tekme hareketi vardır , hem de misli misli versiyonlarıyla?!...)))

sadece kickbox yap bir süre...
önce bir temel teknikleri vs.yi oturt.
bakarsın şampiyon sporcu olursun.
sokakta da savunma için sana yetecektir.
şimdiden SAMBOyu, BJJi düşünmemelisin.

----------

karatedeki sınırsız tekme hareketleri ??!!!...

yahu , kickboks da karate den 10 misli daha fazla tekme hareketi vardır , hem de misli misli versiyonlarıyla?!...)))

Buyur ?
Kıckboxta sınırlı tekme cesıtlerı vardır karetede ıstedıgın kadar farklı teknık uygulayabılırsın .

hocam dalga mı geçiyorsun...

eğer konu " wkf stilleriise " kaç tane tekme :

mae geri
yoko geri,
mawashi geri
mikazuki geri
ura mawashi geri

ve bitti...bunlar "snap kick "olup ,yani önce kalça sonra bacaktan atılan ve tamaamı "yak bölümleri "ile olan tekmeler...sürate bakan ,ancak gerekli impulsu veremeyen cılız tekmeler...

konu kyokushin ve türevleri ise ,zaten onlar "muay thai karatesi" yani muay thai den 1968 den sonra plasee edilmiş teknikler...

böyle olsa bile sadece muay thai de salt bir alçak tekmenin bile yani "dteh pub nok" un yani low kick in (alçak tekmenin bi sürü versiyonu var...

bunlar da kendi içinde bile "kaval ile " , "ayak ile " , "kırık formda" " düz formda "olmak üzere...

-yandan yere paralelel geri yatılarak baton low kick
-yandan yere paralel geri yatılarak kırık ayak low kick
-geriye yatmadan atılan dik versiyonlar
-yukardan aşağı baton low kick
-yukardan aşağı kırık low kick ,
-düz distans low kickleri
-i. low kick baton
-iç low kick kırık
-kırık ayak -diz karışım formato tekme
-en alçak seviye tekmeler

bunlar ilk ağızda aklıma geleneler...

muay thai ve kick boks reel ortamda ringlerde ,stadlarda ,dövüşüp etkin teknik format yaratırken, karateciler "kata çizip , gevşeyen kemer sıkmaktan", sadece 1 veya 2 raundluk puanlı müsabakaar yapmaktan aşırı bitap dşmüşlerdi...))[/QUOTE]

Son düzenleme:
Dedıgın tum vurus teknıklerını bıldıgım halde dusunmeden hocamın dedıgı seyı aktardım .
Ozur dılerım sen haklısın fakat hoca soyluyor bunu anlayamıyorum nası antronor olmuşsa .
Kusura bakmayın

Back
Yukarı