Ketojenik Ile 1 Ay

xIPaNx

Üye
Mrb arkadaşlar kısaca kendimden bahsedeyim 12.sınıf bitti mezunum sınava hazırlanıyorum son zamanlarda ergenlik dolayısıyla göğüs yağlanması ve istenmeyen yağlar biraz moralimi bozdu ve zorlu sınav maratonuna sporuda eklemeye karar verdim ve salona yazıldım.15 gündür diyetteyim vücuttan su atımından başka bi etkisini göremedim.Bir arkadaşımın önerdiği ketojenik diyeti uygulamaya karar verdim ve forumu iyice araştırdım öyle ahım şahım bi kilom yok fakat çok fazla düzensiz beslenme ile 174 boyunda 66 kilo ile %20 yağ oranına sahibim :D %12-14lere indirmek sadece 4 kiloya bakıyor (yağ olarak) forumda paylaşılan araştırmaya göre bu diyette almam gereken kalori lbs hesabı x10 imiş 145x10=1450 kalori almayı hedefliyorum 30 gram karbonhidrat 96 gram yağ ve 115 gram da protein almayı hedefliyorum makroları bu şekilde ayarladım eksiklerim veya tavsiye edebileceğiniz birşey olursa yazmayı ihmal etmeyin lütfen.(1.ay sonunda before after gelecek irademe sahip olursam tabiki :D)
 
çok düşük kalori alıyorsun, ve daha ilk günden bu kadar düşük kalori alınmaz. uzun bir plan yap. hafta hafta plan yap, mesela ilk hafta 2100 kalori ile başla, 2000-1900-1800... şeklinde azaltarak git.

Normal beslen, 100 gram protein al, 60-70 gram yağ al, kalan kalorileri karbonhidrat ile doldur. Kalori düşüreceğin zaman karbonhidrattan düşürerek kaloriyi düşür.

Bütün tükettiğin gıdalar sağlıklı ve kaliteli gıdalar olsun.

ve son olarak; Acele etme. Ketojenik yapma, gerek yok şuan.
 
Bence bu yasta bu kilo ve yag oraniyla ketojenik diyet falan yapmana gerek yok. Gercek ketojenik diyet oyle magazin dergilerinde anlatildigi kadar basit degil. Vucudunu iyi taniman ve antreman programinla koordineli bir sekilde yapman lazim. Yoksa pisman olursun.

Git spor yap. Ustune bir de temiz beslen. Biradan burger kingten uzak dur yeter.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Kalorinin düşüklüğünü farkettim 1600 e çektim o kalorilerin yerine de yağ ekledim.Dediğiniz gibi yaptım protein ve yağ ihtiyacımı hesaplayıp diğer kalorileri karbonhidrattan aldım 15 gün boyunca ama benim vücudum buna sonuç vermedi zaten hepi topu 3-4 kilo fazlam var ve ketojenik yapmaya karar verdim en azından 1 ay.Genel olarak hayatımda çok kötü beslendiğimden dolayı diyetleri uzun süre yapamam yani diyeti bozduğumda kola cips yapmıyorum tabiki ama almam gereken kalorinin altında alıyorum gitgide yemek pişirmek zor geliyor ve sonuçta almayınca motivasyon tamamen düşüyor.Öğün olarak beslenme planım şu şekilde
Sabah
5Yumurta 385kcal/1.75 Karbo/32 Protein/28 Yağ
400 gram Maydanoz 148 Kalori/11 Karbo/13 Protein/2 Yağ
Antremandan 2 saat önce (genelde sabah öğünüyle beraber yiyorum kahvaltıdan 2 saat sonra felan gidiyorum spora)
100 gram fıstık 567Kcal/16Karbo/25 Protein/44 Yağ
Antremandan Sonra
200gram Tavuk Göğüs 240 Kcal/0Karbo/45 Protein/5 Yağ
+40 Gram Zeytinyağı 360 Kcal/0Karbo/0Protein/ 40 Yağ
Genel Toplam :
1600 Kalori / 28 Gram karbonhidrat/115 Gram Protein/119 Gram yağ
Maydanoz sevdiğim sebzelerden biridir günde rahatlıkla 400 gram yiyebilirim yani başka ekleyecek sebze bulamadım.
Eksilerim Artılarım şunuda koysan veya şunu çıkarsan daha iyi olur dediğiniz şeyler varsa yorumlarnızı bekliyorum
 
Back
Yukarı