Kepek Ekmeği Doğru Bilinen Yanlışlar

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve 007EMRE tarafından 30 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. 007EMRE
    Offline

    007EMRE Üye

    Katılım:
    25 Eylül 2010
    Mesajlar:
    347
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    İstanbul
    ---->Kepek ekmeği ve beyaz ekmek arasında çok fazla kalori farkı yoktur. Bu nedenle beyaz ekmek değil de kepek ekmek yediğiniz için kepek ekmek dilimini artırmanız yanlış bir beslenme biçimidir. En doğru beslenme biçimi vücudunuz için gerekli mineraller ve vitaminleri tam olarak bulunduran beslenme listesidir.

    Kepek Ekmeğinin Faydaları :

    Günlük ortalama 15-10 gr. lif alımının yapılması insan sağlığı için güvenilir bir değer olduğu bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda besinsel lif eksikliği kabızlık divertiküler hastalıklar hemoroid, kalın bağırsak kanserleri, diabet, kalp-damar hastalıklarına neden olmaktadır. Gıdaların besinsel lif içereğini artırmak amacıyla tam randımanlı hububat unları. Buğday kepeği, yulaf kepeği, soya kepeği, pirinç kepeği, meyve ve sebzelerin bazı kısımları doğal lif kaynakları olarak kullanılmaktadır.Kepek, dolayısı ile kepekli ekmek selüloz mineral madde ve B grubu vitaminler bakımından oldukça zengindir. Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle buğday kepeği ve kepekli ekmek insan sağlığı açısından benimsenecek bir üründür.

    - Zayıflamaya yardımcıdır.
    - Şeker hastalıklarının kan şekeri düzeyinin ayarlanmasına yardımcıdır.
    - Kan kolestrol düzeyinin ayarlanmasına yardımcıdır.
    - Kabızlığı önler.
    - Kansere karşı korunmada etkindir


    Fazla Kepek Ekmeği yersem ne olur?

    Kepek ekmeğinin fazlası kansızlık yaptığından dolayı fazla tüketilmemesi, eğer her öğünde kepek ekmeği alıyorsanız, akşam yemeğinde beyaz ekmek yemenizi tavsiye ederim.
    Son olarak yazımı bitirirken midesinde hazım sorunu yaşayanlar, yemekten sonra nefes almada sorunu olanlar kilo vermek isteyenler ve daha kepek ekmeğinin faydasını bilmediğim bir çok şeyi olupta burada dile getiremediğim özelliklerinden faydalanmak isteyenleri KEPEK EKMEĞİ kullanmaya davet ediyorum…

    Normal Ekmeğin Faydaları ;

    Normal ekmek, insan beslenmesi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Karbonhidratça zengin bir yapısı vardır. 100 gramında yaklaşık 240 ile 280 kalori bulunmaktadır.Un, tuz, su, maya ve gerekli durumlarda katkı maddesi ilave edilerek üretilen ekmeğin; yapılan araştırmalar sonucunda insanların ihtiyaç duydukları kalorinin %50’sini, karbonhidratların %50’sini, B grubu vitaminlerin %50’sini, proteinin %30’unu, E vitamininin %75’ini normal ekmekten sağladıkları anlaşılmaktadır.
    Ekmeğin bileşiminde kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor gibi mineral maddeler de bulunmaktadır. Ekmekte bulunan %1,5-2 civarındaki yağın önemli bir bölümünü linoleik asit oluşturmaktadır. Linoleik asit kolesterolün azaltılması, damar sertliğinin önlenmesi gibi önemli fonksiyonları içinde barındırmaktadır. Ekmek yalnızca kalori kaynağı değil insan beslenmesinde gerekli olan protein, vitamin mineral maddeleri bulunduran kolesterol ve damar sertliğine iyi gelen bir gıda maddesidir.

    Diyabetliye çavdar ekmeği :

    İçeriğinde B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko bulunan bol lifli çavdar ekmeğinin faydaları saymakla bitmiyor: Kolesterolün düşmesine, bağırsakların çalışmasına, kan şekerinin ve kan lipitlerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Koroner kalp rahatsızlıkları ve diyabet hastalığı olanların diyetlerinde de olumlu etkileri bulunuyor.
     
    nobodys bunu beğendi.
  2. Malebolgia
    Offline

    Malebolgia Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    209
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    ...kaynak?
     

Sayfayı Paylaş