program genel hatlarıyla gayet güzel görünüyor. ufak tefek değişiklikler yapılabilir, mesela; bench press'te piramit set hacim açısından daha yararlı olacaktır. 12-10-8-6 gibi bir sistem uygulanabilir. dumbell fly'ı da incline olarak yapabilirsin.
preacher curl'den sonra barbell curl, aynı noktayı vuran iki hareket pek gereksiz göründü bana. preacher curl'u atarak, barbell curl 4x10, ardından hammer curl, bicepsin son hareketi olarak da concentration curl uygulanabilir.
kanat programı gayet uygun.
şimdi, omuz biraz yetersiz gibi göründü bana. çünkü omuz bölgesi, yüksek gerilim ile, dolayısıyla fazla tekrar sayısıyla gelişen bir bölge. bunu ben de forumdaki yazılardan öğrendim ve uygulayarak yararını gördüm.
salonunuzda smith machine var mı? smith machine'de military press 4 set, 12x10x10x8 ile omuz programına başlanabilir. ardından araya shrug girebilir ve sonrasında 3x10 arnold press. sonrasında ise, yan omuzun en önemli hareketi olan lateral raise için mutlaka ve mutlaka 4x12 ve oturarak. son hareket de arka omuz için seated rear dumbell lateral raise uygulanabilir, 3x12 olarak.
kolay gelsin.

Genişletmek için tıkla...