keçi eti yaklaşık sığır ve koyun etine benzer protein oranına sahiptir. ancak içerdiği yağ oranı %50-55 daha azdır. KEÇİ ETİ (BESİN DEĞERLERİ) Adı.............: Keçi eti Ağırlık gr....: 100 Protein......: 16 Karbonhidrat: 0 Yağ…........: 9 Kolestrol...: - Kalori….....: 145 Kalsiyum....: Demir….......: A vitamini...: B1 vitamini.: B2 vitamini.: Niasin…......: C vitamini...:
en ucuza alınabilecek kırmızı et keçi eti.. besin değerleri güzel aynı zamanda tavuk etinden daha az kalori ve kolestrol oranına sahip KIZARMIŞ KEÇİ ETİ Besin DeğerleriPorsiyon Boyutu: 100 g porsiyon başıKilojul640 kjKaloriler153 kcalProtein26,46 gKarbonhidrat0 g Şeker0 gYağ4,52 g Doymuş Yağ1,133 g Tekli Doymamış Yağ1,692 g Çoklu Doymamış Yağ1,129 gKolesterol73 mgFiber0 gSodyum402 mgPotasyum395 mg
Keçi eti etlerin kralıdır, en sağlıklısıdır çünkü keçi ilacı falan kabul etmez ve serbest dağda bayırda dolaşması gerekir ama tavsiyem kıyma olarak değil kavurma haşlama olarak tüketmeniz.
bilindiği gibi sadece et yemek kas yapmaz. ben sadece keçi etinin şu et pahalılığında alternatif olduğunu anlatmak istedim. keçinin eti de tavuktan bile daha az yağlıdır. Bu nedenle kolesterolü yükseltmez.Keçi, gerek kas içi gerek kas arası gerekse deri altı yağı olarak en az yağa sahip hayvandır. Keçi eti aynı zamanda enerji metabolizmamızı hızlandırıcı bir etki gösterir. Sinir sistemi için gerekli vitamin miktarları, keçi etinde ideal koşullarda bulunmaktadır. Bunlar karbonhidrat ve yağ yakımını sağlar, aynı zamanda sağlıklı saç, deri ve tırnak oluşumuna neden olur. Keçi etinde saptanan sağlıklı yağ asit oranı yüzde 61 ile 80 arasındadır. Bu da oldukça yüksek bir orandır." Demir oranı ise tüm etlerden daha yüksektir. Kanı asidik yapmaz ve hastalıklara zemin hazırlamaz. Keçi doğada yetişen doğal taze otlarla beslenir. Yapay yemler yemez. Otlardaki etken maddeler sütü gibi etine de geçer. Böylece insan vücudu keçinin yediği doğal bitki özlerini almış olur.
Ayrıca Keçi Eti doğal CLA deposudur, CLA doğada serbest gezip beslenen hayvanların etlerin de bolca bulunur.