Kalsit, sana bir tavsiyede bulunacağım, bunu bir eleştiri olarak algılama zira sadece bir öneri sunacağım. Yaşadığın boyun sakatlığı problemi seni yıldırmamış ve tekrar bu spora dönüş yapmışsın - ki buna bir azim örneği başlangıcı diyebiliriz- ancak son mesajında görüyorum ki binlerce mekik yaptım işe yaramadı diyerek vücut geliştirme konusundaki azmini yerle bir etmişsin. İnsan bu spora başladıktan 2-3 ay sonra antreman bilincine varıyor; 6 ay sonra sadece antreman bilincine değil, araştırmanın da gerekli olduğunu anlıyor, 1 yıl sonra ise bunlarla sınırlı kalmıyor, spora başladığında hissettiği vücut geliştirme sevgisi, saygısı kat ve kat artıyor. Ancak bu süreç içerisinde kimi zaman yılmalar meydana geliyor, 1-2 hafta ara girebiliyor; fakat sonra insan tekrar bir hırsa kapılıyor. Bu bir döngüdür. Eğer bu döngüyü yaşamıyorsan zaten sporun değerini anlayamıyorsun demektir. Şimdi sana şunu söylemek istiyorum, bu spor sadece salonda öğrenilmez ya da antremanın faydası sadece salonda gerçekleşmez. Uyurken, kitap okurken, yemek yerken gelişirsin -sporun güzelliklerinden biri de budur- ve daha fazlasını elde etmek istersin. En önemlisi ise araştırmaktır. Gerçekten bir hedefin varsa ki olduğuna eminim- okuyarak da bir çok şey öğreneceksin. Gelelim verdiğin örneğe, karın bölgesi ve mekik konusunda başarıya ulaşamamışsın, çünkü bir araştırma yapmamışsın. Bu konu o kadar klasik bir konu halini aldı ki, bir çok kişi sorunun cevabını biliyor. Cevap şu: Binlerce mekik çekmek, seni sonuca ulaştırmayacaktır. Eğer mekikle birlikte hafif hatta çok hafif yağlı bir diyet uygulamazsan, kardiyo yapmazsan ve her gün rastgele mekik çekersen bu olumsuz sonuç kaçınılmaz olacaktır. Karın kasları da vücudun öteki bölgeleri gibidir. Haftada 3-4 gün çalışmak yeterlidir, binlerce mekik zaman kaybıdır; yağlı yediğin sürece karın bölgesinde gelişmemek normaldir ve en önemlisi araştırmamak karın bölgesinde olduğu gibi her konuda problem yaratır. Belki bunları zaten biliyordun ancak sonuca ulaşamadığına göre bir şeyler yanlış demektir; bunu da geçtim zaten spora başlayalı o kadar az zaman olmuş ki, istediğin sonuçları hemen görememek seni yıldırmaya başlamış.
Konu biraz dağıldı, söylediklerimi bağlayarak bitiriyorum. Simetri ya da ölçü farklılığı takıntı gibidir, bazı kimselerde olur. Bazı şeyleri sürekli aklına taktığında sorun iyice büyüyomuş gibi görünür. Vücut bir şişip bir inmez durduk yere, buna emin ol. Sadece bu sporun belli kurallarına uy, araştır, çaba göster ve en önemlisi asla vazgeçme.
Saygılar.
Son düzenleme: 3 Temmuz 2008