Kasların çıkıp anlık kaybolması :S

Konusu 'Yeni Başlayanlar Bölümü' forumundadır ve kalsit tarafından 3 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. kalsit

kalsit Üye

Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Aslında başlığı tam olarak yazamadım. Çünkü bende yeni başlayanlardan olduğum için pek bir anlam veremiyorum. 2 ay kadar spor salonunda bu spor ile uğraştım. Daha sonra omuz çalışırken boynumu yanlış pozisyonda tutmadan dolayı boyun ağrısı geçirdim ve 15 gün tedavi gördüm. Daha sonra kaburga ağrıları, grip v.s derken 2 ay ara verdim. Normalde şu anda 4. ayımda olmam gerekirken sıfırdan başladım ve evde dumbell ile calısıyorum.

Yaklaşık 3 saat önce göğüs ve ön kol çalıştım programımı tamamladım. Antremandan 5 dk sonra gidip acemi egosuyla hemen aynaya baktım ve göğüslerimin şiştiğini ve çok sexy durduğunu gördüm. Laptop'ın başına geldim ve bütün forumu okumaya başladım :) 30 dk sonra göğüslerim indi, kollarımda ki güzellik gitti v.s. Sinirlerim bozuldu tabi. Aradan 5 dk geçti ve ben hala laptop kucakta yatagımda yatarak forumu okuyorken bir baktım göğüs ve kollarım şişmiş. İdman yok birşey yok. Sadece yatıyorum ve okuyorum. Aradan 10 dk geçti tekrar indiler. Bu şekilde 3 saat boyunca inip şiştiler 5 - 10 dk arayla.

Şu anda mesajı yazarken şiştiler tekrar, büyük ihtimalle de mesajı gönderdikten sonra inecekler :)

Sizce bunun sebebi nedir ? Normalde bir insan çalışırsa çalıştırdığı yerlerde şişme olmaz mı ? Ben sabah uykudan kalkınca geriliyorum şişmeye başlıyor. Kahvaltı ederken iniyor gibi acayip durumlar söz konusu.

Umarım anlatabilmişimdir.

2. GallienoFerri

GallienoFerri Üye

Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Ankara
    Göğüs antremanı sonrası kanın göğüs bölgesinde toplanması ve normal hale göre vücudun daha estetik görünmesi elbette olağandır. Ancak, senin iddianın geçerli olduğunu kabul etmek pek mümkün görünmüyor. Yatarken birden tekrar şişmeye başladı gibi bir ifade kullanmışsın, üstelik bu durumun sık aralıklarla tekrar ettiğini söylemişsin. Bir ihtimal yattığın için kanın kısmen de olsa üst bölgelerde toplanması mümkün olabilir -ki bana bu da çok doğru gelmiyor-. Asıl sebebin vücuduna yansıyan ışıktaki değişiklik olduğunu düşünüyorum, zira iyi bir ışık vücuttaki hatları daha belirgin gösterir, bu da göz yanılmalarına neden olabilir.
    Vücutta durduk yere antreman yapmaksızın bir inip bir şişen bölge olmadığına emin olabilirsin. Sadece bazı durumlarda kol insana daha sert gelebilir ya da karın bölgesi konusunda hiç olmadığın kadar memnun olabilirsin, bu da senin söylediğin gibi sık aralıklarla gerçekleşmez.

3. kalsit

kalsit Üye

Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Şu anda sol göğsümde sarkıklık var ve sağ göğsümde inik vaziyette. Yaklaşık 5 dk önce tuvalete gittiğimde aynada kendime baktım ve göğüs ucum küçülmüş kaslarım sıkılaşmıştı. Dediğim gibi çok garip birşey. Bende pek anlamadım ya da anlatamıyorum.

Zaten 2 aydır 1000 lerce mekik çekmeme rağmen 1 cm bile göbeğimde erime olmadı. Bu gidişle sporu bırakacağım.

4. GallienoFerri

GallienoFerri Üye

Beğenileri:
    34
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Ankara
    Kalsit, sana bir tavsiyede bulunacağım, bunu bir eleştiri olarak algılama zira sadece bir öneri sunacağım. Yaşadığın boyun sakatlığı problemi seni yıldırmamış ve tekrar bu spora dönüş yapmışsın - ki buna bir azim örneği başlangıcı diyebiliriz- ancak son mesajında görüyorum ki binlerce mekik yaptım işe yaramadı diyerek vücut geliştirme konusundaki azmini yerle bir etmişsin. İnsan bu spora başladıktan 2-3 ay sonra antreman bilincine varıyor; 6 ay sonra sadece antreman bilincine değil, araştırmanın da gerekli olduğunu anlıyor, 1 yıl sonra ise bunlarla sınırlı kalmıyor, spora başladığında hissettiği vücut geliştirme sevgisi, saygısı kat ve kat artıyor. Ancak bu süreç içerisinde kimi zaman yılmalar meydana geliyor, 1-2 hafta ara girebiliyor; fakat sonra insan tekrar bir hırsa kapılıyor. Bu bir döngüdür. Eğer bu döngüyü yaşamıyorsan zaten sporun değerini anlayamıyorsun demektir. Şimdi sana şunu söylemek istiyorum, bu spor sadece salonda öğrenilmez ya da antremanın faydası sadece salonda gerçekleşmez. Uyurken, kitap okurken, yemek yerken gelişirsin -sporun güzelliklerinden biri de budur- ve daha fazlasını elde etmek istersin. En önemlisi ise araştırmaktır. Gerçekten bir hedefin varsa ki olduğuna eminim- okuyarak da bir çok şey öğreneceksin. Gelelim verdiğin örneğe, karın bölgesi ve mekik konusunda başarıya ulaşamamışsın, çünkü bir araştırma yapmamışsın. Bu konu o kadar klasik bir konu halini aldı ki, bir çok kişi sorunun cevabını biliyor. Cevap şu: Binlerce mekik çekmek, seni sonuca ulaştırmayacaktır. Eğer mekikle birlikte hafif hatta çok hafif yağlı bir diyet uygulamazsan, kardiyo yapmazsan ve her gün rastgele mekik çekersen bu olumsuz sonuç kaçınılmaz olacaktır. Karın kasları da vücudun öteki bölgeleri gibidir. Haftada 3-4 gün çalışmak yeterlidir, binlerce mekik zaman kaybıdır; yağlı yediğin sürece karın bölgesinde gelişmemek normaldir ve en önemlisi araştırmamak karın bölgesinde olduğu gibi her konuda problem yaratır. Belki bunları zaten biliyordun ancak sonuca ulaşamadığına göre bir şeyler yanlış demektir; bunu da geçtim zaten spora başlayalı o kadar az zaman olmuş ki, istediğin sonuçları hemen görememek seni yıldırmaya başlamış.
    Konu biraz dağıldı, söylediklerimi bağlayarak bitiriyorum. Simetri ya da ölçü farklılığı takıntı gibidir, bazı kimselerde olur. Bazı şeyleri sürekli aklına taktığında sorun iyice büyüyomuş gibi görünür. Vücut bir şişip bir inmez durduk yere, buna emin ol. Sadece bu sporun belli kurallarına uy, araştır, çaba göster ve en önemlisi asla vazgeçme.
    Saygılar.

Son düzenleme: 3 Temmuz 2008
  5. kalsit

kalsit Üye

Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Saygı benden. Mesajların için teşekkür ederim. Az önce beslenme bölümüne bir başlık açtım protein kullanımı ile ilgili. O olay da çok sinirimi bozdu. Spora devam edip protein alımımı arttırmam gerekiyor ancak bundan korkuyorum. Başıma gelen olayı da yazdım ki benim gibi acemi arkadaşlar direk ilk hevesle çılgınca şeyler yapmasın diye.

Neyse başlıkta belirttiğim olay da paranoyaklaştığımı düşünmüyorum ama 5 10 dk arayla göğüs resimlerimi çekip foruma koyacağım. Video ayarlayabilirsem onu koyarım daha iyi olur. Ona göre yorumlarız artık.

Tekrardan teşekkürler mesajların için. Saygı bizden. Hayırlı kandiller ve akşamlar.

6. SRTN

SRTN Üye

Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    dostum mekik cekerek yağlarını eritemezsin.. yağların altındaki kasları güçlendirirsin. Göbekteki yağlardan kurtulmak istiyorsan diyet yapmalısın. Bu sporu bırakmana da gerek yok cunku sabırlı şekilde doğru şeyleri yaparsan ilerlersin ;)
    saygılar

7. kalsit

kalsit Üye

Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İşte gittiğin spor salonu 4/4 lük olmasına rağmen hocalarında iş yoksa benim gibi cahil kalmak kaçınılmaz oluyor. Bana yağların göbekte toplanacak bu yüzden de mekik çekip atacaksın demişlerdi. Günde 500 mekik programı yazdıklarında ben şok olmuştum ve tüm kasmalarıma rağmen 100 ü geçememiştim. Sonra 200 e kadar çıktım ama artık kusma noktasına gelmiştim. Bana ilk 3 ay birşey hissetmezsin sonra bir anda verirsin dediler. 4. ay. Ben spora 2 ay ara verdim hastalık ve sakatlıklardan dolayı ama bu süreçte 12 yıl aradan sonra bisikletimi yaptırdım koşmaya başladım günde 10 km yol yürüdüm yani sporu body haricinde bırakmadım. Ancak hiçbir değişme olmadı. Yağlı yemeklerden uzak durmaya çalışıyorum mümkün olduğu kadar. Her fırsatta hareketli olmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar. Ancak dediğim gibi ... Hiçbirşey değişme olmadı. Göğüslerim kollarım omuzlarım v.s bölgelerim 2 aylık body ile gözle görülür ilerle kaydetmesine rağmen göbeğimde tık yok. Herkes emekli göbeği diyip sinir ediyor :) Bazıları 1 yıldan aşağıya erimez diyor. Spor salonunda tanıştığım çocuk 5 ayda müthiş bir diyet ve spor ile 39 kilo verdiğini ve başlamadan önce benimkinden 2 kat daha fazla göbeği olduğunu söylüyor.

Bu spor böyle pis bir duruma sokuyormuş insanı. Bunu anladım :) Kime inanacağını bilemediğin gibi herkes birşeyler biliyor ve söylüyor. Benim gibi acemilerinde morali sıfır oluyor ve bırakma noktasına geliyor. Vallahi Allah'tan tek dilediğim sabır sabır sabır

Sayfayı Paylaş