Karbonhidratları yağa dönüştüren gen bulundu

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve MT tarafından 21 Mart 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. MT
    Offline

    MT Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2007
    Mesajlar:
    519
    Beğenileri:
    1.054
    Ödül Puanları:
    0
    ABD'li bilim adamları, karbonhidratları yağa dönüştüren geni buldu. Keşif, insanların şişmanlama korkusu olmadan yüksek karbonhidrat içeren gıdaları tüketebilmelerinin önünü açabilir.


    CHICAGO - Kaliforniya Üniversitesi'nden bilim adamlarının Cell dergisinde yayımlanan araştırmasında, DNA-PK denilen genin, karaciğerde karbonhidratlarının yağa dönüşmesi sürecini düzenlediği bildirildi.

    Araştırmada çalışan Roger Wong, araştırmalarının sonucunda, bir gün insanların şişmanlama korkusu olmadan ekmek, pasta ve pirinç yiyeceklerini umut ettiğini söyledi.

    Wong, yaptıkları araştırmada, DNA-PK geni bulunmayan farelerin genin bulunduğu normal farelere göre daha ince ve yüzde 40 oranında daha zayıf olduğunu belirlediklerini kaydetti.

    Genden yoksun olan farelerin yüksek karbon içeren gıdaları yediklerinde kilo almadıklarını, ayrıca kanlarındaki kolestrol düzeylerinin daha düşük olduğunu vurgulayan Wong, kolestrolün düşük olmasının kalp krizi riskini azalttığına dikkati çekti.

    İnsanın da aynı gene sahip olduğunu vurgulayan bilim adamları, DNA-PK geninin ilaçlarda ve obeziteyi önlemede kullanılabileceğini bildirdiler.

    Kaynak:ntvmsnbc.com
     
    bonatschi ve burakula01 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş