forumda kilo basina 2 gr protein 4 gr karbonhidrat alinmasi gerektigini okudum. ben 70 kiloyum yani 140 gr protein ve 280 gr karbonhidrat almam gerekiyor ama aldigim protein tozunun ustunde yetiskin birinin 40 gr dan fazla olarak aldigi proteinin vucut tarafindan islenmeyecegi ve tekrar vucut tarafindan disari atilacagi yaziyor. simdi hangisi dogru? yada net bir soru ile parotein ve karbonhidrat alimini nasil yapmaliyiz(toz olarak) ayrica gram yerine yemek kasigi cay kasigi gibi ölcutler verirseniz sevinirim. bilgisi olan lutfen paylassin.
Okudukların doğru ama normal bir insanın değil bb yapan bir insanın kilo başına 1,5- 2 gr protein, 4 gr kadarda karbonhdrat alması lazımdır. Yalnız ölçü olarak alman gereken 40 gr protein günlük değil 1 öğündeki alacağın proteinin 40 gr aşması gerektiğini söylüyor sana açıkçası her öğün 40 gr pprotein üstü alma diyor. Öncelikle protein tozunu hemen başlar başlamaz neden kullanıyorsun ki? bence bunları ilk 3-4 ay besinlerden almaya çalış bunla ilgili yardımı bu bölümdeki diğer başlıklar altında bulabilirsin. Karbonhidrata gelince zaten yediğin herşeyde karbonhidrat var neden toz olarak almak istiyorsun ki biraz iştahın varsa bunu gündelik yiyeceklerinle doğal yoldan muhakkak tamamlarsın ama iştahın yoksa bence iştahını açmak için elinden geleni yapman lazım çünkü bu spordan tam verim alabilmen için beslenmen şart yoksa bişey bekleme derim ben. Eğer aldıysan ve şu anda elinde mevcutsa Suplementler başlığı hakkındaki yazıları okusaydın bunların hiç birini sormazdın...
benim tam olarak ögrenmek istedigim protei tozu ve karbonhidrat tozu aldim bunu en bilincli nasil kullanabilirim. yani ne zaman kac gr daha dogrusu su gram isni anlayacagimiz sekilde yazan olursa daha iyi olur yemek kasigi cay kasigi gibi. ve hangisini ne zaman kullanmak lazim.gunde kac defa.
40 gr ne proteinmi arkadaslar bu ölculeri gr yerine baska bisey yazamazmisiniz yemek kasigi gibi falan.
arkadaslar paco muz demis ben hemen bi konu aciyim dedim... bos yere yeni konu acmiyim da burda yaziyim dedim... bildiginiz gibi vücut muzdaki karbonhidrati cok cabuk alabiliyor bu yüzden maratonlarda falan kosanlara muz bile verirler yanliz benim anlamadigim sey su... muz sirf basit karbonhidrat icermiyordur sanirim. bildiginiz gibi antremandan sonra ekmek makarna gibi seylerden karbonhidrat almak yerine basit karbonhidrat almak daha dogruymus yani üzüm suyu veya normal seker. muz bu basit karbonhidratlar grubuna mi giriyor??? ben cekiniyorum muz yemeye bazen antremandan sonra. onun icin hep önce yiyorum. bu ne derece dogru? yardim ederseniz sevinirim.
muzun sindirimi makarna veya pirince göre kolaydır ama glisemik endeksi düşüktür,yani kana geç karışır ama uzun süreli enerji verir...antreman sonrası keinlikle glisemik endeksi yüksek kana hızlı karışan karb.lar alınmalı..neler olabilir bunlar;izotonik sporcu içecekleri,meyvesuları,bol şekerli limonata gibi..
muz, yüksek miktarda potasyum içerir. potasyumun en büyük özelliği kas koruyucu olmasıdır. bb ile uğraşanlar muzu karbonhidrattan çok potasyum için yerler.
arkadaslar verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. birde sunu acikliga kavusturabilirsek cok sevinecegim. bu karbonhidrat protein kreatin amino bunlarin hepsini kullaniyorum ve 2 ayda kas olarak tam 6 kilo aldim. her gun yeni birsey ögreniyorum bu form sayesinde.mesela kreatini ilk basta sutle almistimki bu yanlismis.simdi uzum suyu ile aliyorum.bunun gibi seyler. simdi bilgisi olan biri yazsin burayada ögrenelim.tum bu saydiklarim karbonhidrat protein kreatin amino bunlari nasil kullanmaliyiz.yani sabah kalkistan itibaren antrenmandan öncesi sonrasi neyi neyden önce neyi neyden sonra kullanmaliyiz. ölcüler nasil olmali.yani gramaj olarak. birisi bu konuyu programli bir sekilde izah ederse eminimki bir cok arkadas bundan faydalanacaktir.
rafet78; Forumun başlıklarını kontrol edip okumaya başlarsan bu konular hakkında ne kadar fazla soru sorulduğunu bulabilirsin.
şunu söyliyimki 2 ayda 6 kg kas olarak yapılandım diyorsun sana sunu söyliyim bak 1 kg yag bi voleybol topu kaderken , 1 kg kas bi pinpon topu kadardır.onun için 2 ayda 6 kg kas yapman imkansızdır . yaparsın ama zaman ister. bu kadar cok ta suplementlere yüklenme dostumronine coleman bile yıllık 14 kg kas yapabiliyor amca saygılarımla (badiciler kardestir)
yok firtina 2 ayda 6 kilo aldim kas olarak derken aslinda söylemek istedigim 6 kilo aldim vede kaslandim demek istemistim.tabiki aldigim kilolarin hepsi kas degil.ama 2 aydada 6 kilo az degil kardes bu arada 7 oldu aldigim kilo disiplinli bir sekilde devam ediyorum antrenmana ve beslenmeye. ama sunu fark ettim insanin kilo almasi icin önce isi kafada bitirmesi lazim. yani inanmasi ve istemesi lazim.bence en önemli olay bu.
sevindim dostum senin adına ya biraz neyedin ne yaptın anlatsan iyi olur .maksat bilgi ve tecrübeleri paylasmak demi
aslinda bu 6 kilo icin cok ekstra bisey yapmadim. haftada 4 gun antrenman.her gun vucudun en fazla 2 bölgesini calistirdim.agir kilo ve az tekrar maksimum 8 tekrar 4 er defa. böylece kendimi zorladim ama yormadim.yorulunca vucut enerji yakimini fazlalastirir bu enerjide kaslardan yani kilolardan gider. amino kullandim kaslardan kaybetmemek icin antrenmandan 20 dk önce 5 gr 40 dakika sonrasi 5 gr daha. kreatin kas yapimi icin son derece önemli bunuda ihmal etmedim.gunde 5 gr. gunde iki defa protein tozu 300 ml sute 4 yemek kasigi toz. özellikle antrenmandan sonra.yaninda birde muz.(karbonhidrat) antrenmana ac gitmedim ama cok yiyerekte gitmedim. cok istahli birisi degilim bunun icin yedigim seyleri yuksek kalorili seylerden sectim. kahvaltiya özen göstrerdim mesela fistik ezmesi cok iyi, 2 tane yumurta salam tavuk salami gibi seyler yedim. ve gunde 4 ögün yedim.haslanmis tavuk haslanmis patates.sigir etinden steak. ama asil isin sirri bunu beyninize inandirmak arjkadaslar meditasyon gibi gelecek size ama bu cok önemli bir olay. inandiginiz seyde basari oraniniz inanamayacaginiz kadar artiyor.önce inanmak ve azimle baslayin.