Karaciğer ( Dana ) Besin Değerleri

BeachBoy

Üye
attachment.php

attachment.php

Karaciğer bol demir, fosfor ve çeşitli vitaminler içerir. Sporcular ve öğrenciler için de çok faydalıdır.Ciğer, enerji düzeyinizi de arttırır.Yapılan bir araştırmada haftada bir kez ciğer tüketen kimselerin özellikle yüzme sırasında eskiye oranla daha dayanıklı olduğu gözlemlenmiştir.

100 gramında 29.1 gr protein , 5 gram yağ oranı , vitamin ve mineral deposu olan karaciğer tam bir sporcu besinidir.

attachment.php

B12 ve folik asidin bol miktarda bulunduğu ciğer, protein açısından da zengindir. Ciğer bilindiği üzere bünyesinde barındırdığı mineraller ile tam bir besin deposudur. Ciğerin özellikle kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

attachment.php
attachment.php

Eklentiler

• 1.jpg
    1.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 8.589
  • 2.jpg
    2.jpg
    43 KB · Görüntüleme: 8.579
  • 3.jpg
    3.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 8.322
  • 4.jpg
    4.jpg
    46,1 KB · Görüntüleme: 8.013
  • ciger_400x287.jpg
    ciger_400x287.jpg
    37,6 KB · Görüntüleme: 7.964
Hocam protein oranı yüksek güzel ama kolestrol oranı çok yüksekmiş ciğerin ondan hergün yemek zararlıymış . yanlız b12 nedir öyle yüzde 1100 die bi oran olur mu:D

en kral aminoasit bu besinde.. yani natureller arasında.

spor yapıyorsan kolestroldan korkma zaten et pahallı hergün yiyemezsin istesende.

bence oldukca ıyı bır besın besınsel acıdan fakat ehr gun yenbılırmı orası tartısılır bence her gun yenemez

kı su var ben bılmıyorum ama dana karacıgerıde etten asagı kalır bır yanı yok fıyat olarak

dışarıda yemek yerken haftada bir ciğer yerim. besin değerinin yüksek olduğunu biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. test sonuçlarımda kolesterolüm düşük çıkarsa haftada ikiye çıkarırım.

Bu tarz başlıklar açarak bizlere çok güzel bilgiler sunuyorsun BeachBoy.
Çok teşekkürler.
Paylaşımlarının devamını bekliyoruz.

Geçtiğimiz pazar akşamı, kız arkadaşım gelirken arnavut ciğeri almış bende bayılırım ciğere, kahvaltıda, öğle yemeğinde gece yatmadan her zaman yeme potansiyelim vardır. 300 gram eziverdim, ya neymiş acaba bunun besin değerleri diye arattım internett, hatta önce BFTR'de arattım ama bulamadım, bir gün geç koymuşsun BeachBoy, lütfen daha dikkatli olalım :P.

Bu arada ciğerden midir bilmem ama dün enerji patlaması yaşamaktaydım, antrenmana gitmek için sabırsızlanıyordum.

Gerçekten değerler inanılacak gibi değil 29 gr protein. Bunun yerine tavuk ciğeri yesek aynı etkiyi veriri mi

cok severim cigeri herzaman olmasada arada bir yerim emegine saglık

Gerçekten değerler inanılacak gibi değil 29 gr protein. Bunun yerine tavuk ciğeri yesek aynı etkiyi veriri mi

Tavuk ciğeri dana ciğerine nazaran yağ ve kolestrol oranı biraz daha fazla. 24 gr kadar protein içeriyor ve vitamin ve mineral içeriği dana ciğeri kadar yüksek değil. Ama fiyat olarak dana ciğerinden çok daha ucuz. Zannedersem 5 - 6 TL / kg olması lazım.

Millet haftada 3 gün ciğer yesek bir zararı olurmu? Kolesterol falan önemli değil.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çiğ. Ama zaten çiğ üzerinden hesap etmelisin.
Dostum peki 100 gr Dana eti fatsecret de 29.85gr görünüyor bu sence çiğ mi pişmiş mi? Bazı sitelerde pişmiş 100gr a 30.85 gr Protein içerir yazıyor çok absürt fark çıkar senin bilgin varsa 100 gr çiğ de mi 30 civarı protein var pişmiş te mi?

Dostum peki 100 gr Dana eti fatsecret de 29.85gr görünüyor bu sence çiğ mi pişmiş mi? Bazı sitelerde pişmiş 100gr a 30.85 gr Protein içerir yazıyor çok absürt fark çıkar senin bilgin varsa 100 gr çiğ de mi 30 civarı protein var pişmiş te mi?
Çiğde 30gr var. Fatsecret ben de kullanıyorum, her şeyi çiğ halde hesapla. Mesela bugün 200gr ciğer yediysen; 58gr protein aldın demektir. Fazlasını düşünmene gerek yok.

Çiğde 30gr var. Fatsecret ben de kullanıyorum, her şeyi çiğ halde hesapla. Mesela bugün 200gr ciğer yediysen; 58gr protein aldın demektir. Fazlasını düşünmene gerek yok.
Eyvallah ozaman bugün tek öğün biraz b.kunu çıkardım demek 410gr çiğ Dana eti yağsız yedim yani tek öğün 122 gr Protein gün toplamı da 190gr civarı neyse oda faydalı total kalori 2250 olmuş oldu 2500 max gidiyorum 175 84 kgım

Eyvallah ozaman bugün tek öğün biraz b.kunu çıkardım demek 410gr çiğ Dana eti yağsız yedim yani tek öğün 122 gr Protein gün toplamı da 190gr civarı neyse oda faydalı total kalori 2250 olmuş oldu 2500 max gidiyorum 175 84 kgım
Kilonuzun 1.6-2.2 katı kadar protein totalde almanız yeterli. Bir günde 410 gr yerine 2 güne bölmek daha mantıklı olabiliyor çoğu zaman. Bunun dengesini siz ayarlarsınız.

Back
Yukarı