Şayet alt miğdede yağlanma olması olağan, çok kısıtlı yapılan diyetler haricinde doğal olarak miğdede biraz yağlanma olur.
Bu altı paket diye tabir edilen karın kaslarının gözükmesine engel oluyorsa yağ oranınız yada vücut sıvınız yüksektir.
Dolayısıyla tuz azaltılmalı ve kardio arttirilmali, superset ve kısa dinlenme süreleri içeren çalışmalar arttirilmali.
Çünkü en önemli iç organlarımız karın kaslarının arkasında duruyor. Dolayısıyla bel çevresi ve göbek bölgesinde biraz yağlanma olabiliyor. Bu vücudumuzun DNA şifresine böyle yazılmış.
Trigliserit seviyelerinin yüksek olup olmadığı önemli.
Şayet, trigliserit kanda,
Şekerli unlu ve işlenmiş früktöz ve işlenmiş glikoz içeren kaynaklar alımı arttıkça trigliserit seviyeleride artar.
ikincisi çiçek yağları, işlenmiş doymuş yağlar ve bu tarz yağlarla üretilen hamur işleri cipsler ve işlenmiş rafine edilmiş karbohidratlar trigliserit seviyelerini arttirir.
üçüncüsü, Hareketsiz yaşantı ve ağir stress trigliserit seviyelerinde artışa neden oluyor yeterli testosteron yapılamaması trigliseriti arttiriyor.
Peki trigliserit nasıl düşüyor?
Hayvansal Yağları beslenmemizde arttirdiğimizda karbohidratları doğadaki hali ile ve daha az tükettiğimizde trigliserit düşmeye başlıyor.
Doğal içecekler kullanmaya başladığımızda ve fermente edilmiş süt ürünleri trigliserit seviyelerini düşürüyor.
En önemlisi hareket etmek, Gunde en az 2-3 saat yürünmesini öneriyorum ben.
Eğer ağirlik çalişilacaksa, karbohidrat alımlarını
sabah erken saatlerde, antremandan önce ve antremandan sonra yapın.
Karbohidratlar ile doymayın, yağlı ve proteinli besinlerle doyun.
Özellikle kabuklu yulaf, esmer pirinç ve bulgur gibi temiz kaynaklara yönelin.
Taze (sıkma) meyva suyu için, ve iyi uyuyun.
Meyva püreleri hazırlayın, özellikle karaciğer glikojen deposu 75 gram. Dolayısıyla früktöz karaciğerde depo ediliyor. Bu yüzden früktöz kan yağlarını arttirir. Früktoz çok sınırlı tüketilmeli. ayrıca yüksek protein alımlarında gut hastalığına sebebiyet veriyor.
Vücudumuzun glikojen deposu sınırlı bu yüzden karbohidratı sınırlı tuketmeye çalışın ve bol bol su için. Glikojen deposu 400 gram kadar, bazı vücutcularda bu dahada artiyor.
Dolayısıyla karbohidratların yüksek olduğu bir programda glikojen kaslarda depolandıktan sonra artan glikojen vücutta Asetil Koenzim A formuna çevrilip vücut yağ deposuna gönderiliyor.
Bu yüzden idman yapılmayan dönemlerde daha az karbohidratlı beslenilmeli. idmanlar arttikça karbohidrat tüketimi arttirilmali.
Kan şekeri dengesinin korunması çok önemli.
Özellikle salatalar, turşu, yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tuketin.
Son düzenleme: 26 Aralık 2010