kalçayı ufaltma

merhabalar, ben bu sporda yeni sayılırım 21 yaşındayım 3 ay 10 gündür (hemen hemen) bu sporla uğraşmaktayım, bu süre zarfında biraz yağ biraz kas olarak 59 kilodan 72 kiloya çıktım(1.75 boy) ama son bir ayda aldığım kiloların bir kısmı kalça bölümümde yoğunlaştı, aldığım tepkiler kalçamın vücudumla doğru orantıda olduğu, ancak belim ince olduğu için kalçamı biraz ufaltmak istiyorum. bunun yolu nedir? egzersiz yada bir tür diyet uygulabilirmiyim? burada saygıdeğer hocalarımdan yardım istiyorum

şimdiden teşekkürler
 
Umarım tabiri yanlış anlassınızda eğer kendini koca popolu buluyorsan çokta endişelenme. Bayanlar leblebi g.tlü erkeklerden hoşlanır. Tabi kalça yapısındaki bağzı farklarda var mesela karşıdan bakılınca kalça geniş durmasıyla dar kalça iskeleti yani pelvis kemiğinin darlığındanda kaynaklanan yandan duruşta kalçanın çıkık durması biraz fark eder.
Eğer karşıdan bakılınca kalça geniş gibi geliyorsa bu zamanla yan oblik kasları ve latisimus bölgesi geliştikçe orantılanıp boşluğu dolduracaktır.
Eğer yandan kalça fazla çıkık görünüyorsa buda yağ oranını daha aşağıya çekip glutual bölge dediğimiz kalça kaslarına ağırlıklı olarak hitab eden tam çöküşle squat, deadlift gibi egzersizleri bu bölgeye hacim kazandırdığı için kontrollü yapmak veya biraz kaçınmakta fayda olur.
 
Eğer yandan kalça fazla çıkık görünüyorsa buda yağ oranını daha aşağıya çekip glutual bölge dediğimiz kalça kaslarına ağırlıklı olarak hitab eden tam çöküşle squat, deadlift gibi egzersizleri bu bölgeye hacim kazandırdığı için kontrollü yapmak veya biraz kaçınmakta fayda olur.

Kalçayı çalıştıran hareketleri az ağırlık çok tekrar yaparsa faydası dokunmazmı ?
 
40-50 tekrar şeklinde belki biraz faydası olur oda sadece biraz ve bir seviyeye kadar; bununla beraber kardiyo ve/veya diyetle yağ yakmayla daha iyi netice alırsın hatta bunun için bölgesel çalışmaya hiç gerekte yok. Dediğim gibi kalça genişliğinden şikayet ediyorsan muhtemelen o daha çok iskelet yapısından kaynaklanıyordur. Sırt-koltuk altı ve omuz genişliğin orantılı olarak gelişmişse sorun teşkil edecek kadar birşey olduğunu düşünmüyorum yanılıyorda olabilirim.
Kesin yorum yapmakta yanlış olur bir resmini koysan sonra programını falan yazsan belki daha iyi yardımcı oluruz.
 
Back
Yukarı