Kahve Her Zaman Yağ Yakar mı ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve rockybalboa7 tarafından 23 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. rockybalboa7

rockybalboa7 Üye

Beğenileri:
    4.482
    Ödül Puanları:
    0
    Kahve her zaman yağ yakar... mı acaba?

Yanlış:
    Kafein bir uyarıcıdır ve sinir sisteminin uyarılmasıyla vücut ‘catecholamine’ denen maddeler salgılar ve bunlar da yağ hücrelerini hedef alır ve vücut yağını yakıt olarak kullanır.

Bu yüzden kahve yağ yakıcı olarak kabul edilmiştir. Sorun şu ki, kahve karbonhidratla birleştiğinde –yani kahveye şeker attığınızda– yağ depolayan insülin hormonu seviyesindeki artış nedeniyle kahvenin yağ yakıcı potansiyeli iş göremez hale gelir. Catecholamine’ler ancak insülinin yokluğunda daha fazla yağ yakabilirler.

kaynak muscle and fitness

dishiwelet ve mr_dblue bunu beğendi.
  2. M£RT

M£RT Üye

Beğenileri:
    114
    Ödül Puanları:
    0
    Peki kafein ile creatin birlikte kullanılmalımı? Biri vücutta su tutuyor diğeri vücuttan su atıyor ve yağ yakımına yardımcı.İkiside enerji veriyor...

3. nitrococuk

nitrococuk Üye

Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

Ben şöyle sormak isterim. Günde 2-3 bardak şekersiz kahve içsem, + günde birer porsiyon lahmacun, pide, iskender kebap, pizza yesem zavallı kahve hangi birini yakardı acaba ? :)

4. SCHWARZXXL

SCHWARZXXL Özel Üye

Beğenileri:
    4.706
    Ödül Puanları:
    123
    Ben kullandım. Şekersiz Türk kahvesi ile kreatini antrenman öncesi aldığımda enerjim üzerinde olumlu bir etki gördüm.

dishiwelet ve rockybalboa7 bunu beğendi.
  5. nitrococuk

nitrococuk Üye

Beğenileri:
    447
    Ödül Puanları:
    0

Creatine, anaboliktir. enerjiden çok güç kazanımı sağlar demek daha doğru olur.

Kahve'nin su atımı konusu şüpheli. Atar diyen uzmanlar var, atmaz diyenler var, çok kayda değer bir dehidrasyon yaratmaz diyenler var.

Sayfayı Paylaş