Kaanlar (lor) böreklik peynir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gakkos
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gecen gün bı gazetede ınsanın meatabolızma saatelerı ıle ılgılı bı makale okudum ve orda ınsan sındırım sıstemının saat 9 dan sonra sındırımı durdurudugunu ve 9 dan sonra yenen yemegın sındırım tekrar aktıf hale gelene kadar (sabah) mıdede oylece kaldıgını yazıyordu. e durum boyle ıken gece casein proteınlerı alma cabalarımız anlamsız durmuyormu?

saygılar......

bence yanlış anlamışsın . sindirim duruyorsa 9 dan sonra tuvalet ihtiyacı da olmaz insanın ??
doğru okuyalım
doğru anlayalım
doğru aktaralım.

kaanlar lor peynirini izmir bölgesinde edinebilen var mı acaba ??? bugün bime baktım kalmadı dediler bugfünlerde elde edebilen varsa nerden aldıgını söleyebilir mi...

kaanlar lor peynirini izmir bölgesinde edinebilen var mı acaba ??? bugün bime baktım kalmadı dediler bugfünlerde elde edebilen varsa nerden aldıgını söleyebilir mi...

kaalar danışma bölümüne email atım eğer bana dönerler ise listeyi vereceğim. thums:

Arkadaşlar burada gözden kaçırılan bir nokta var.Herkes yağına proteinine ve karbonhidratına bakıyor ama şu sorun olabilir mi? 19-50 yaş aralığında bulunan bir insan 1000mg günde Kalsiyum almalı ama bunda 100gramında 800mg var yaklaşık.500gr. tüketen biri günde 4000mg=4gr kalsiyum alıyor yani tam 4 KATI!! BU sorun teşkil edebilir.Birde bunu bu açıdan görüşelim arkadaşlar.thums:

kaanları hiç denemedim
fakat yörsan lor peyniri denedim:

2 dilim çavdarlı ekmek + 100 gr lor peyniri + 500 ml soğuk light süt = çok güzel gidiyor :D
üstelik maliyeti de en fazla 2-3 lira..bol protein az yağ...

Benim beslenmemde hiç verimli değil (öğrencilik işte ne de olsa) ve evde dumbell ile çalışmaya başladım ... bu yüzden madem bu kadar yararlı bir besin ve fiyatıda uygun olduğu için sırf egzersiz hareketleri için değil , sağlıklı beslenmek içinde her sabah lor peyniri yiyeceğim , vücut geliştirme için faydası olmasa bile sabah gerekli olan proteini alıp sağlıklı bir kahvaltı yapmış olurum ;)

Arkadaşlar burada gözden kaçırılan bir nokta var.Herkes yağına proteinine ve karbonhidratına bakıyor ama şu sorun olabilir mi? 19-50 yaş aralığında bulunan bir insan 1000mg günde Kalsiyum almalı ama bunda 100gramında 800mg var yaklaşık.500gr. tüketen biri günde 4000mg=4gr kalsiyum alıyor yani tam 4 KATI!! BU sorun teşkil edebilir.Birde bunu bu açıdan görüşelim arkadaşlar.thums:

alexcan1905 dediği gibi fazla kalsiyum zarar. spor yapan insanlar da 1500mg kadar normaldir bence yani 200 gr lordan zarar gelmez ama daha ince düşünmek gerekirse sabahları yediğimiz yumurtalar da sütte vs şeylerin kalsiyumuda hesaplarsak işin içinden çıkamayız :(
"Kalsiyum Fazlalığı ve Zararları: Fazla kalsiyum alınması böbrek taşı ve kireçlenmesi, kas güçsüzlüğü, kemiklerde kireçlenme gibi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir."

Öncelikle konuyla alakadar herkese merhaba.Yaklaşık 5 sene ilaç sektöründe tıbbi temsilcilik yaptım.Calcium preparatı çalıştığım ürünler arasındaydı.İşim bu ürünü kendi çalışma sahamdaki Dr.lara anlatmak onları bilgilendirmekti.Ordan edindiğim bilgiyi yeri geldi sizinle paylaşmak isterim.Calcium insan vücuduna dışardan alınan bir vitamin olup insan oğlu için olmazsa olmazlardandır.Calciumu vücuda ne kadar fazla verirseniz verin günlük doz olarak insan vücudunun yaln ızca kabul edeceği miktar 600 mg dır.Bunlar yapılan çalışmalarla literatürlere girmiş verilerdir.Vücut fazla alınan Calciumu feçesle atar.Ancak vg için vücudun arz talep döngüsü nedir bilmiyorum.

Ben de dün Migros'un şarküteri reyonundan Ünal Peynirciliğin taze lorundan aldım.
Son derece tuzsuz ve yağsız olduğu tadına bakınca anlaşılıyordu.
Lakin açık olarak satıldığı için besin değerlerinin ne olduğunu internet sitelerinden mesaj göndererek sordum.
Sağolsunlar hemen cevap gönderdiler.
Aynen aktarıyorum...

Aşağıda Lor peyniri Besin değerlerini Bulabilirsiniz.

İlginize teşekkür ederiz.

100 g. Lor peyniri

Yağ : 4 g
Protein : 17 g
Kalori : 260 kkal

Sabahattin TURHAN

Gıda Mühendisi

ÜNAL PEYNİRCİLİK
İTH.İHR.TİC.LTD.ŞTİ

Paranın alabileceği en kalite lor peyniri.İzole whey gibi 2 gr yağ.

Back
Yukarı