kaç yaşına kadar kıllanma sürüyor?

merhaba arkadaşlar yaşım 20 vücudumda çok olmasada göğüs ve bacaklarımda kıllar var.. şimdilik kötü durmuyor,hatta güzel bile durduğunu söylüyorlar, omuzlarımda az bişe tüyler var.. sorum şu ki; şuanki halinden memnunum ama daha da artmasını istemiyorumm.. sizce gelişimini tamamlamışmıdır yoksa daha hala kıllanırmıyım.?? sizinki kaç yaşında durdu?

hormonlarla ilgili birşey bu dostum mesela kiminde orman gibi türüyor bu melet kiminde hiç çıkmıyor kimindede az çıkıyor bunu kestiremeyiz ne zaman duracağı konusuna gelince ne zaman erkeklik hormonun biter o zaman durur ben öle biliyorum şahsen..

Modern tıbba göre erkeklerde kıllanma süreci 10-15 yaşları arası(bu süre değişken olmakla birlikte genel itibarıyla ergenliğe girişi sürecidir.) başlar,18-20 yaşlarına dek devam eder.Çok nadir durumlarda 18 yaşına kadar kıllanma olmadığı söylenmektedir.Kıllanmanın erken başlaması ergenliğe erken girişe işaret eder.

Tabi ki kıllanma hormonlarla alaklı olduğu ve hormon faliyetleri (özellikle testesteron ve 5apha-reductase enzimiyle etkilenen testesteron türevi olan dihidrotestesteron) her insan da farklı olduğu için genel birşey söylemek aslında pekte mümkün değil.Bu sebeble benim şahsi tavsiyem ailenizin bireylerin inceleyin ve onlara bu konuda danışın(kendilerinde kaç yaşına dek kıllanma sürecinin devam ettiği hakkında) mesela abi,baba vs.. olabilir.

Modern tıbba göre erkeklerde kıllanma süreci 10-15 yaşları arası(bu süre değişken olmakla birlikte genel itibarıyla ergenliğe girişi sürecidir.) başlar,18-20 yaşlarına dek devam eder.Çok nadir durumlarda 18 yaşına kadar kıllanma olmadığı söylenmektedir.Kıllanmanın erken başlaması ergenliğe erken girişe işaret eder.

Tabi ki kıllanma hormonlarla alaklı olduğu ve hormon faliyetleri (özellikle testesteron ve 5apha-reductase enzimiyle etkilenen testesteron türevi olan dihidrotestesteron) her insan da farklı olduğu için genel birşey söylemek aslında pekte mümkün değil.Bu sebeble benim şahsi tavsiyem ailenizin bireylerin inceleyin ve onlara bu konuda danışın(kendilerinde kaç yaşına dek kıllanma sürecinin devam ettiği hakkında) mesela abi,baba vs.. olabilir.

teşşekkür ederim zaten gelişimim erken başlamıştı benim.. herhalde tamamlamışımdır :D

süper ya keşke genlerimi değiştirme şansım olsa :D

edit: şu anda memnunum ama ilerisini düşünüyorum

Son düzenleme:
benimki 13 yaşında başladı şu an 15 deyim sadece göğüsl kısmında yok herhalde çıkmayacak

ne 20 si ne 18 i ölene kadar devam eder bu. 60 yaşındaki biri göğüs kıllarını alsın yine çıkar. bu durcak tamamlancak bişe değilki ne saçmalıyorsnuz.

Back
Yukarı