Kaç Tane Şınav Çekebiliyorsunuz? (Anket)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan opasan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kaç Tane "Şınav" Çekebiliyorsunuz?

• Total voters
    3.393
İç göğüse vuran şınav türleri belli, bunlar dışında çekilen şınavların iç ya da dış göğüse vurması kolların omuzdan ne kadar açıldığıyla ilgilidir. Kollar omuzdfan açıldıkça dış göğüse, omuzdan içe doğru, göğüsteki orta çizgiye doğru getirildikçe iç göğüs çalışır. Aynı şekilde kolların omuzdan ne kadar ilerde ya da ne kadar geride durduğu da alt ya da üst çalışılmasını sağlar, o da ayrı... Tabi tüm bunlar dirseklerle üst kolun doğru tutulduğu varsayılırsa geçerli.

Ama eli içe ya da dışa doğru tutmakla iç göğüse daha çok etki edildiğini söylemek güç olur... Bir de şu var eğer bir fark oluşuyorsa, nasıl oluşuyor, ne kadar fark oluşuyor, kayda değer bir fark oluşuyor mu ? Ben sanmıyorum.

D.Wolf'un dediği şöyle doğru olur, eğer elinizi basış (itiş, press) hareketlerindeki gibi tutunca, söz yerindeyse insiyaki biçimde hareketi daha iyi yapıyorsanız, göğüsünüzü daha etkin çalışabilir, bu da bir olasılık. Ama sadece elin, önkolun duruşunu değiştirmekle göğüse yapılan etki değişmez. Eğer etki değişiyorsa (aynı ya da farklı bölgelerde azalıyor ya da artıyorsa) bu dolaylı bir sebeptendir, dikkat edilerse kolayca düzeltilir.

yanlış anlamışsın..ellerinin veya yumrugunun konumlarını veya şekillerini değiştirmen cok şeyi değiştirir..yumruklar dik pozisyonda olursa , o zaman hammer pozisyonunu alır..bu da daha cok iç göğüse vurur..bunun dumbell a yapılan versiyonunu düşünebilrisin(hammer grip dumbell bench press gibi)..ayrıca, bu hareketin makineleri var salonda ve iki şekilde kullanılırlar..biri komple göğüs yani machine press, diğri close şeklinde olup iç göğüs odaklıdır..

Son düzenleme:
yanlış anlamışsın..ellerinin veya yumrugunun konumlarını veya şekillerini değiştirmen cok şeyi değiştirir..yumruklar dik pozisyonda olursa , o zaman hammer pozisyonunu alır..bu da daha cok iç göğüse vurur..bunun dumbell a yapılan versiyonunu düşünebilrisin(hammer grip dumbell bench press gibi)..ayrıca, bu hareketin makineleri var salonda ve iki şekilde kullanılırlar..biri komple göğüs yani machine press, diğri close şeklinde olup iç göğüs odaklıdır..

Dediğin çok küçük bir fark yaratıyor, aradaki farkta kollar omuzdan biraz fazla açıldığı an ortadan kalkıyor, temelde yine kolların omuzdan ne kadar açıldığı fark yaratıyor. Bence tekrar gözden geçirmelisin.

Machine pressi biliyorum da bu close pressi çıkartamadım şu anda. Ancak adından yola çıkarsak zaten "close" yani kapalı, yani dar, doğru mu, öyle mi ? Dar bir itişte benim önce dediğim gibi iç göğüse etki eder, o makinada ben elleri başka türlü itsem yine iç göğüse vurdururum diye düşünüyorum.

Ben kendim erinmedim bir sürü şey denedim, çok şınav çektim az önce denemek için, hissetmeye çalıştım etki bölgelerini, yetmedi görmek için soyundum, biraz yağ var görüşü engelleyecek birşey yok.

Vardığım sonuç: yumruk, el duruş şekli ön kolu saymazsan o bölgeden sonra ilk olarak pazu (biceps) bölgesine etki ediyor, daha sonra biraz arka kol (triceps) daha sonra biraz omuz ve son olarakta kapalı tutuşlar da çok az göğüste fark yaratıyor (dediğin gibi biraz daha fazla iç göğüs vuruyor) ancak kolları omuz hizasından açtıkça iç göğüse yapılan fazladan etki azalıyor ve bir noktadan sonra yok oluyor.

yazdıklarıma bakarsan, yapılan acıklamalara göre sonuc elde edilmiştir..sen de ise, hepsi kişisel tecrübelere göre yapılmış yorumlar..

yazdıklarının dogru oldugunu savunuyorsan, gecerli acıklamaları yaparsın..varsayımlar üzerine konuşmuyoruz...istedigin her türlü soruya cevap verebilirm, o konuda endişen olmasın.

ben bir ara 80 lere çıkmıştım ama baya bi ara verdim(4_5 ay) .Şimdi 50 yi zor yapıyorum:(

bu ne ya bi seferde mi şnav ? kimse 100den fazla çekemez ki en güçlü adam 100 çekemez bi seferde. Set olarak herkes çok çeker zaten. Saçma bi anket bence . Bi seferde mi onu açıklasanız iyi olcaktı. =)
ben tek seferde 100 e ulaşamasamda 80 tane çekebiliyordum ama şimdi ara verince formdan düştüm 50 tane yapabiliyorum ancak sınnır 50 daha 51 e çıkamadım :Dbench_O

Nizamı 20 küsür çekiyorum.Geçen gün şınav çekerken kollar kaç kilo kaldırıyor diye merak ettim.Tartının üstüne koydum elleri.65 kg. civarıymış. :S

en fazla 60 şınav çekebiliyorum şuan gerçi önemli olan doğru dürüst şınav çekmektir önemli olan sayı değil hareketi doğru yapmaktır 10 olsun 15 olsunda doğru olsun

ben şınav konusunda kendime çok güveniyorum nizami 90 şınav çekmiştim bir kereinde sınıfta iddaya giriştik eğer 100 şınav çekersem 1 haftalık yemeğimi alacaklardı ve istedikleri gibi güldürebilirdi herkez beni şahsen 110 şınav çektim ama nizami değildi çoğu turp gibi oldum göğsüm ve tricepslerim fena oldu idmanı iptal ettim ama 1 hafta boyunca yemeğide aldım

ben sırtımda 32 kg bir çocuk ile 10 tekrar şınav yapabiliyorum :)

Back
Yukarı